Een Spaanse ‘mensenrechten’ activiste van de UHWC veroordeeld omdat ze geld inzamelde voor de PFLP

Terroristen van de PFLP, het marxistisch Front voor de Bevrijding van Palestina, houden een pop die president Donald Trump voorstelt, onder schot boven een bordje “Verzet is geen terrorisme” [beeldbron: Reuters]

Donderdag werd een pleidooiovereenkomst gepresenteerd aan de militaire rechtbank in Judea en Samaria, waarin beklaagde, de 63-jarige Juana ‘Hoani’ Rashmawi toegaf dat ze als fondsenwerver had gewerkt voor een organisatie genaamd de Union of Health Work Committees (UHWC), die opereerde namens het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) – een aangewezen terroristische organisatie.

De organisatie heeft gediend als een civiele tak van de PFLP, net zoals de Union of Agriculture Work Committees, het Bisan Center, Al-Haq, DCIP en de Union of Palestijnse Vrouwencomités.

Verdachte heeft zich uitgebreid beziggehouden met fondsenwerving voor het PFLP. Donoren, waaronder landen over de hele wereld en internationale organisaties, werden systematisch misleid om een ​​terroristische organisatie te financieren. De activiteiten van de organisatie waren een belangrijke bron van financiering voor het PFLP.

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz verklaarde op 22 oktober 2021 dat zes Palestijnse mensenrechtengroepen “terreurorganisaties” zijn, en zei dat ze effectief hadden gefunctioneerd als een wapen voor de marxistische terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP):

“Die organisaties waren actief onder de dekmantel van maatschappelijke organisaties, maar in de praktijk behoren en vormen ze een arm van het [PFLP]-leiderschap, waarvan de belangrijkste activiteit de bevrijding van Palestina en de vernietiging van Israël is“

Uit de aanklacht blijkt dat de terroristische organisaties hun operaties doelbewust hebben uitgevoerd onder het mom van civiele activiteiten die als dekmantel zouden dienen voor hun training, fondsenwerving en andere terreurondersteunende activiteiten.

Eerder in mei 2021 werden vier fondsenwervers voor de PFLP in verdenking gesteld. De vier verdachten zijn Tisir Abu Sharbak, 47, uit Ramallah, een PFLP-lid en de accountant van de Union of Health Work Committees (UHWC); Saeed Abdat, 46, uit Ramallah, een PFLP-lid en de voormalige accountant van diezelfde UHWC; Amro Hamuda, van Al-Bira, een PFLP-lid en voormalig inkoopmanager voor de UHWC; en Juana ‘Hoani’ Rashmawi, 63, uit Tzahor, een inwoonster van Spanje die verantwoordelijk was voor de fondsenwerving in Europa voor de UHWC.

Hieronder vindt u een gezamenlijke verklaring van de Israëlische ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken na de veroordeling van een activist die onder het mom van mensenrechtenactiviteiten geld inzamelde voor de PFLP.

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid:

“De hele internationale gemeenschap moet samenwerken met Israël om te voorkomen dat terroristische organisaties in civiele kaders opereren en om te voorkomen dat fondsen terroristische organisaties bereiken.”

Minister van Defensie Benny Gantz:

“We zullen de mensenrechten en de activiteiten van mensenrechtenorganisaties blijven respecteren. We zullen blijven optreden tegen terrorisme in al zijn vormen, waar het ook plaatsvindt. De veroordeling toont aan dat het PFLP een netwerk van ‘humanitaire’ organisaties exploiteert om fondsen te werven die naar terroristische activiteiten worden gesluisd. De staat Israël en het defensie-instituut respecteren de mensenrechten en respecteren de activiteiten van mensenrechtenorganisaties die een belangrijke rol spelen in elke democratische samenleving.

Het cynische gebruik van mensenrechtenorganisaties als dekmantel is een ‘dubbele zonde’ – het voedt terreur en schaadt ook organisaties die echt, belangrijk werk doen voor het maatschappelijk middenveld. We zullen de mensenrechten en de activiteiten van mensenrechtenorganisaties blijven respecteren. [Tegelijkertijd] zullen we blijven optreden tegen terrorisme in al zijn vormen, waar het ook plaatsvindt.”

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid:

“De schuldbekentenis [door Juana Rashmawi] is verder bewijs dat een cynische en moorddadige terroristische organisatie een netwerk van leugens en fraude heeft opgezet dat onder het mom van humanitaire organisaties opereert als kanaal voor de instroom van terroristische fondsen – het opzettelijk misleiden van donororganisaties en landen. De hele internationale gemeenschap moet met Israël samenwerken om te voorkomen dat terroristische organisaties in civiele kaders opereren en om te voorkomen dat hulpfondsen terroristische organisaties bereiken die tot doel hebben Joden, christenen, moslims en anderen te vermoorden.”

Bronnen:

  • naar een artikelGantz, Lapid, Hail Conviction of ‘Human Rights’ Activist Who Raised Funds for PFLP” van 11 november 2021 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikelIsraeli court convicts Spanish aid worker of terror funding” van 10 november 2021 op de site van i24News
  • naar een artikel van Lahav Harkov “Four Palestinians to be charged with diverting European aid to terrorism” van 6 mei 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.