UNRWA is het ergste wat de Palestijnen ooit is overkomen

Donorlanden komen op dinsdag 16 november 2011 samen in Brussel in de hoop $ 800 miljoen op te halen voor de United Nations Relief and Works Agency for Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) om Palestijnse vluchtelingenkampen te runnen. 

Maar is het financieren van UNRWA een verstandige investering voor de donorlanden? En nog belangrijker, is de financiering van UNRWA goed voor de Palestijnen? Er is veel negatief nieuws geweest over UNRWA. De Verenigde Staten en anderen eisen dat UNRWA haar schoolboeken repareert en garandeert dat UNRWA-scholen niet langer terreurtunnels zullen verbergen. 

Zeker, deze eisen zijn geldig. Wat echter niet wordt aangepakt, is dat zelfs als de UNRWA al deze problemen heeft opgelost, de UNRWA mogelijk nog steeds de instelling is die de meeste mensenrechten schendt en wordt gefinancierd door de internationale gemeenschap.

Dit jaar hebben de VS UNRWA al 318 miljoen dollar gegeven en vóór de regering-Trump was de VS de grootste donor van UNRWA. Tijdens de acht jaar van de regering-Obama hebben de Verenigde Staten de UNRWA bijvoorbeeld meer dan $ 2 miljard gegeven. Wat kregen de Verenigde Staten in ruil voor deze investering?

Volgens UNRWA is het aantal vluchtelingen tijdens de Obama-jaren gestegen van 4,6 miljoen naar 5,3 miljoen – een stijging van 700.000 vluchtelingen. De $ 2 miljard. investeringen door de VS hebben zelfs niet één vluchteling gerehabiliteerd. In plaats daarvan kwam elke $ 2.857 overeen met één nieuwe vluchteling. 

Bij het optellen van de vele miljarden die andere landen hebben bijgedragen, is de totale verspilling enorm. Bovendien is het kernbudget van de UNRWA sinds het eerste jaar van Obama gestegen van $ 545 miljoen. tot $ 806 miljoen vandaag. 

UNRWA is een broedkast voor opgroeiende vluchtelingen en een bodemloze put voor internationaal geld. Het fundamentele probleem met UNRWA zijn niet de banden met terreur; het fundamentele probleem met UNRWA – is UNRWA zelf.

Als we naar de geschiedenis van UNRWA kijken , wordt dit nog duidelijker. UNRWA werd opgericht in 1949 toen ongeveer 726.000 Arabieren (volgens VN-cijfers) die ontheemd waren tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog, onder de hoede van de UNRWA werden geplaatst. Ongelooflijk is het aantal vandaag gegroeid tot 5.700.000 in 58 kampen. 

Door te weigeren de oorspronkelijke vluchtelingen te hervestigen, heeft UNRWA opzettelijk een beperkt probleem omgevormd tot blijvende ellende, zowel voor de daadwerkelijke vluchtelingen als voor de 5,5 miljoen mensen die als vluchtelingen geboren zijn. 

Het ergste dat de Palestijnen ooit is overkomen, was mogelijk de oprichting van UNRWA. UNRWA is de echte Palestijnse Nakba (catastrofe). Het had niet zo hoeven zijn. Een paar maanden nadat UNRWA was opgericht, werd het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) geopend om alle andere vluchtelingen te helpen. 

UNHCR beschrijft het succes ervan: “Tijdens ons leven (sinds 1950) hebben we meer dan 50 miljoen vluchtelingen geholpen!” Het contrast is buitengewoon. UNHCR heeft miljoenen vluchtelingen hervestigd in dezelfde periode dat UNRWA er niet eens één hervestigde, maar de vluchtelingenstatus oplegde aan miljoenen kinderen, sommigen al 72 jaar geleden geboren. 

Elk kind heeft het recht om in vrijheid geboren te worden, maar UNRWA heeft die mensenrechten meer dan vijf miljoen keer met voeten getreden. Financiering van UNRWA is niet alleen een verspilling van beperkte internationale middelen, maar financiert ook een organisatie die fundamenteel een mensenrechtenschender is.

In een schokkende bekentenis van de politieke agenda achter UNRWA, vertelde de minister van Sociale Ontwikkeling van de PA, Ahmed Majdalani, onlangs aan UNRWA-commissaris-generaal Philippe Lazzarini hoe de PA UNRWA ziet in een online artikel van Al-Quds op 27 oktober:

“Majdalani benadrukte de noodzaak om UNRWA te beschermen niet als een instelling die diensten verleent aan de vluchtelingen, maar eerder omdat het een politiek symbool is van het recht op terugkeer van de vluchtelingen.”

UNRWA is niet bedoeld om de vluchtelingen te helpen, maar om ze te behouden als vluchtelingen die de doelen van de PA dienen. De wereld zag een tragisch voorbeeld van de ideologie van de PA tijdens de Syrische burgeroorlog. 

Palestijnen in vluchtelingenkampen werden vermoord en Israël bood aan hen toe te laten in PA-gebieden op voorwaarde dat ze van de VN-vluchtelingenlijsten zouden worden gehaald. Schokkend genoeg weigerde Mahmoud Abbas. De PA gaf er de voorkeur aan dat ze als vluchtelingen werden vermoord dan als vrije mensen in de PA-gebieden te leven. Volgens schattingen zijn tijdens de gevechten maar liefst 4.000 kampbewoners omgekomen.

Als hoogste internationale prioriteit moet er iets worden gedaan om de 5,7 miljoen slachtoffers van UNRWA te redden, en er is een oplossing. De UNRWA-infrastructuur moet worden gesloten en het bestuur van al hun kampen moet worden overgedragen aan UNHCR – vrij van de dictaten van de PA. 

UNHCR zal worden belast met het oplossen van het probleem, in tegenstelling tot UNRWA wiens taak het was om het probleem in stand te houden. UNHCR zal naar Libanon, Syrië, Jordanië en de PA-gebieden gaan met het mandaat om de kettingen van de vluchtelingen af ​​te nemen en hen vrijheid te geven.

UNHCR zal zijn miljarden dollars gebruiken om hen op te leiden, banen te creëren en hen huizen te geven in de landen waar ze zijn geboren en hun hele leven hebben gewoond, waar ze het volledige burgerschap moeten krijgen. 

Landen die weigeren hun mede-Arabieren te hervestigen, moeten door de internationale gemeenschap worden verbannen en internationale hulp worden geweigerd totdat ze ermee instemmen. In plaats van elk jaar 100.000 nieuwe vluchtelingen aan de ketting te leggen, kunnen er elk jaar honderdduizenden en uiteindelijk miljoenen worden hervestigd totdat alle politieke vluchtelingen zijn vrijgelaten.

UNRWA als het “politieke symbool” van de PA past niet bij de waarden van de wereld en dient niet de belangen van degenen die lijden in de gevangenissen van UNRWA. Het ontbinden van UNRWA en het laten hervestigen van deze geketende mensen door de UNHCR is een noodzaak voor de mensenrechten. 

Als de internationale gemeenschap toestaat dat UNRWA blijft bestaan, zullen er in 2030 zeven miljoen vluchtelingen zijn en tegen 2050 waarschijnlijk 10 miljoen of meer. Elke dag worden er nog eens 274 kinderen geboren in de 58 gevangenissen van UNRWA. Elk jaar wordt nog eens 100.000 kinderen hun vrijheid ontzegd. Het is immoreel om UNRWA ook maar één dag extra te laten bestaan.

Bronnen:

  • naar een artikel van Itamar Marcus “UNRWA – the worst thing that ever happened to Palestinians – opinion” van 13 november 2021op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “UNRWA is het ergste wat de Palestijnen ooit is overkomen

  1. Zolang de donorlanden menen hiermee hun palestijns proxi leger vol idioten die bereid zijn hun leven/toekomst op te offeren als levende ammunitie om Israel ‘proberen’ te vernietigen, zullen ze blijven betalen.

    Het is een klein offer voor het grote doel….de verdwijning van de Joodse staat…….ht is de ultieme prijs!

    Een andere uitleg is aan deze waanzin niet te geven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.