Israël: UNRWA is reeds lang een deel van het probleem en geen deel van de oplossing

Volgens Abbas en de PLO bevinden zich wereldwijd 13,5 miljoen Palestijnen. De UNRWA houdt het bij 5.9 miljoen geregistreerden. Die zouden allemaal willen “terugkeren naar Israël” of er minstens financiële compensatie voor krijgen. “Geen vrede zolang er geen terugkeer is,” luidt het.

“In Jabalya [vluchtelingenkamp in Gaza] lopen de kinderen rond met nauwkeurige plattegronden van de straten van Ashkelon, Ashdod, Beersjeba e.a. want ze denken dat ze daar weldra zullen terugkeren”
(aldus David Bedein – bron)

Gisterochtend 16 november 2021 is in Brussel de internationale Donorconferentie geopend, gesponsord door Zweden en Jordanië, met als doel donaties in te zamelen voor UNRWA, die beweert in een moeilijke financiële situatie te verkeren en daarom een ​​uitgebreide fondsenwervingscampagne heeft gelanceerd. 

De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties Gilad Erdan en de Israëlische missie bij de VN hebben de afgelopen dagen met vertegenwoordigers van VN-lidstaten gesproken in een diplomatieke poging om staten ertoe te bewegen de hulp aan UNRWA afhankelijk te maken van hervormingen en fundamentele veranderingen in het Agentschap.

Ambassadeur Erdan is momenteel in Israël en begeleidt Linda Thomas-Greenfield, de ambassadeur van de Verenigde Staten bij de VN, op haar eerste reis naar Israël.

Ambassadeur Erdan zei:

“UNRWA is reeds lang een deel van het probleem en geen deel van de oplossing. In plaats van te functioneren als een agentschap voor humanitaire en educatieve hulp, functioneert het agentschap als een politiek orgaan dat het Hamas-verhaal promoot, opruiing en delegitimering tegen Israël wordt beschreven in Palestijnse leerboeken, waarvan de infrastructuur door Hamas wordt gebruikt voor terroristische activiteiten.

UNRWA gebruikt haar fondsen en middelen om een ​​Palestijns politiek verhaal te verspreiden en te promoten, in schril contrast met het mandaat dat de humanitaire hulporganisatie zou moeten hebben. UNRWA gebruikt bijvoorbeeld de term ‘Nakba’ op haar officiële platforms en promoot vaak het gebruik van deze politieke terminologie.

Ook tijdens Operatie Guardian of the Walls zagen we eenzijdige en schandalige verklaringen van UNRWA-functionarissen op haar officiële platforms, waarbij ze het onophoudelijke raketvuur op Israëlische burgers en de oorlogsmisdaden van Hamas volledig negeerden. Erger nog, UNRWA houdt geen toezicht en voorkomt niet dat Hamas haar faciliteiten voor terroristische doeleinden gebruikt.

We zagen onlangs een voorbeeld hiervan in een tunnel onder een UNRWA-school in de Zeitun-buurt van Gaza. Israël steunt de verstrekking van humanitaire hulp aan Palestijnen als dat nodig is, maar UNRWA is een instantie geworden die het misleidende recht op terugkeer van de Palestijnen dient.”

De inkompoort van het Palestijnse vluchtelingenkamp Aida in Bethlehem gerund door de UNRWA, het hulpagentschap voor Palestijnen van de Verenigde Naties. De poort is gemaakt in de vorm van een sleutelgat en een sleutel die symbool staat voor de terugkeer naar ‘Palestina’, die de verdrijving van de Joden en de vernietiging van de Joodse staat promoot

Bronnen:

  • naar een artikelAmb. Erdan: UNRWA is part of the problem” en een artikelResearcher: UNRWA is run by terrorists” van 16 november 2021 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Israël: UNRWA is reeds lang een deel van het probleem en geen deel van de oplossing

  1. Een dokter leeft van zijn patienten, een advocaat van zijn clienten en UNWRA van zijn Palestijnse vluchtelingen.

    Zolang deze niet wijzer worden en zich blijvend laten gebruiken als speelbal & munitie voor de cynische politieke spelletjes van hun leiders en hun financiele weldoeners gaat het nog wel even duren.

    Het Westen heeft er veel geld voor over om zich te ontdoen van de Joodse doorn in hun oog, de succesvolle Joodse Staat Israel en heeft daar best wat financiele injecties van het, door de belastingbetaler opgehoest budget, voor over.

    De EU heeft in het goedgekeurde budget 2021/22 1.8 biljoen per jaar tot zijn bevoeging en dus spelen een paar miljoen voor hulp aan UNWRA en bouw van illegale huizen voor palestijnen geen enkele rol.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.