Het dispuut omtrent Sheikh Jarrah verklaart waarom Palestijnen nooit een eigen staat zullen hebben

Sheikh Jarrah, Jeruzalem, 31 maart 2021. Palestijns protest tegen uitzetting [beeldbron: Kashmir Reader]

Als je naar hun opvattingen kijkt, zijn ze net zo recalcitrant als bijna een eeuw geleden. Tot op de dag van vandaag accepteren ze de legitimiteit niet van een Joodse staat in wat zij als Palestina beschouwen.

Veel critici van Israël hebben zich aangesloten bij Hamas en de Palestijnse Autoriteit bij het aan de kaak stellen van Israël omdat rechtbanken hebben vastgesteld dat een groep Palestijnse families illegaal in huizen van Joden in de wijk Sheikh Jarrah in Jeruzalem woont.

In plaats van een door het Hooggerechtshof aangeboden compromis te aanvaarden dat hen in staat zou hebben gesteld om in hun huizen te blijven, hebben de families het afgewezen en worden nu uitgezet (vanaf woensdag bereikte een van de families die geen beroep aantekenden tegen het uitzettingsbevel een deal met de eigenaren van onroerend goed die hen in staat stellen om ten minste 10 jaar in hun huis te blijven zolang ze huur betalen). Dit is een microkosmos van het hele conflict, aangezien de Palestijnen geen brood verkiezen boven een deel van een brood.

Kort gezegd, Jordanië nam na de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 “vijandelijk eigendom” van Joden in Sheikh Jarrah in beslag. Jordanië heeft de Palestijnen nooit de titel gegeven van het land dat het in beslag nam. Toen Israël het gebied in 1967 veroverde, gaf de regering de afgezonderde eigendommen vrij. 

In 1972 bekrachtigde het Hooggerechtshof de Joodse aanspraken op eigendom van het onroerend goed dat ze hadden moeten verlaten, maar oordeelde dat Arabische families die in huizen op die gronden woonden, niet konden worden uitgezet als ze ermee instemden huur aan de eigenaren te betalen.

In 1993 probeerden de eigenaren de huurders uit huis te zetten wegens het niet betalen van huur, maar het duurde tot 2001 voordat de rechtbank van Jeruzalem het met hen eens was. Het Hooggerechtshof zocht echter een compromis om de Arabieren toe te staan ​​te blijven en stelde voor dat ze de status van beschermde huurders konden genieten, het recht konden behouden om te proberen het eigendom van de eigendommen te bewijzen en in hun huizen te blijven als ze ermee instemden huur te betalen die bedroeg ongeveer $ 62,50 per maand.

De Palestijnen verwierpen het aanbod en gaven de voorkeur aan uitzetting boven in hun huizen blijven – net zoals de tienduizenden Palestijnen die in 1948 liever hun huizen ontvluchtten in de hoop dat de Arabische legers de Joden zouden verdrijven in plaats van Israëlische burgers te worden.

Het is niet verrassend dat de Palestijnse leiders de beslissing van de families onderschreven. De Palestijnse Wetgevende Raad heeft een persbericht uitgegeven waarin staat dat …:

“Het Al-Quds en Al-Aqsa Comité in de Wetgevende Raad heeft bevestigd dat het volk van heel Palestina, van de zee tot de rivier, en zijn gewapend verzet achter het volk van de wijk Sheikh Jarrah staan. Al-Quds en de gezegende Al-Aqsa-moskee zijn, net als heel Palestina, een puur islamitische schenking en heiligdom waar de joden geen historisch, religieus of cultureel recht hebben.”

Lees die benadrukte woorden nog eens. Waar ziet u de kans voor een tweestatenoplossing? Als je kijkt naar de standpunten van de Palestijnen, zijn ze net zo weerbarstig als bijna een eeuw geleden. Tot op de dag van vandaag accepteren de Palestijnen de legitimiteit van een Joodse staat in wat zij als Palestina beschouwen niet.

De Palestijnen weigerden compromissen te sluiten in 1937, 1939, 1947, 1979, 1993, 2000, 2008 en 2020. Dat zijn acht kansen die ze hebben gemist om onafhankelijkheid te bereiken. Nog meer bewijs nodig “de Arabieren missen nooit een kans om een ​​kans te missen”?

Al in de jaren vijftig bood Israël aan maar liefst 100.000 Palestijnse vluchtelingen op te nemen in ruil voor vrede, maar het was het niet waard omdat de Palestijnen nog steeds verwachtten dat Israël zou worden vernietigd. Tegenwoordig stellen de Palestijnen zich voor dat 5,9 miljoen “vluchtelingen” een onvoorwaardelijk “recht op terugkeer” hebben.

Bij het plaatje hierboven (cijfers van UNRWA zelves!). Op nauwelijks vier jaar tijd is het aantal Palestijnse vluchtelingen met 600.000 eenheden toegenomen tot bijna 6 miljoen, om de simpele reden dat de vluchtelingenstatus erfbaar is en doorgegeven wordt van vader op zoon en dat tot in der eeuwigheid.

Nadat Israël zich terugtrok uit 40% van de Westelijke Jordaanoever, stemde de toenmalige premier Benjamin Netanyahu – de zogenaamd rechtse tegenstander van elk compromis – ermee in zich terug te trekken uit nog eens 13% van de Westelijke Jordaanoever in ruil voor een Palestijnse belofte om de wet te verbieden en te bestrijden. terroristische organisaties, illegale wapens verbieden, wapensmokkel stoppen en aanzetten tot geweld en terrorisme voorkomen. 

Israël trok zich terug uit 2% van gebied C en droeg 7% van gebied B over aan volledige Palestijnse controle, maar Netanyahu zei dat er geen verdere terugtrekkingen zouden zijn totdat de PA haar verplichtingen nakomt. De Palestijnen kwamen terug op hun beloften en verloren de kans om het grondgebied van de PA uit te breiden.

Naast het aanbod om zich terug te trekken uit bijna de hele Westelijke Jordaanoever, was voormalig premier Ehud Barak bereid om de Palestijnen de hoofdstad te geven die ze zeggen te willen in Oost-Jeruzalem. Een van de redenen waarom de leider van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie Yasser Arafat het aanbod afwees, was omdat het een einde zou hebben gemaakt aan het conflict met Israël.

Hoeveel mensen zijn zich er zelfs van bewust dat de Palestijnen, afgezien van een korte ontmoeting tussen de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas en Netanyahu, sinds 2008 hebben geweigerd met Israël te onderhandelen? Ze zouden het initiatief van de hun gunstig gezinde regering-Obama niet eens accepteren.

Palestijnen beweren dat Arabieren het recht hebben om in Israël te wonen, maar ontkennen het recht van Joden om in Judea en Samaria te wonen. Een Palestijnse staat die Judenrein heet, is veel erger dan een apartheidsstaat. Geen van de tweestaten of aanhangers van de Palestijnen geeft er iets om, maar Joden worden verondersteld hun ambitie te steunen.

Palestijnen klagen over nederzettingen, maar verwachtten ze echt dat Israël zou voorkomen dat Joden naar delen van hun thuisland zouden verhuizen terwijl ze de verdwijning van Israël beraamden?

Bedenk dat toen ze in 1979 de autonomie verwierpen, er minder dan 10.000 Joden in de gebieden waren. Toen hun terreuraanslagen de Oslo-akkoorden van 1993 vernietigden, waren dat er ongeveer 150.000. Er waren 200.000 toen Arafat de Clinton-parameters in 2000 afwees en ongeveer 275.000 toen Abbas in 2008 wegliep van het aanbod van voormalig premier Ehud Olmert.

In de jaren daarna is de Joodse bevolking toegenomen tot 475.000, nog afgezien van de 200.000 Joden die in Jeruzalem wonen en die de Palestijnen ook als kolonisten beschouwen.

Geloven de Palestijnen, hun aanhangers en tweestaten serieus dat die Joden zullen verdwijnen of dat een Israëlische regering hen uit hun huizen zal dwingen als onderdeel van een overeenkomst die, net als Oslo, het papier niet waard is waarop het is geschreven ?

De Arabische staten konden de Joden niet in zee dwingen, en nu zijn ze meer geïnteresseerd in vrede met Israël dan in het helpen van de Palestijnen die zij als ondankbaar en koppig beschouwen. Denken de Palestijnen dat de EU of de VN Israël kunnen dwingen te capituleren voor hun eisen? Luisteren ze naar de onbeduidende leden van “The Squad” die hun propaganda herhalen en verwachten ze dat de Verenigde Staten hun bondgenoot in de steek laten?

De Palestijnen creëerden fantasieland lang voor Walt Disney.

Twee staatsadvocaten weigeren niet alleen deze geschiedenis te erkennen, maar ook het heden, wat niet alleen tot uiting komt in de Sheikh Jarrah-zaak, maar ook in de bredere Palestijnse verwerping van compromissen. Volgens recente peilingen is bijvoorbeeld 66% voorstander van de nietigverklaring van de Oslo-akkoorden, 54% is tegen terugkeer naar onderhandelingen, 54% gelooft dat terugkeer naar een gewapende intifada de beste manier is om hun doelen te bereiken en, met een marge van 62-36%, tegen een tweestatenoplossing zijn (en de steun neemt gestaag af).

De onverzettelijkheid van de Sheikh Jarrah-bewoners kan leiden tot hun dakloosheid, net zoals de koppigheid van hun mede-Palestijnen hun staatloosheid heeft gegarandeerd.

Bronnen:

  • naar een artikel van Mitchell Bard “Sheikh Jarrah explains why Palestinians will never have a state” van 10 november 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “Het dispuut omtrent Sheikh Jarrah verklaart waarom Palestijnen nooit een eigen staat zullen hebben

  1. Obsessief & obstinaat gelijk willen krijgen over een doorwoekerende leugen heeft nog nooit iemand iets opgeleverd.

    Uiteindelijk worden ze allemaal ontrafeld.

    Maar ja, om daarachter te komen moet je natuurlijk beginnen je afkomst te veranderen van een fake palestijn naar Arabier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.