Amerikaanse joden brandmerken als oorlogsmisdadigers: de linkse campagne om het Amerikaanse jodendom te verbannen

Tijdens een recent evenement op 29 oktober hebben een aantal studentengroepen aan de City University of New York (CUNY) hun lopende campagne uiteengezet die zich zou richten op de belastingvrije status van een aantal joodse non-profitorganisaties – zoals het Joods Nationaal Fonds (JNF), het Hebron Fonds en Regavim.

Het masker viel echter snel af, toen panelleden hun uiteindelijke doel onthulden: het demoniseren en verbannen van trotse Amerikaanse joden.

Het evenement werd gemodereerd door Students for Justice in Palestine (SJP) CUNY Law-lid Nerdeen Kiswani . Onder de panelleden was Suzanne Adely, voorzitter van de marxistische en anti-Israëlische National Lawyers Guild; Missy Risser-Lovings, een CUNY professor in de rechten; en Abdallah Maraka en Sami Hurani, respectievelijk van de anti-Israëlische groepen Christian Peacemaker Teams en Youth of Sumud.

Vitriool en een volledige breuk met de objectieve realiteit kenmerkten de bijeenkomst.

Zo legden Huraini en Maraka elk een aantal verklaringen af ​​waarin ze suggereerden dat ze joden die feestdagen vieren en hun religieuze plaatsen bezoeken als problematisch beschouwen. Maraka, gevestigd in Hebron, betreurde zelfs de aanwezigheid van Amerikaanse joden in de joodse “nederzetting” van Hebron (hoewel hij gemakshalve vergat te vermelden dat Hebron decennia eerder etnisch was gezuiverd van zijn langdurige joodse bevolking).

Op een gegeven moment zei Adely, verwijzend naar een terroristische organisatie – het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) –: “Er is niets crimineels aan Palestijns verzet. En dat is ook wat we moeten normaliseren.” Ook ongegronde beschuldigingen van ‘genocide’ en ‘apartheid’ kwamen veelvuldig voor.

Op het eerste gezicht lijken de deelnemers gewoon niet erg slimme juridische geesten.

Op een gegeven moment beweerde Adely: “[de Joodse organisaties] gebruiken hun 501(c)(3)-status als dekmantel voor in feite het plegen van oorlogsmisdaden.” Zelfs onder de meest genereuze, gespannen anti-Israël interpretatie van een reeds lang uitgerekt Statuut van Rome, is het dwaas om te suggereren dat particulieren en non-profitorganisaties degenen zijn die “oorlogsmisdaden” plegen.

Het idee om Joodse niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) of Amerikaanse Joden voor het Internationaal Strafhof te dagen voor het financieren van huizen in Judea en Samaria, is niet veel meer dan een droom van de Palestijnse premier Mohammad Shtayyeh. Het zou een aanfluiting zijn van een al alom bespotte rechtbank.

De panelleden gaven ook meteen toe dat een belangrijk argument om dergelijke Joodse organisaties uit te sluiten van de 501(c)(3)-status onzin is. Een eerdere “Stop the JNF”-campagne – die Adely ondersteunde – stuurde een petitie naar de IRS waarin werd beweerd dat “JNF activiteiten financiert … die beide in strijd zijn met de openbare orde van de Verenigde Staten.”

Snel vooruit en, terwijl hij erop wijst dat deze campagne niet echt over wetten of belastingvrije status gaat, vroeg Adely retorisch: “Zijn zij [de Joodse NGO’s] echter echt het Amerikaanse beleid schenden?” De implicatie was natuurlijk dat ze dat eigenlijk niet zijn. Kiswani vervolgde en prees dat punt, zeggende: “U brengt echt belangrijke punten naar voren die, vooral u weet dat dit geen afwijking van het Amerikaanse beleid is – het er feitelijk mee overeenkomt.”

Maar dit gaat niet alleen over belastingvrije statussen, en dat geven ze toe. Adely erkende zelf dat het intrekken van de liefdadigheidsstatus van een groep als JNF “slechts een onderdeel van die campagne” is. Ze zijn “duidelijk strategisch” in hoe ze deze campagne aanpakken, omdat “er een soort van grotere, soort van, je weet wel, politieke implicaties zijn voor hoe we te werk gaan, een soort van, de grotere campagne.” Kiswani was het daarmee eens en benadrukte het belang van “onze meervoudige aanpak, en niet alleen vanuit juridisch perspectief.”

Zie je, volgens Adely, “een heel belangrijk onderdeel” van deze campagnes zijn activiteiten zoals “het confronteren van dat soort supporters die binnenkwamen om bij te dragen aan hun fondsenwerving.”

Het gaat niet alleen om Israël. Het gaat niet eens alleen om joodse non-profitorganisaties die in Judea en Samaria werken. Het gaat over die individuele, arrogante Amerikaanse joden die het recht van joden om in hun voorouderlijk, inheems thuisland te leven, durven steunen. Volgens Adely zijn “degenen die groepen zoals JNF steunen en normaliseren”, “echt samenzweerders tot genocide.”

Dit tilt twee van de gevaarlijkste en meest voorkomende vormen van modern antisemitisme naar een geheel nieuw niveau.

Ten eerste verhoogt het gevaarlijk de ante van “Zionisme is een vorm van racisme.” Het gaat er nu om Amerikaanse joden – die het gelijke recht van joden op zelfbeschikking in hun inheemse thuisland steunen – als genocidaal te bestempelen, wat het ultieme kwaad is. In plaats van alleen maar “Zionisme is racisme”, is het “Zionisten zijn genocidale maniakken.” Ten tweede bouwt het voort op een van de favoriete trucs van antisemieten: de Holocaust omkeren door Joden wreed en absurd gelijk te stellen aan de nazi’s.

Het zou gemakkelijk zijn om dit allemaal af te doen als het geklets van een paar niet-serieuze extremisten. Zowel Kiswani als Adely hebben immers uitgebreide profielen over Canary Mission waarin hun geschiedenis van antisemitisch gedrag wordt gedocumenteerd. Maar dit zou een vergissing zijn.

Denk aan de achtergrond. Dit was een evenement dat werd gehouden door studentengroepen in CUNY, waar de vakbond van het Professional Staff Congress een anti-Israëlische resolutie aannam waarin “het bloedbad van Palestijnen” werd veroordeeld zonder een enkele vermelding van Hamas, en waar de studentenregering tegen de goedkeuring stemde van de Internationale Holocaust Remembrance Alliance’s definitie van antisemitisme.

Ondertussen heeft New York City jarenlang gewelddadig antisemitisme ondergaan , dat sinds mei alleen maar is toegenomen. Ondertussen, te midden van de stortvloed van antisemitische aanvallen, vertelden in New York gevestigde groepen zoals “Decolonize This Place” mensen openlijk dat de beste manier om solidair te zijn met de Palestijnen was om “doelen in de buurt te vinden, te vinden waar deze zionistische dwazen wonen, en waar er [sic] kantoren zijn, en handelen!”

Wat we zien is een groeiende inspanning om het in de Verenigde Staten onmogelijk te maken om trots en openlijk Joods te zijn. En het werkt. Uit een recent onderzoek van het American Jewish Committee bleek dat 39% van de Amerikaanse joden het afgelopen jaar hun gedrag veranderde als gevolg van antisemitisme.

De onvermijdelijke conclusie van Adely’s logica zou dat Joodse kinderen op de Hebreeuwse school – die geld inzamelen voor het JNF om bomen in Israël te planten – met dezelfde minachting worden bekeken als de Pol Pots en Saddam Hoesseins van de wereld.

Dit is niet alleen een campagne om van het JNF of Israël paria’s te maken. Het doel is om het Amerikaanse jodendom – waarvan de overgrote meerderheid trotse zionisten zijn – in paria’s te veranderen.

Bronnen:

  • naar een artikel van David M. Litman “Branding American Jews as War Criminals: The Campaign to Ostracize American Jewry” van 8 november 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.