De schande van UNRWA in zijn eigen cijfers

Gaza Palestijnen: “Allah is groot maar UNRWA is groter…”

UNRWA, de controversiële VN-organisatie die zich uitsluitend inzet voor de nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen en andere lokale mensen, hield een tweedaagse inzamelingsactie die begon op 16 november 2021.

Onder leiding van de regeringen van Jordanië en Zweden deden ze een beroep op landen rond de world te doneren aan een uitzendbureau dat in 1949 is opgericht.

Echter, een onderzoek van de UNRWA-statistieken per 31 december 2020 zou de donoren snel doen wegrennen.

UNRWA-klanten

Volgens UNRWA heeft het 5,7 miljoen vluchtelingen en 685.000 andere mensen (voornamelijk arme mensen en mensen die getrouwd zijn met afstammelingen van vluchtelingen) in de vijf werkgebieden geholpen.

Dat betekent dat 10,7% van de afdelingen van de UNRWA geen vluchtelingen zijn, zelfs niet volgens de overdreven definitie die UNRWA hanteert. In Judea & Samaria zijn de cijfers zelfs nog grimmiger, waar 19,5% van de UNRWA-basis ‘anderen’ is.

Veel van deze extra klanten zijn arme Arabieren in Jeruzalem, zoals opgemerkt in de kleine lettertjes van het UNRWA-rapport.

UNRWA voegde diensten toe aan duizenden arme Arabieren in het oostelijke deel van Jeruzalem, wat ertoe leidde dat 19,5% van de UNRWA-afdelingen op de Westelijke Jordaanoever “anderen” waren, vergeleken met slechts 10,2% in Gaza

Als bewijs van verstoring in Judea & Samaria zijn er zeer weinig studenten in verhouding tot de bevolking, vooral in vergelijking met Gaza.

Hoewel het percentage van de bevolking onder de 14 jaar in beide gebieden hoog is met respectievelijk 35,3% en 42,5% in Judea & Samaria en in Gaza (en 17,4% en 18,0% voor 15-24-jarigen), is volgt slechts 4,2% van de vluchtelingen de lessen in een URWA-school in Judea & Samaria, terwijl het cijfer 17,4% is in Gaza – vier keer zo veel!

Dat komt omdat kinderen in de Arabische gebieden in Judea & Samaria veel meer opties hebben en liever wegblijven van de UNRWA-scholen.

UNRWA bedient meer dan 287.000 studenten in Gaza, maar slechts 46.000 op de Westelijke Jordaanoever. De Arabische jongeren in Judea & Samaria gebruiken het liefst niet-UNRWA-scholen omdat ze een keuze hebben terwijl er weinig opties zijn in Gaza

Ondanks dat de UNRWA-scholen niet populair zijn in de Arabische gebieden in Judea & Samaria, blijft het bureau mensen aannemen. De leerling-tot-student ratio was 20, in schril contrast met 30 studenten per leraar in Gaza.

De Amerikaanse ambassadeur bij de VN maakte wellicht een grapje toen ze tweette tijdens haar bezoek aan een VN-school op 17 november j.l.:

“Vandaag heb ik een ontmoeting gehad met onderwijzers en studenten op de Jalazone @UNRWA Girls School in Ramallah. Ik werd geïnspireerd door hun verhalen en dromen voor de toekomst en ik sprak met UNRWA-functionarissen over hoe ze hun werk sterker, efficiënter en meer verantwoordelijk kunnen maken.“

Het UNRWA-kantoor in Jeruzalem [beeldbron: First One Through]

UNRWA mbt Jeruzalem en staatlozen

Voor de periode van 1 januari 2012 begon UNRWA voor het eerst de categorie “overig” te doorbreken. Het was ook het laatste jaar dat het het jaarverslag uit Gaza publiceerde. Vanaf het volgende jaar – een jaar waarin de Amerikaanse Democratische Partij op haar nationale conventie riep dat ze Jeruzalem niet langer als de hoofdstad van Israël beschouwde– begon ze haar rapport in Jeruzalem te publiceren, zoals vermeld onderaan de rapporten.

In de negen jaar sinds deze uitbraak begon, groeide het aantal Arabische vluchtelingen in Judea & Samaria van 727.471 naar 871.537, een groei van 20%, terwijl de andere afdelingen groeiden van 147.156 naar 211.116, een sprong van 43% – meer dan twee keer zoveel.

De situatie was nog dramatischer in Jordanië, waar de vluchtelingenpopulatie van de UNRWA met 17% toenam, terwijl de andere categorie met maar liefst 130% groeide. Het is niet moeilijk om te speculeren dat mensen trouwden om gratis diensten van UNRWA te krijgen, en het omvangrijke kantoor zou geld en diensten kunnen doorsluizen naar echte vluchtelingen uit de Syrische burgeroorlog die Jordanië binnenstroomden.

De meerderheid van de klanten van UNRWA had het Jordaanse staatsburgerschap vanaf het moment dat het agentschap werd opgericht tot 1988. Jordanië annexeerde in 1950 illegaal wat nu gewoonlijk de “Westelijke Jordaanoever” wordt genoemd (aka Judea & Samaria) en gaf alle Arabieren daar het staatsburgerschap.

Veel Arabieren trokken heen en weer tussen Jordanië en Judea & Samaria (beiden onderdeel van het oorspronkelijke Palestijnse mandaat) tot 1967, toen het moeilijker werd om dit te doen nadat Jordanië (en de Westbankers) Israël aanvielen en de regio verloren. Jordanië bleef die Arabieren het Jordaanse staatsburgerschap geven totdat het het in juli 1988 abrupt introk, waardoor deze Arabieren staatloos werden.

Een totaal van 55,5% van de UNRWA-afdelingen zouden nog steeds Jordaniërs zijn als de koning hun staatsburgerschap niet had verwijderd

Personeelsbezetting

In 2000 had UNRWA 22.447 medewerkers om een ​​populatie van 3.806.055 aan te spreken, of een medewerker voor elke 170 geregistreerde personen.

Aan het einde van 2020 was het personeelsbestand gedaald ten opzichte van de voorgaande jaren als gevolg van de bezuinigingen van de Trump-administratie, maar in totaal gestegen tot 28.563 stafleden voor 6.388.887 mensen, of één staflid per 224 mensen.

Ter vergelijking: in 2020 had de wereldwijde vluchtelingenorganisatie van UNHCR te maken met 76,7 miljoen mensen die oorlogen ver van hun huis ontvluchtten en die gloednieuwe woningen en scholen nodig hadden, en had slechts 17.300 mensen, of een staf voor elke 4.433 echte vluchtelingen.

UNRWA opereert al tientallen jaren in exact dezelfde geografie met dezelfde mensen die dezelfde taal spreken, maar heeft nog steeds een staf die 20x zo groot is als UNHCR die échte vluchtelingen moet opvangen die over de hele wereld vluchten en alles opnieuw nodig hebben

Samenvatting

UNRWA is schromelijk overbezet, vooral in verhouding tot de wereldwijde vluchtelingenorganisatie UNHCR die de middelen écht nodig heeft.

Het breidde zijn mandaat uit door bijna 11% nieuwe mensen aan zijn lijst toe te voegen en het verplaatste zijn centrum naar de omstreden stad Jeruzalem en begon de arme Arabieren in Oost-Jeruzalem te bedienen, waardoor het agentschap nog meer gepolitiseerd werd.

Verder heeft UNRWA op het gebied van competentie aangetoond dat het niet in staat is om studenten naar haar scholen te trekken.

Je hoeft niet te zoeken naar nieuwsberichten en hoofdartikelen over UNRWA’s ondersteuning van antisemitisme, het herbergen en in dienst nemen van terroristen, het herdefiniëren van ‘vluchtelingen’, het uitbreiden van haar mandaat en het horen hoe Arabieren zich uitschrijven bij UNRWA om te beseffen hoe rampzalig het wel is.

De eigen cijfers van het agentschap maken duidelijk dat het zichzelf overbodig heeft gemaakt en het reeds lang geleden had moeten worden opgeheven.

Bronnen:

 • naar een artikelThe Embarrassment of UNRWA, By Its Own Numbers” van 19 november 2021 op de site van First One Through

Een gedachte over “De schande van UNRWA in zijn eigen cijfers

 1. UNWRA de schaamte voorbij?
  Om ergens aan voorbij te geen moet je het éérst bezitten.

  UNWRA is een leugen van A-Z.
  Ze helpen niemand (behalve zichzelf) maar zorgen ervoor dat het palestijnse ‘vluchtelingen probleem’ blijft dooretteren door een barrage van fake news & propaganda te blijven verspreiden.

  Hierdoor trekken échte vluchtelingen stééds aan het kortste eind!

  Maar zolang de Internationale Gemeenschap hen nog kan gebruiken in hun geheime anti Israel strategie, zullen ze hen blijven financieren en zullen ze blijven bestaan.

  Het zijn alléén de palestijnse Arabieren zelf die er een einde aan kunnen maken door hen eruit te smijten en zelf verantwoordelijkheid op te nemen voor hun toekomst en deze corrupte organisatie, samen met hun corrupte leiders de mond te snoeren en het metier te ontnemen.

  Hoog tijd voor de palestijnse Arabieren om eindelijk van zure limoenen zoete limonade te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.