Gantz schonk de PA 140 miljoen euros om de salarissen van zijn ‘martelaren’ te dekken

Ramallah, 30 oktober 2013. Mahmoud Abbas, chef van de Palestijnse Autoriteit, wordt hier geflankeerd door pas vrijgelaten Palestijnse gevangen terroristen (Issam Rimawi/Flash90)

Israël heeft honderden miljoenen sjekels vrijgemaakt die volgens de wet moesten worden ingehouden op de belastingen en douane die namens de Palestijnse Autoriteit werden geïnd om te voorkomen dat dit geld naar de salarissen van gevangengenomen terroristen zou gaan, meldde Palestijnse Media Watch. 

Het rapport is gebaseerd op de analyse van een officieel rapport dat de PA naar westerse landen heeft gestuurd. Volgens het rapport van procureur Maurice Hirsch, afgelopen september, kort na de bijeenkomst in augustus in Ramallah tussen minister van Defensie Benny Gantz en PA-voorzitter Mahmoud Abbas, heeft Israël 500 miljoen NIS (€ 140 miljoen) aan de PA overgedragen, naast de belastingen en douane Israël maandelijks ophaalt en overmaakt.

De coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden voerde aan dat de 500 miljoen NIS een lening is op basis van toekomstige inningen, dus in zekere zin kwamen de half miljard sikkels niet “uit de openbare schatkist van de Israëlische belastingbetaler”.

Dus, ten eerste, dat is niet waar, de lening kwam zeker van de Israëlische belastingbetaler, ook al zal het ooit worden terugbetaald.

Maar erger nog, de lening was in strijd met de Freeze Terrorist Funds Act van 2018, die de minister van Defensie dwingt om elk jaar een rapport in te dienen bij het Politiek-Veiligheidskabinet met een gedetailleerd overzicht van het totale bedrag dat de Palestijnse Autoriteit het afgelopen jaar heeft betaald aan terroristen achter de tralies in Israël. en hun gezinnen, zodat in het volgende jaar een bedrag gelijk aan 1/12 daarvan elke maand zou worden afgetrokken van de belastingen en douane die door de Palestijnse Autoriteit worden verdiend.

Maar wacht, het wordt nog veel erger. De afgelopen dagen heeft de Palestijnse Autoriteit haar verslag over de uitvoering van de begroting voor september 2021 in het Engels uitgebracht. Het rapport wordt gepubliceerd als onderdeel van de toezeggingen van de PA aan haar donorlanden en de internationale gemeenschap ter wille van budgettaire transparantie.

Volgens het rapport heeft Israël alleen al in september in totaal 1,77 miljard NIS (569 miljoen dollar) aan de PA overgemaakt.

Nu noemt de PA de extra half miljard sikkels van Israël, maar het definieert 400 miljoen sikkels van dit bedrag als geld dat de PA verschuldigd is uit voorgaande maanden. Met andere woorden, 4/5 van het geld is compensatie voor de inhoudingen van de salarissen van de sjahids, wat een schuld is die Israël aan de PA verschuldigd was en niet een voorschot op toekomstige incasso’s.

Alleen NIS 100 miljoen wordt in het rapport genoemd als een voorschot op toekomstige inning. Of, om het bot te zeggen: de PA stelt in haar officiële rapport dat zij geen plannen heeft om 80% van de half miljard shekels die Gantz hen schonk terg te geven aan Israël.

Overigens had dit niet als nieuws voor Gantz mogen komen: aan het einde van zijn ontmoeting met voorzitter Abbas beweerde de Palestijnse Autoriteit dat de minister van Defensie had ingestemd met het teruggeven van “een deel van ons geld dat in het bezit is van Israël” – wat betekent dat ze het niet zagen als een lening, maar als een correctie van een onrecht.

Volgens de PMW stemde Gantz, naast het terugbetalen van de salarissen van de sjahids, ook in met een aanzienlijke verhoging van het recht op terugkeer voor PA-Arabieren naar Israël, van de huidige 5.000 die door het ministerie van Binnenlandse Zaken waren toegestaan ​​tot 40.000. Er is ook een wijziging van het Oslo-akkoord dat de PA in staat zou stellen belastingen te innen op brandstof die door PA-Arabieren in Israël is gekocht.

Ook was Gantz blijkbaar buitengewoon genereus met beloften van toekomstige Arabische bouw in Area C. En hij gaf naar verluidt ook zijn toestemming om G4-communicatie binnen de PA te installeren. Misschien zou minister van Defensie Gantz half zo genereus kunnen zijn met de joden in Judea en Samaria?

Bronnen:

  • naar een artikel van David Israel “Report: Gantz Gifted the PA Half a Billion Shekels to Cover Shahids’ Salaries” van 12 november 2021 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.