Amerikanen testen in Guam het Israëlische Iron Dome systeem tegen Chinese kruisraketten

Amerikaanse militaire planners die zich zorgen maken over Chinese aanvallen, testen het Israëlische Iron Dome-raketafweersysteem in Guam, berichtte The Wall Street Journal op dinsdag.

Guam is een georganiseerd gebied zonder rechtspersoonlijkheid van de Verenigde Staten in de subregio Micronesië van de westelijke Stille Oceaan en het meest westelijke punt en territorium van de Verenigde Staten. Mensen die in Guam zijn geboren, zijn Amerikaanse staatsburgers, maar hebben geen stem bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten terwijl ze in Guam wonen; Guam-afgevaardigden naar het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten hebben geen stem op het tereein.

“Als we Guam niet kunnen verdedigen – de luchtmachtbasis en de andere dingen daar – is het echt moeilijk om macht in de Stille Oceaan te projecteren”, vertelde Tom Karako, directeur van het Missile Defense Project bij het Center for Strategic and International Studies, een denktank in Washington, DC, aan de WSJ.

Het Amerikaanse leger vraagt ​​zo’n 200 miljoen dollar om de verdediging van Guam tegen ballistische raketten te verbeteren. Het leger stelt dat faciliteiten op het eiland kritieke halteplaatsen zouden zijn tijdens elk conflict in de regio, vooral omdat Amerikaanse onderzeeërs die opereren in de Stille Oceaan bij Guam.

In augustus testte China een raket met een hypersonische kernkop die luchtafweer ontwijkt nadat hij uit de ruimte is neergedaald. China bouwt ook een vloot van bommenwerpers die zeeskimmende kruisraketten zullen lanceren. De Iron Dome is gemaakt om deze uitdagingen aan te gaan.

Het Israëlische systeem was in staat kruisraketten te onderscheppen die onder de geluidssnelheid reizen, zoals CJ-20-raketten die Guam zouden kunnen bedreigen als ze door Chinese bommenwerpers worden afgevuurd. 

Afgelopen augustus heeft het Amerikaanse leger de Iron Dome getest bij White Sands Missile Range in New Mexico, en het systeem vernietigde acht surrogaatdoelen voor kruisraketten (een surrogaatdoel is een apparaat dat bij objectieve tests wordt gebruikt om een ​​voertuig weer te geven, maar dat kan worden geraakt door het uitgeruste voertuig zonder noemenswaardige schade aan het opvallende voertuig).

Volgens de WSJ zeggen sommige Amerikaanse analisten dat Zuid-Korea een betere plek zou zijn om de Iron Dome te testen, omdat het, net als Israël, een vijand heeft direct aan zijn grens – Noord-Korea – die waarschijnlijk raketten zal gebruiken die vergelijkbaar zijn met die van Hamas. en de Islamitische Jihad.

Ankit Panda, een expert op het gebied van Azië-Pacific defensie bij de Carnegie Endowment for International Peace in Washington, vertelde de WSJ: “Het is de moeite waard om te vragen waar deze activa waarschijnlijk de grootste waarde opleveren.”

Een trefzekere manier om Noord-Korea van streek te maken, is natuurlijk om Israëlische defensietechnologie ten zuiden van zijn grens te vergaren…

Bronnen:

  • naar een artikel van David Israel “Report: US Tests Iron Dome Against Chinese Cruise Missiles” van 10 november 2021 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikel van Alastair Gale “U.S. Tests Israel’s Iron Dome in Guam as Defense Against Chinese Cruise Missiles” van 9 november 2021 op de site van The Wallstreet Journal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.