BDS-aanhangers protesteren tegen bezoek van gehandicapte IDF-veteranen aan universiteit van New Jersey

Pro-Palestijnen proberen sprekers de conferentieruimte te blokkeren, zwaaien met Palestijnse vlaggen en foto’s van vermeende slachtoffers van gevechten met Israël terwijl ze ‘bevrijd Palestina’ roepen…

Activisten van de anti-Israël Boycot, Desinvestering, Sancties (BDS) beweging demonstreerden tegen gehandicapte IDF-veteranen die eerder deze week een lezing gaven aan de Stockton University in Atlantic City, New Jersey.

De lezing bevatte twee gehandicapte IDF-veteranen die het verhaal deelden van hun militaire dienst, verwondingen in de strijd en rehabilitatie als onderdeel van een cross-US tour van pro-Israëlische belangenbehartigingsgroep Belev Echad.

Een van de sprekers was Or Porat, die in de elite Duvdevan undercover contraterrorisme-eenheid diende en ernstig gewond raakte door een explosieve lading die naar hem werd gegooid door een terrorist tijdens een gezamenlijke operatie met de binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet in oktober 2016.

Na een lang en hard rehabilitatieproces besloot Porat door te gaan met vechten voor Israël door middel van belangenbehartiging. Naast Port was er ook Ofir Anidjar die diende in het Combat Engineering Corps en gewond raakte in de Gaza-oorlog van 2014, in Israël bekend als Operation Protective Edge.

De activisten probeerden de twee de toegang tot de vergaderruimte te blokkeren en zwaaiden met Palestijnse vlaggen en foto’s van degenen die volgens hen zijn omgekomen bij geweld in de regio terwijl ze ‘bevrijd Palestina’ riepen.

Campusbeveiliging zorgde voor de veiligheid van het evenement, met demonstranten rond de conferentieruimte waar Or en Ofir de campusstudenten ontmoetten. Or Porat vertelde:

“Ze hadden Palestijnse vlaggen en borden waarop stond dat we kindermoordenaars waren. De activisten probeerden de hele lezing tussenbeide te komen en hun leugens over de campus te verspreiden. Dat hield ons natuurlijk niet tegen, en het liet ons alleen maar zien hoe belangrijk het is om te vechten voor de waarheid over Israël tegen de haat en de leugens die over de hele wereld worden verspreid. We hadden geen angst of bezorgdheid, noch waren we verrast door de haat, we hadden ons van tevoren op dit soort scenario’s voorbereid.”

Bronnen:

 • naar een artikel van Itamar Eichner “BDS supporters protest visit of disabled IDF veterans to New Jersey college” van 11 november 2021 op de site van Ynet News
 • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “BDS-aanhangers protesteren tegen bezoek van gehandicapte IDF-veteranen aan universiteit van New Jersey

 1. Antisemitische gekkies sterven niet uit maar vermeerderen zich.

  Vette pech dat ze er verder niets mee bereiken behalve “”status”” in hun eigen gelederen!

  De Joodse staat groeit & bloeit maar “”de palestijnen”” blijven nog steeds op hun berg rotzooi zitten overtuigd van hun eigen gelijk en gefinancierd door valse vrienden.

  Jammer dat de échte wereldwijde slachtoffers van armoede, racisme etc. er zo karig vanaf komen bij deze humanistische hypocrieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.