Israël wil de wereld een betere plek maken om in te leven, niet alleen voor Joden maar voor iedereen

Tien jaar geleden, op 29 november 2011, ging de film ‘Israel Inside‘ in première en werd in roulatie gebracht door de TV zender WPBT2 in de Amerikaanse staat [Zuid-]Florida.

“Hoe een kleine natie het Grote Verschil maakt”, vertelt het verhaal van een bloeiende, productieve en zorgdragende maatschappij. Los van de gebruikelijke politieke conversatie, conflict en geweld, belicht deze film de geest van het volk van Israël, die dit kleine land op het voorplan van de wereld heeft gebracht door innovatie en vooruitgang.

Israel Inside is een documentaire die de positieve eigenschappen van de Israëlische samenleving onderzoekt vanuit een humanistisch, psychologisch en emotioneel perspectief. Deze inzichtelijke en opbeurende documentaire omzeilt de gebruikelijke conversatie over politiek, conflict en geweld, en vertelt het verhaal van het Israëlische volk – wiens veerkracht Israël naar de voorhoede heeft gestuwd van innovatie en vooruitgang in de wereld.

Ondanks dagelijkse uitdagingen, variërend van beperkte middelen tot veiligheidsbehoeften, helpen Israëlische creativiteit en inventiviteit om de wereld een betere plek te maken. Israël heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van wetenschap, milieu, geneeskunde en technologie en heeft deze ontwikkelingen gedeeld met de rest van de wereld.

Israel Inside bevat interviews met vooraanstaande ondernemers, academici en politici, waaronder de burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, rabbijn Jonathan Sacks, Sir Martin Gilbert, prof. Alan Dershowitz, prof. Jacob Frankel, Tamar Jehuda-Cohen en Shai Agassi.

Meer informatie over de film op www.IsraelInsideTheMovie.com.


Commentaar
 van Elder of Ziyon bij deze trailer:

“Ik voel mij verplicht om mijn lezers te informeren over een eersteklas voorbeeld van dat gevreesde ‘H’-woord [hasbara] dat volgende dinsdag aan de TV-kijkers in Zuid Florida (VS) wordt voorgesteld.

Het zal ongetwijfeld woede, angst en misschien zelfs leiden tot aneurysma’s binnen de ‘progressieve’ meutes. Deze film overtreedt hun fiat dat gebiedt dat, telkens Israël wordt vermeld, dit moet gecombineerd worden met de woorden “Apartheid”, “illegaal”, “onwettig” of “genocidaal”.

Genoemd ‘Israel Inside‘, werd deze film gecreëerd door JerusalemOnlineU, die reeds op de radar van anti-Zionistische Joden wordt gesignaleerd als zijnde te veel steun gevend aan de Joodse staat.

En weet wat het nog ergste is van alles?

Het is allemaal waar!

Het moet bijzonder hard en beledigend aankomen bij de progressieve massa, dat zij dit moeten bekijken op een netwerk waarvan ze lang hebben aangenomen dat zij wederkerig als anti-Israël beschouwden. Ai ai, dat moet pijn doen. Hun schuimbekkende protesten zullen ongeveer… nu… beginnen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.