Hamas bereidt ‘verrassingen’ voor in de volgende oorlog met Israël

Al Qassam Brigadisten (Hamas) in één van hun vele aanvalstunnels naar Israël

Volgens een recent rapport van het Jerusalem Center for Public and State Affairs bereidt de in Gaza gevestigde terreurgroep Hamas talloze “verrassingen” voor voor de volgende ronde van conflict met Israël.

Tijdens een recente bijeenkomst in Caïro vertelden Egyptische veiligheidsfunctionarissen de Israëlische inlichtingendienst dat Hamas een aantal nieuwe strategieën en offensief aan het ontwikkelen is die de Joodse Staat in eerdere oorlogen niet heeft gezien.

“De volgende gevechtsronde zal de gevaarlijkste zijn van de vier grote gevechtsrondes [tussen Hamas en Israël] tot nu toe … de nieuwe raketten zullen gevoelige veiligheidsgebieden raken die nog niet eerder zijn getroffen”, zoals JCPSA een Hamas-bron citeerde.

Qassam Brigadisten poseren bij één van hun drones (UAV)

Grondinvasies in Israël door Hamas-agenten via de Middellandse Zee, ontvoeringen van Israëlische burgers en soldaten, en nauwkeuriger raketvuur met hulp van UAV-surveillance zijn enkele van de mogelijke aanvallen die de Joodse Staat in een toekomstig conflict kan zien.

Iran zou naar verluidt “drones” leveren in de handen van terreurgroepen in Gaza, waaronder Hamas en de Islamitische Jihad .

Het Egyptische dagblad Al-Rabi al-Jadid meldde dat de hoogste veiligheidsdienst van Egypte Israël waarschuwde dat het gebruik van UAV’s voor het verzamelen van inlichtingen en aanvallen nu deel uitmaakt van de agenda van Hamas.

Eerder deze maand lanceerde Hamas een experimentele UAV die bijna 40 minuten door de lucht in het zuiden van Israël werd gezien voordat hij werd vernietigd door de IDF.

Veiligheidsbronnen in Israël geloven dat Hamas werkt aan het vergroten van het bereik van zijn raketten, die typisch Gaza-aangrenzende Joodse gemeenschappen in het zuiden van Israël treffen, om meer doelen in het noorden van het land te raken.

Hamas werkt ook aan het verbeteren van de nauwkeurigheid bij het afvuren van raketten en kan proberen de Israëlische infrastructuur, zoals olie- en gasplatforms in de Middellandse Zee, te vernietigen.

In de oorlog tijdens Operatie Guardian of the Walls in mei 2021 trof een raket die vanuit Gaza werd afgevuurd een flatgebouw in Ramat Gan, een buitenwijk van Tel Aviv, waarbij een gehandicapte man om het leven kwam.

De aanval was de eerste keer dat een Israëliër werd gedood door een door Gaza gelanceerde raket in de regio Gush Dan (centraal Tel Aviv).

Bronnen:

  • naar een artikel van Lauren Marcus “Hamas preparing ‘surprises’ for next war with Israel” van 18 november 2021 op de site van World Israel News (WIN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.