Hoe Palestijnse leiders de geschiedenis vervalsen en als wapen gebruiken om Israël te delegitimeren

Acht miljoen jaar geleden woonden in dit gebied reeds Palestijnen“, vertelde een gerenommeerde Palestijnse wetenschapper aan The Jerusalem Post, waaronder ook de beruchte Palestinosaurus (een T-Rex voorloper van Yasser Arafat)

Een groeiend aantal bewijzen heeft de oude band van het Joodse volk met het land Israël bevestigd (zie hierhierhierhier en hier).

Ondanks dit objectieve bewijs blijven Palestijnse leiders schandalige beweringen doen met het oog op het verdraaien van het historische record. En door prominente Palestijnen niet ter verantwoording te roepen, zijn de media medeplichtig aan het bestendigen van wat neerkomt op een anti-Israëlisch verhaal.

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA) heeft officieel verklaard dat Palestijnen afstammelingen zijn van de Kanaänitische stam van de Jebusieten. Maar hoewel Joden en Jebusieten misschien nog in de 11e eeuw v. Chr. naast elkaar hebben bestaan ​​in Israël, veroverde koning David Jebus en maakte er zijn hoofdstad, Jeruzalem, ergens tussen 1005-999 v. Chr.

Daarna wordt het spoor koud. Er wordt nergens anders melding gemaakt van de Jebusieten; er zijn geen artefacten of documenten gevonden. Met andere woorden, er is geen bewijs om de bewering van een Jebusiet-Palestijnse continuïteit te ondersteunen.

Maar het herschrijven van de fundamenten van de geschiedenis lijkt de Palestijnse leiders gemakkelijk te vinden.

In 2018 zei Saeb Erekat , voormalig Palestijnse hoofdonderhandelaar en secretaris-generaal van het Uitvoerend Comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie :

“Ik ben de zoon van Jericho. Ik ben 10.000 jaar oud. … Ik ben de trotse zoon van de Netufiërs en de Kanaänieten. Ik ben daar 5.500 jaar geweest voordat Joshua Bin Nun kwam en mijn geboorteplaats Jericho in brand stak. Ik ga mijn verhaal niet veranderen.”

Maar hoe kan de vermeende connectie van Erekat met het land dateren van vóór de islamitische verovering van de regio, die 2000 jaar nadat de bijbelse Jozua zou hebben geleefd, plaatsvond?

In feite arriveerden veel Palestijnen in het Ottomaanse en door de Britten geregeerde Palestina vanuit het hele Midden-Oosten in samenspraak met de jonge zionistische onderneming die aan het eind van de 19e eeuw begon.

Meer recentelijk zei sjeik Muhammad Hussein van de Palestijnse Autoriteit van Jeruzalem tijdens een interview op Palestina TV in september 2021 dat Palestina door de geschiedenis heen door verschillende naties werd bezet, maar dat het Palestijnse volk altijd op het land was gebleven sinds het Kanaänitische tijdperk.

Valse beweringen gaan hand in hand met een andere tactiek die door Palestijnse leiders wordt gebruikt, namelijk het uitwissen van bekende banden tussen het Joodse volk en het historische Israël.

Fatah Revolutionair Raadslid Bakr Abu Bakr verwees ooit naar de “Kinderen van Israël” als een “Arabische stam die uitstierf”, eraan toevoegend dat “de huidige inwoners van ons land die zijn aangesloten bij de Joodse religie geen band met hen hebben.”

Aanwijzingen van de Palestijnse politieke klasse zijn opgepikt door academici.

De Palestijnse historicus Dr. Ashraf Al-Qasas zei tijdens een interview op 2 november met het in Gaza gevestigde Alkofiya TV dat “Joden een berg afval vormen en niet kunnen integreren in de samenleving.” … “De Joden waren een hoop afval waar je vanaf wilde … en dat doe je door ze te dumpen bij de buren die je haat: de moslims.”

Mahmoud Abbas was betrokken bij dit soort negationistische ideologie toen de regering-Trump in december 2017 Jeruzalem erkende als de hoofdstad van Israël. In een toespraak weerlegde Abbas de beweging van Washington met een verklaring dat er nooit een Joods Jeruzalem was tot de moderne zionistische beweging.

En tijdens de Camp David-top van 2000 ontkende de Palestijnse leider Yasser Arafat beroemd dat er ooit een Joodse Tempel op de Tempelberg had bestaan – een microkosmos van zijn ontkenning van de historische connectie met de Joden en aanspraak op het Land van Israël.

In plaats daarvan stond hij erop dat de echte tempel werd gebouwd in de stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever. Het feit dat hij zelfs de elementaire Joodse geschiedenis in de regio niet zou accepteren, werd door zowel de Israëli’s als de regering-Clinton gezien als een teken dat de PLO-leider niet te goeder trouw onderhandelde, ondanks het genereuze Israëlische vredesaanbod dat op tafel werd gelegd .

Een paar maanden nadat de besprekingen tussen Jeruzalem en Ramallah op een mislukking uitliepen, brak een gezamenlijke campagne van Palestijns terrorisme uit die bekend werd als de Tweede Intifada.

UNESCO

En het zijn niet alleen de Palestijnen die de geschiedenis herschrijven. Enkele van de meest flagrante misdaden tegen de geschiedenis van UNESCO zijn bijvoorbeeld:

  • Bewoordingen die Joodse heilige plaatsen in Jeruzalem en Hebron omschrijven als Palestijns.
  • Aanneming van een  resolutie die alleen naar de oude Joodse tempel in Jeruzalem verwees als Haram al-Sharif, en het Westelijke Muurplein alleen als al-Buraq-plein, de moslimnamen van de respectieve sites.
  • Verklaren dat de Hebron-site die door zowel joden als moslims wordt vereerd als de begraafplaats van de bijbelse patriarchen Abraham, Isaac en Jacob en hun vrouwen als een “Palestijns Werelderfgoed in gevaar“.

Onder verwijzing naar systemische vooroordelen, stapten Israël en de Verenigde Staten in 2017 uit UNESCO. “UNESCO is een instantie die voortdurend de geschiedenis herschrijft, onder meer door de Joodse band met Jeruzalem uit te wissen”, zei de Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, destijds.

PA-afwijzing: van de oudheid tot het hier en nu

Zoals de Britse filosoof Edmund Burke ooit schreef: “In de geschiedenis wordt een groot boekdeel uitgerold voor ons onderwijs, waarbij het materiaal voor toekomstige wijsheid wordt geput uit de fouten en zwakheden van de mensheid uit het verleden.”

Door een oogje dicht te knijpen voor het verleden, legitimeren de media de Palestijnse verwerping van het samenleven met Israël.

De premier van de Palestijnse Autoriteit, Muhammad Shtayyeh, verklaarde in september vorig jaar dat er geen andere keuze zal zijn dan terug te gaan naar het beginpunt van de Palestijnse kwestie in 1948, en in die situatie zal het Palestijnse volk één verenigd leiderschap hebben “van de rivier naar de zee.” Hij zei ook dat Israël vastbesloten is om “demografische dood te sterven sinds het Joodse menselijke reservoir in de wereld is afgenomen”.

“Van de rivier naar de zee” is een oproep aan de Palestijnen om de controle over het hele grondgebied van Israëls grenzen te grijpen, van de Jordaan tot de Middellandse Zee.

Door de Joodse geschiedenis te verminderen, zelfs te vergoelijken, maken grote media het moeilijker om te putten uit de ware geschiedenis van de regio, die als gids zou kunnen dienen voor Israëli’s en Palestijnen om eindelijk hun decennia-oude conflict op te lossen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Gidon Ben-Zvi “How Palestinian Leaders Falsify and Weaponize History” van 18 november 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van James Sinkinson “The ‘indigenous Palestinians’ lie” van 3 november 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.