Egypte: Antisemitische Protocollen van Wijzen van Zion zijn vals maar ‘de inhoud klopt wel’

Antisemitisch schotsschrift “Le Péril Juif” (Het Joodse gevaar) bevat de integrale tekst van “De Protocollen van de Wijzen van Zion”, in een franstalige editie uit 1938 waarin een Joodse samenzwering wordt ‘onthuld’ om de wereld te controleren [beeldbron: AKG]

Het Egyptische economische dagblad Al Mal News heeft een artikel over de Protocollen van de Wijzen van Zion dat de huidige staat van antisemitisme onder de meer verlichte Egyptenaren laat zien.

Advocaat Mohamed Bakri begint te zeggen dat de protocollen zogenaamd vervalsingen zijn, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat ze nauwkeurig weergeven hoe de Joden de wereld hebben gecontroleerd.

“Het is erg belangrijk om de ernst van het document te begrijpen, de dimensies van dit plan om de wereld te regeren te realiseren, met de belangrijkste methodologieën; Anarchie en libertarisme, economische oorlogen, geleidelijke verandering van de moraal van staten, tirannie en moderne vooruitgang, controlemethoden, wereldoorlogen, controle van het bewustzijn van de massa, corrupt onderwijs, verspreiding van atheïsme en zieke literatuur, controle van de pers, amusement, vernietiging van religie en zijn mannen, en overstromende landen met schulden.

De Protocollen van Zion in een Egyptische editie uit 1994

“Dr. Abdel-Wahhab El-Mesiri stelt dat het zionisme het promoot met als doel “terreur te verspreiden in de harten van moslims en Arabieren door de macht van de joden te overdrijven, om de psychologische oorlog te winnen voordat ze het slagveld betreden” om te kunnen “de cognitieve kaart van Arabieren en moslims vervormen.”

“Het debat gaat niet over hun vervalsing maar over het bestaan ​​van een soort voortdurende overheersing van Joodse persoonlijkheden over de media, de economie en de wereldpolitiek, of dit nu willekeurig of op een georganiseerde, geleidelijke manier wordt bereikt! Een overzicht van de protocollen zelf onthult dat het ontstaan, de ontwikkeling en het verloop van vele mondiale gebeurtenissen en crises van 1905 tot vandaag consistent zijn met de visie, strategie en tactieken die erin letterlijk uit Protocol 1-20 zijn vervat!

“Ongeacht de authenticiteit of fabricage van de protocollen, iedereen die erover nadenkt, moet overwegen: 
1- De uitsluiting van de Israëlische veiligheidstheorie 
2- Talmoed-regels, zoals een verslag van de pogingen van Joodse rabbijnen om het Oude Testament te interpreteren, om te passen bij de status van de Joden als Gods uitverkoren volk met groepen verspreid over de hele wereld, dus werd het beschouwd als een van de gevaarlijkste boeken die heilig waren voor de Joden, omdat het de gedachte bevat van samenzwering en controle over menselijke structuren, om ze tot slaaf te maken, de hemelse religies te verbreken en menselijke waarden te vernietigen, met als doel de Joodse droom te verwezenlijken om de wereld te regeren.”

De rest van het artikel spoort de Arabieren aan om hun eigen Protocollen te creëren om de Joodse macht te beperken en zelf aan de macht te komen in de komende eeuwen.

Het meest ironische is dat Bakri, na te hebben beschreven hoe machtig de joden zijn en hoe ze de wereld hebben beheerst, of ze nu een geheim masterplan volgen of niet, hij zegt dat ze echt niet zo machtig zijn en verslagen kunnen worden, waarbij hij Hezbollah als bewijs gebruikt.

Dit is een veel voorkomende dynamiek – Arabieren verzinnen een mythe van almachtige Joden, en als ze er dan in slagen om sommigen te doden, scheppen ze op over hoe Joden niet zo machtig zijn als de mythe die ze verzonnen om mee te beginnen.

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “Egyptian economic newspaper: The “Protocols of the Elders of Zion” might be fake, but that doesn’t mean they aren’t true” van 16 november 2021 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Egypte: Antisemitische Protocollen van Wijzen van Zion zijn vals maar ‘de inhoud klopt wel’

  1. “”De tekst is vals maar de inhoud klopt wel””….je moet er maar opkomen.

    Het trieste is dat zovelen deze onzinnige logica & gestoorde gedachtengang als waarheid zien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.