Joe Biden heeft Israël verraden in de Verenigde Naties net zoals zijn voorganger Barack Obama

Oude mannen rommelen met Israël: Joe Biden (79 j.) en Mahmoud Abbas (86 j.)

De afgelopen week voerde de regering-Biden haar druk op Israël op door zich te onthouden van een stemming over een resolutie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties met de titel “Bijstand aan Palestijnse vluchtelingen”, die de canard van het “Recht op terugkeer” ophief.

Ik kon niet anders dan terugdenken aan de schandelijke en schandelijke onthouding van president Obama om op 23 december 2016 tegen Resolutie 2334 te stemmen, waarin werd gesteld dat Israëls “schikkingsactiviteiten” een “flagrante schending” van het internationaal recht vormen en “geen juridische geldigheid” hebben.

Israël beschuldigde president Obama van het in het geheim orkestreren van de passage van de resolutie als zijn afscheidsschot of zoals sommigen het hebben beschreven als zijn “scheidingsstoot” tegen Israël.

Tijdens de Trump-jaren verdedigde Amerika Israël bij elke beurt in de Verenigde Naties.

De regering-Biden heeft een gezamenlijke inspanning geleverd om terug te keren naar de wegen en het beleid van president Obama. Israël kan er niet op rekenen dat Amerika hen helpt bij de Verenigde Naties.

Richard Mills, plaatsvervangend vertegenwoordiger van de VS bij de Verenigde Naties, zei: “We waren verheugd te zien dat taal werd opgenomen in verschillende resoluties die onze prioriteiten weerspiegelen in overeenstemming met de versterking van UNRWA (UN Relief and Works Agency) voor “Palestijnse vluchtelingen”. Met andere woorden, Israël was niet hun prioriteit.

De resoluties roepen op tot het “Recht op terugkeer” voor “Palestijnse vluchtelingen” naar Israël, evenals voor de ontvangst van compensatie voor eigendommen die verloren zijn gegaan toen ze hun huizen verlieten.

Een resolutie als deze heeft maar één focus en één doel en dat is de eliminatie van de Joodse Staat. Als de Verenigde Naties hun zin zouden krijgen, zouden meer dan 3 miljoen Arabieren Israël overspoelen en het de Joden die daar wonen onmogelijk maken. Het zou Israël vernietigen.

Met ingang van 2013 is de staat Israël veroordeeld in 45 resoluties door de UNHRC (UN Mensenrechtenraad) sinds de oprichting in 2006. Het heeft meer resoluties aangenomen waarin Israël alleen wordt veroordeeld dan over alle andere kwesties samen.

Laten we nu naar de feiten gaan. Vijf Arabische legers vielen Israël binnen uren nadat het op 14 mei 1948 was opgericht. Israël verdedigde zichzelf en won. Als de Arabieren de VN-resolutie van 1947 hadden aanvaard waarin werd opgeroepen tot “partitie”, zou er niet één zogenaamde “vluchteling” zijn gecreëerd.

30.000 rijke Arabieren verlieten Israël uit eigen wil, maanden voordat hun broeders binnenvielen. In Jaffa zouden Arabische soldaten hun eigen vrouwen hebben verkracht en een enorme chaos hebben veroorzaakt onder de Arabische bevolking daar. Velen vertrokken daardoor.

In Haifa schreef Aubrey Lippincott dat “de door de lokale moefti gedomineerde Arabische leiders er bij “alle Arabieren op aandrongen de stad te verlaten” en grote aantallen deden dat ook.”

Musa Alami, een Arabische nationalist, zei over zijn vluchtende broeders:

“Maar er bleef één solide hoop over; De Arabische legers stonden aan de vooravond van hun intocht in Palestina om het land te redden en de zaken weer op hun normale manier te laten verlopen, de agressor te straffen en het onderdrukkende zionisme met zijn dromen en gevaren in zee te gooien.”

De “Econoom” schreef op 2 oktober 1948:

“Er werd duidelijk aangegeven dat deze Arabieren die in Haifa bleven en Joodse bescherming aanvaardden, als afvalligen zouden worden beschouwd.”

Het Arabisch Nationaal Comité in Jeruzalem zei op 8 maart 1948:

“Elk verzet tegen dit bevel [om hun huizen te verlaten] is een obstakel voor de Heilige Oorlog… en zal de operaties van de strijders in die districten belemmeren.”

De secretaris-generaal van de Arabische Liga Azande Pasha verzekerde de Arabische volkeren

“dat de bezetting van Palestina en Tel Aviv zo eenvoudig zou zijn als een militaire promenade”. Oftewel een “walk in the park”. 

(Let op hoe de woorden “bezetting” en “Palestina” volledig zijn veranderd om tegenpolen te betekenen van hun oorspronkelijke betekenis zoals gedefinieerd door de Arabische Liga – dit is het toppunt van hypocrisie).

De Arabische leiders zijn er verantwoordelijk voor dat hun eigen leiders Israël verlaten. Dat blijkt duidelijk uit slechts enkele van de opmerkingen die ik heb geciteerd. 

In 1948 wilde Israël, dat toen bekend stond als Palestina, geen oorlog voeren. Het had geen keus. De Arabieren hadden een keuze. Ze kozen ervoor om te vertrekken. Sommigen kozen ervoor om te blijven. Ze bloeien tegenwoordig in Israël.

Het was ongepast en verkeerd voor de regering-Biden om zich te onthouden bij een stemming die gebaseerd is op een hoop leugens. Voor mij is dit echt verraad aan Israël bij de Verenigde Naties.

Bronnen:

  • naar een artikel van Joseph Frager “Biden’s Betrayal of Israel at the United Nations” van 18 november 2021 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “Joe Biden heeft Israël verraden in de Verenigde Naties net zoals zijn voorganger Barack Obama

  1. Het stond in de sterren geschreven dat Biden alle politiek juiste keuzes van Tump automatisch ging terugdraaien met als gevolg….totale chaos in de VS, Biden’s approval rating 38%, Mamala Kamala op de lijst om als éérste VP vervangen te worden en een ooit écht Democratische partij totaal getransformeerd tot een ultra links bastion met een grote kans op een fors verlies bij de tussentijdse verkiezingen volgend jaar.

    Die beroemde democratische’ palestijnse staat , ‘die in vrede moet gaan leven naast Israel’, is dé focus van de Internationale gemeenschap die er met alle middelen doorgedrukt moet worden, terwijl de palestijnen in het gebied enkel gefocused zijn op een US Green card of EU paspoort.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.