Duizenden Israëli’s wonen in Area A; maar niemand zal hen als oorlogsmisdadigers veroordelen – aangezien het geen Joden zijn

Gebouwd voor 40.000 Palestijnen, bedraagt de bevolking van de stad ​​momenteel 5.000, hoewel het niet allemaal inwoners zijn [beeldbron: Alex Levac]

Wanneer veroordelen de VN, Amnesty, Human Rights Watch, PFLP-gelieerde NGO’s, de BDS-beweging, Students for Justice for Palestine, Peace Now, Jewish Voice for Peace en J-Street de Israëlische burgers die op de Westelijke Jordaanoever wonen niet? Als het Arabieren zijn natuurlijk.

Een bericht van Haaretz :

“Rawabi brengt zichzelf op de markt als een vereniger van Palestijnse belangen en een bruikbare routekaart voor een eigen staat, waarbij de grandioze belofte van traditioneel leiderschap wordt vervangen door letterlijke feiten ter plaatse. Gelegen in Area A – althans op papier onder volledige controle van de Palestijnse Autoriteit – en ongeveer 35 minuten ten noorden van Ramallah gelegen, begon de bouw hier in 2010, aanvankelijk gefinancierd door de Palestijns-Amerikaanse ondernemer Bashar Masri en geholpen door aanzienlijke Qatarese fondsen.

“Tijdens een recent bezoek ging ik zitten met de allereerste burgemeester van de stad, Ibrahim Natour. Gevraagd naar de aanwezigheid en de rol van de Arabisch-Israëlische bevolking in de stad, haast Natour zich om me te corrigeren: “We zien ze niet als Arabische Israëli’s: het zijn Palestijnen. Palestijn zijn betekent niet dat je een [Israëlische] identiteitskaart hebt. Ik ben Palestijn, maar ik kom uit Jeruzalem. Wij discrimineren niet.

“Ondanks de vroege hoop om maar liefst 40.000 inwoners aan te trekken, telt Rawabi’s huidige bevolking een wat magere 5.000, van wie 70 procent de stad als hun permanente thuis beschouwt. Een gemeenteambtenaar omschreef de overige 30 procent als ‘weekend-/vakantiebezoekers’. Behalve de rijkere Palestijnen met een dubbele nationaliteit, is het logisch dat velen van hen Arabische Israëli’s zijn – de enigen die ongeremd de grensovergangen kunnen passeren.

“Amal, een 46-jarige inwoner van de Arabisch-Israëlische stad Umm al-Fahm, was verrast door de demografische ineenstorting van de stad, die zichzelf op de markt had gebracht als een opstap in de richting van een staat. “Ik heb ook gevraagd hoeveel inwoners van buiten komen [dwz Arabische Israëliërs]. Ik had de indruk dat minstens 80 procent van [de Westelijke Jordaanoever] kwam. Je ziet alle gele [Israëlische] kentekenplaten van auto’s en de meesten komen om de paar maanden voor een bezoek, maar dat gaan ze je nooit vertellen’, zegt hij, verwijzend naar de gemeente.

Wel ja, waar bevindt zich de échte apartheidstaat? In Israël leven ca. 1,9 miljoen Arabieren die hun stem mogen uitbrengen op de Knesset. Vergelijk dat maar met Juden unerwünscht (geen Joden toegelaten) in de Gazastrook en de rest van de Palestijnse gebieden…

Hoe je het ook telt, duizenden Arabische Israëli’s bezitten huizen en wonen ten minste parttime in Area A – onder Palestijnse controle. Het zijn kolonisten. In een gebied zijn joden niet toegestaan. De burgemeester zegt: “wij discrimineren niet.” Nou, zolang je het discrimineren van Joden niet meetelt, denk ik van niet.

Ken Roth van Human Rights Watch heeft gezegd dat “Elke verplaatsing van een kolonist naar bezet gebied een oorlogsmisdaad is. “Zowel Joden als Arabieren verhuizen vrijwillig naar de Westelijke Jordaanoever. Maar Roth beschouwt het alleen als een ‘oorlogsmisdaad’ als ze joods zijn. Daar is een woord voor.

De Israëlische Arabieren die in Rawabi wonen, kunnen stemmen bij de Israëlische verkiezingen – net als de Joden die op minder dan tien kilometer afstand in Shiloh of Eli wonen. Ze kunnen op elke weg op de Westelijke Jordaanoever rijden – niet alleen de mythische “alleen-Joodse wegen”, maar ook de Arabische wegen die verboden zijn voor Joden.

Elk argument dat Israël ‘apartheid’ beoefent, wordt ontkracht door het bestaan ​​van Israëlische Arabieren die in een Arabische gemeenschap leven die, zo wordt ons verteld, ‘bezet’ is. Hoe meer je kijkt naar de claim van ‘apartheid’, hoe meer je ziet dat het wordt ingegeven door zijn eigen onverdraagzaamheid – tegen joden en alleen joden.

Bronnen:

 • naar een artikel van EoZ “Thousands of Israelis live in Area A. But no one will condemn them as war criminals – since they aren’t Jews” van 10 november 2021 op de site van Elder of Ziyon
 • naar een artikel van Ari Flanzraich “Welcome to Rawabi, a Palestinian Ghost Town Attracting Thousands of Visitors” van 6 november 2021 op de site van Haaretz
 • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “Duizenden Israëli’s wonen in Area A; maar niemand zal hen als oorlogsmisdadigers veroordelen – aangezien het geen Joden zijn

 1. Rawabi….hét succesverhaal van palestina……..LOL!!

  Hoe komt dit toch?

  Omdat ze met het verkeerde narratief bezig zijn.

  Palestina behoort in Jordanie…..niet in Judea.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.