EU parlementsleden bezoeken een Iron Dome batterij aan grens met Gaza

Een delegatie van leden van het Europees Parlement afgebeeld voor een Iron Dome-batterij tijdens een bezoek aan de grens van Israël met Gaza, 22 november 2021 [beeldbron: Yigal Elimelech/Elnet]

Leden van het Europees Parlement uit zeven landen hebben maandag de grens van Israël met Gaza bezocht als onderdeel van een rondleiding door jonge wetgevers, georganiseerd door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en het European Leadership Network (ELNET).

Het is de eerste keer dat de opkomende parlementariërs de Joodse staat bezoeken.

Shai Bazak, CEO van ELNET, zei in een verklaring:

“Ik ben verheugd deze groep jonge en veelbelovende parlementariërs Israël te zien bezoeken. We hebben het onze prioriteit gemaakt om de relatie tussen Israël en Europa te versterken en ik geloof dat de beste manier om te beginnen is met de toekomstige generatie leiders.”

De groep bezocht de grensovergang Kerem Shalom en een Iron Dome-batterij om meer te weten te komen over de uitdagingen waarmee gemeenschappen in het zuiden van Israël worden geconfronteerd en hoe het Israëlische leger de inwoners beschermt tegen grensoverschrijdende aanvallen.

Israël en de door Hamas geregeerde Gazastrook waren in mei verwikkeld in een 11-daags conflict waarbij duizenden raketten werden afgevuurd op Israëlisch grondgebied, waarvan de meerderheid in het zuiden landde.

De EU-parlementariërs waren ook van plan om leden van de Knesset (het parlement van Israël) van de coalitie en de oppositie te ontmoeten. ELNET is een NGO wiens missie het is om de betrekkingen tussen Europa en Israël te versterken.

Libanon tunnels

Eerder deze maand organiseerde ELNET een rondreis door Israël voor hooggeplaatste leden van het Europees Parlement, inclusief een close-up van een gigantische tunnelovergang van Libanon naar Israël, die werd gebruikt door de Libanese terroristische groep Hezbollah.

Assita Kanko, het Belgische lid van het Europees Parlement voor de N-VA, merkte toen op dat het geld van de Europese belastingbetalers niet mag worden gegeven aan “mensen die het gebruiken om anderen te haten”.

Kanko twitterde op 4 november 2021:

Bronnen:

  • naar een artikelEuropean Parliament members visit Israel’s border with Gaza” van 23 november 2021 naar een artikel “European Parliament members tour Hezbollah tunnels” van 6 november 2021 op de site van i24News

Een gedachte over “EU parlementsleden bezoeken een Iron Dome batterij aan grens met Gaza

  1. Zonde van de tijd & energie

    Het zal hun mening en “expertise” over dit conflikt sowieso niet veranderen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.