Noa Cochva aka Miss Israel 2021 gaat voor Miss Universe in Eilat op 12 december

Malkat HaYofi (Schoonheidskoningin van Israël) 2021-competitie eindigde op 24 oktober 2021 met Noa Cochva die met ruime voorsprong de competitie heeft gewonnen.

Het 22-jarige model uit Bnei Atarot versloeg 11 andere finalisten voor de titel. Ze zal naar verwachting de natie vertegenwoordigen op de 70ste Miss Universe-wedstrijd in Eilat, Israël in december.

Yarin Buzaglo

Ze volgde titelhoudster Tehila Levi Miss Israël ​​2020 op.

Ondertussen werd Yarin Buzaglo van Petah Tikva uitgeroepen tot Israëls Girl voor 2021.

Noa Cochva diende in het leger als commandant van de medici en streeft ernaar kinderarts te worden. Ze werkt momenteel als partner in een ondernemend bedrijf voor de ontwikkeling van een start-up en is van plan om modellering en medische studies te combineren.

Miss Universe 2021 in Eilat, Israël

Eilat organiseert de 70e Miss Universe-competitie die op 12 december live wordt uitgezonden, zo hebben de Miss Universe Organization, het Israëlische Ministerie van Toerisme en de zuidelijke Israëlische stad aangekondigd.

45 jaar geleden werd Rina Messinger, de toenmalige Miss Israël 1976 (tegenwoordig Rina Mor-Goder) gekroond tot Miss Universe 1976 op 11 juli 1976 in het Lee Theatre in Hong Kong. Dit was de eerste en tot nog toe de enige keer dat een Israëlische de wedstrijd won.

Rina Messinger, Miss Universe 1976

Aan de wedstrijd van dit jaar zullen ook twee andere deelneemsters uit de regio deelnemen: Miss Universe Verenigde Arabische Emiraten en Miss Universe Marokko.

Dit is de eerste keer dat een afgevaardigde uit de Verenigde Arabische Emiraten deelneemt aan de competitie. Bovendien keert Miss Universe Marokko voor het eerst in meer dan vier decennia terug in de competitie.

Boycot? Wie wat waar en wanneer?

Zuid-Afrika heeft zondag aangekondigd dat het haar Miss Universe-vertegenwoordigster, de 24-jarige Lalela Mswane, niet zal steunen als ze deelneemt aan de verkiezing. De regering zei dat “de wreedheden die Israël tegen de Palestijnen heeft begaan goed gedocumenteerd zijn” en dat ze “zich daar niet naar eer en geweten mee kan associëren”.

Onzin natuurlijk. Rechtstreeks citeren uit het Covenant van Hamas uit 1988 … wie gelooft die mannen nog? Alleen diegenen die het bestaansrecht van Israël niet erkennen, de Palestijnse terreurgroepen steunen en financieren, die de Joodse staat van de kaart willen vegen en de oprichting van een Islamitisch Kalifaat Palestina eisen.

Fatsoenlijke en redelijke mensen doen daar niet aan mee. Joden hebben het recht gekregen van de Verenigde Naties om een eigen staat te creëren. Dat deden ze in mei 1948 en de Joden gaan dus ook nooit meer weg uit hun heimat. Accepteer dat en dan lonkt de vrede.

Bronnen:

  • naar een artikelNoa Cochva is Miss Israel 2021” van 23 oktober 2021 op de site van Missology
  • naar een artikel van Yossi Lempkowicz “Eilat to host Miss Universe pageant in December” van 28 oktober 2021 op de site van The European Jewish Press (EJP)
  • naar een artikelSouth Africa shuns its beauty queen for not boycotting Miss Universe in Israel” van 14 november 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelActivists Call for Boycotting Miss Universe 2021 in Israel’s Eilat” van 28 juli 2021 op de site van Albawaba
  • naar een artikel van Shiryn Ghermezian “Reigning Miss Universe Says Don’t Politicize the Pageant as Israel Boycott Efforts Continue Ahead of Eilat Competition” van 17 november 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.