De meest alarmerende bedreiging van allemaal voor het Joodse volk komt van binnenuit

Londen, 10 november 2021. Op beelden is te zien hoe de menigte demonstranten naar Israël’s ambassadrice Tzipi Hotovely schreeuwde toen ze het gebouw verliet met een aantal lijfwachten

De London School of Economics was het toneel van een lynchpartij. De Israëlische ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, Tzipi Hotovely, gaf een lezing getiteld “Een nieuw tijdperk voor het Midden-Oosten” toen een groep demonstranten haar aanviel toen ze het universiteitsgebouw uitliep en naar haar auto werd begeleid onder de bescherming van de lijfwachten. Hoe is de 49e beste universiteit ter wereld, volgens alle academische indexen, zo ver gekomen? Melanie Phillips geeft een antwoord.

De gewelddadige taferelen rond de verschijning deze week van de Israëlische ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, Tzipi Hotovely, aan de London School of Economics schokten fatsoenlijke mensen in Groot-Brittannië.

Nadat haar lezing en de daaropvolgende discussie ononderbroken plaatsvonden, moest Hotovely onder zware beveiliging het gebouw uit worden gebundeld tegen een agressieve menigte buiten. De politie hield demonstranten tegen toen ze probeerden de auto van de ambassadeur te haasten, schreeuwend “schaam je je niet” en noemden ze Israël een “terroristische staat”. Bange Joodse studenten verborgen hun keppeltjes terwijl ze langs de demonstranten liepen.

De protesten werden georganiseerd door Palestijnse en islamitische samenlevingen verspreid over Londense universiteiten. Groepen op de campus hadden oproepen tot geweld gedeeld terwijl ze de LSE-studentenvereniging beschuldigden van ‘platformracisme’.

Een Instagram-groep genaamd LSE Class War riep op sociale media op om het raam van de ambassadeur in te slaan. “Laten we haar bang maken,” tierde het. “Laten we haar laten doen bibberen.”

Britse politici noemden deze LSE-thuggery “zeer verontrustend” en “onaanvaardbaar”. Onnodig te zeggen dat deze behandeling aan geen enkele andere ambassadeur van enig ander land ter wereld zou worden gegeven.

Hotovely, een voormalig plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken onder de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, werd ogenschijnlijk het doelwit van haar compromisloze opvattingen over het recht van het Joodse volk op het land Israël, haar verzet tegen de “tweestatenoplossing” en haar religieuze oppositie tot gemengde huwelijken.

De Palestijnse Vereniging van de LSE Student Union zei dat Hotovely “een staat van dienst heeft op het gebied van anti-Palestijns racisme, islamofobie en oorlogsmisdaden, en actief de apartheid en kolonisten-koloniale bezetting faciliteert”.

Hotovely wordt op deze manier gedemoniseerd, simpelweg omdat ze bepaalde ondubbelzinnige waarheden articuleert: het wettelijke en historische recht van de Joden op het hele land Israël; de uitroeiende, anti-joodse animo achter de Palestijnse zaak; en de ongeëvenaarde staat van dienst van Israël en zijn leger in het naleven van de mensenrechten.

Iedereen die deze waarheden spreekt, wordt belasterd door degenen die een alternatief universum bewonen waarin het unieke wettelijke en historische recht van de Joden op het land Israël ‘bezetting’ is, de terugkeer van de Joden naar hun unieke voorouderlijke thuisland ‘kolonialisme’ is en genocidaal Palestijns antisemitisme ‘verzet’ wordt genoemd.

Op de LSE vertelde Hotovely de studenten dat de Israel Defense Forces zich nooit op burgers richten – alleen op civiele plaatsen waar raketten worden gelanceerd “omdat je volgens het internationaal recht plaatsen mag aanvallen die de infrastructuur zijn van een terreurorganisatie.”

Naar verluidt deed dit de studenten naar adem snakken. Dat komt omdat ze zijn geïndoctrineerd om de bloedsprookjes te geloven dat Israëli’s moedwillige kindermoordenaars zijn.

Want het idee dat de LSE-protesten werden veroorzaakt door Hotovely’s persoonlijke opvattingen is onoprecht. Anti-Joodse en anti-Israëlische haat, met zijn flagrante leugens, demonisering en dubbele standaarden, heerst al tientallen jaren in Groot-Brittannië en links in het westen.

In de loop der jaren zijn Israëlische sprekers op Britse campussen getrakteerd op een soortgelijke aanval. Demonstranten in de Britse straten hebben herhaaldelijk gezongen, zoals ze deden op de LSE, “van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn” – de oproep om Israël uit te roeien.

Demonstranten hebben Israëlische bedrijven uit hun gebouwen gejaagd en optredens van Israëlische artiesten verstoord, terwijl universitaire docenten, de BBC en veel van de reguliere media voortdurend opruiende Palestijnse leugens en ophitsing verspreiden.

Telkens wanneer Israël militaire actie onderneemt om de moorddadige aanvallen op zijn burgers te stoppen, volgt er een piek in antisemitisme in het Westen. Maar ondanks al dit bewijs van toenemende anti-joodse waanzin, lijken diaspora-joden altijd verrast te zijn.

Een studie van het antisemitisme in de Verenigde Staten tijdens de Israëlische “Operation Guardian of the Walls” in mei- publiceerde deze week door het Institute for National Security Studies in Tel Aviv-gevonden dat de Joodse gemeentelijke leiders waren verrast door het geweld tegen de Joden die plaatsvonden tijdens het conflict.

Een van de auteurs, Shahar Eilam, sprak zijn verbazing uit over het feit dat het Amerikaanse Joodse establishment hier niet op had geanticipeerd, aangezien soortgelijke stijgingen van antisemitisme in relatie tot Israël al eerder hadden plaatsgevonden.

‘Niet in onze naam!’

Helaas zijn diaspora-joden maar al te vatbaar voor dit soort zelfbedrog. Wanhopig om te geloven dat antisemitisme een marginaal probleem is voor hun eigen leven, slagen ze er hardnekkig niet in te begrijpen dat het beste waarop ze kunnen hopen is om getolereerd te worden onder een dun laagje beleefdheid.

In feite gaat antisemitisme in de diaspora onontkoombaar samen met het territorium (of het gebrek daaraan). Het is altijd te verwachten.

Wat zich werkelijk zorgen zou moeten maken over zieke joden, is de rol die de joden zelf spelen in de demonisering van Israël. Joden aan de linkerkant – van wie sommigen naar verluidt hebben deelgenomen aan de LSE-demonstratie – gebruiken routinematig dezelfde leugens en verdraaiingen over Israël als zijn andere existentiële vijanden door het te beschuldigen van apartheid, racisme of mensenrechtenschendingen.

Joodse Voice for Peace veroordeelt bijvoorbeeld het Israëlische beleid en de acties, samen met aanhangers van Israël, als gemotiveerd door diepgeworteld Joods raciaal chauvinisme en religieus supremacisme.

Na’amod, die zichzelf omschrijft als ‘Britse Joden tegen Bezetting’, heeft campagne gevoerd tegen elke Joodse organisatie die Hotovely uitnodigt om te spreken.

Haar petitie om haar te verbieden zegt: “Onze onkritische platforms hebben Hotovely geholpen kritiek op haar extreemrechtse racistische opvattingen af ​​te weren.” In oktober verstoorden haar leden een lezing van Hotovely in een synagoge aan de rand van Londen met posters die haar veroordeelden voor ” nakba- ontkenning” (haar afwijzing van de bewering van de Palestijnen dat de stichting van de staat Israël een “catastrofe” was).

Haar website verklaart: “Israëls bezetting van de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en Gaza is een systeem van geweld en discriminatie dat de vrijheid, waardigheid en mensenrechten van de Palestijnen schendt.”

Dit is het soort Joden dat in de zomer Kaddisj uitsprak voor de Arabieren die werden gedood toen ze onder leiding van Hamas de grens met Gaza probeerden te bestormen.

Andere Joodse Israël-bashing-groepen zijn geniepiger en beperken hun retoriek tot het veroordelen van de “bezetting” en het steunen van boycots of etikettering van producten die afkomstig zijn uit de Israëlische “nederzettingen”.

Door Israël een verkeerde voorstelling te geven van het illegale gedrag in de “bezetting” en daarmee de leugen voort te zetten dat het van plan is om legaal niet-bestaand “Palestijns land” te stelen, voeden dergelijke groepen ook de campagne die gericht is op de vernietiging van Israël – vaak terwijl ze grotesk beweren dat deze leugens “Joodse waarden.”

Joden in de diaspora zouden niet alleen hardop het soort dingen moeten zeggen dat Hotovely over Israël zegt om de leugens tegen te gaan en een algemeen onwetend publiek op te voeden. Ze zouden ook publiekelijk die Joodse groepen die Israël demoniseren, ter verantwoording moeten roepen. Dit is van vitaal belang, niet alleen om hun leugens te doorprikken, maar ook om het alibi van de Jodenhaters te vernietigen dat Joden zelf deze dingen zeggen.

Verdedigers van het Joodse volk zouden erop moeten wijzen dat de Joodse identiteit van deze Israël-bashers niet relevant is. Hun activiteiten in het demoniseren en delegitimeren van Israël en het alleen uitkiezen voor een dergelijke behandeling zijn niet alleen anti-Israël, maar ook anti-judaïsme en anti-Jood.

Joodse leiders in Groot-Brittannië en Amerika zouden over deze anti-Israëlische Joodse groepen moeten zeggen: “Niet in onze naam.” Helaas hebben echter te veel van deze leiders ofwel zelf deze onwaarheden ondertekend, ofwel deze groepen de ruimte gegeven om ze af te kondigen zonder enige comeback onder de paraplu van het gemeenschapsleiderschap.

Zulke Joodse leiders weten misschien zelf niet genoeg over Israël en het Jodendom om deze leugens tegen te gaan. De meesten zijn voelbaar bang om verdeeldheid in de gemeenschap te veroorzaken en de indruk te wekken dat deze verdeeld is.

Bovenal zijn velen doodsbang dat het spreken van de waarheid over Israël ervoor zal zorgen dat ze hun toegang verliezen tot de politieke en intellectuele kringen die ze zo hoog waarderen, en waarin ze doen alsof ze als gelijken worden geaccepteerd, net als iedereen.

Antisemitisme moet worden bestreden, of het nu opduikt in een gewelddadige menigte op de campus of in de mond van ultra’s van de Democratische Partij. Maar de meer urgente en dodelijke bedreiging voor de Joodse gemeenschappen in de diaspora komt van binnenuit.

Bronnen:

  • naar een artikel van Melanie Phillips “The most alarming threat of all to the Jewish people” van 11 november 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel van Giulio Meotti “The British University where Israel is lynched” van 13 november 2021 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.