Politie-inval in 25 Arabische steden levert grootste arrestaties van wapenhandelaars op sinds 1948

Achtenzeventig illegale wapenhandelaars worden strafrechtelijk vervolgd, en 40 geweren, 13 pistolen, twee machinegeweren en twee explosieven met een mobiel besturingssysteem werden in beslag genomen aan het einde van een jaar undercoverwerk door een politieagent in de Arabische sector.

Dat meldde de Israëlische politie dinsdagochtend. De agent, een crimineel die in augustus 2020 die tot inkeer kwam en zich aansloot bij de Israëlische politie, handelde onder de dekmantel van een soldaat in een georganiseerde misdaadfamilie.

1600 politie- en grenspolitieagenten en speciale eenheden vielen de huizen van de verdachten in Noord- en Midden-Israël binnen. De geheime operatie, geleid door de Centrale Eenheid van het Noordelijk District, resulteerde in het grootste aantal arrestaties van wapenhandelaars sinds de oprichting van de staat in 1948, en het grootste aantal in beslag genomen wapens bij een dergelijke operatie.

Vijfenzestig verdachten werden gearresteerd in 25 plaatsen: Tamra, Nazareth, Ilut, Yafia, Kabul, Shefar’am, Sajur, Dalit al-Carmel, Isfahan, Umm al-Fahm, Zelfa, Ma’ale Iron, Tamra, Bosmat Tivon, Ivtin, Fordis, Yarka, Kfar Yassif, Qalansua en Taibeh, evenals dorpen in het oosten van Jeruzalem.

De commandant van het noordelijke district van de Israëlische politie, majoor-generaal Shimon Lavi, verklaarde:

“In plaats van muggen te achtervolgen, hebben we besloten het moeras droog te leggen, en dat is ons doel. Het moet duidelijk zijn dat we de misdaad in de Arabische sector hebben aangepakt en vandaag hebben we naar mijn bescheiden mening een klap gegeven die de belangrijkste infrastructuur van de wapenhandelaars in de sector heeft geschaad, dit zijn slangenkoppen en geen junior handelaren.”

“We wilden het fenomeen vanaf de wortel aanpakken en waren verrast door de gemakkelijke toegang van de wapenhandelaars tot wapens, zowel uit de territoria als tegen diefstallen van de IDF. Dit bedrijf biedt een enorm financieel voordeel. De prijs van een aanvalsgeweer wordt geschat op ongeveer NIS 100.000 ($ 32.000) wanneer de prijs van een eenheid in de gebieden slechts NIS 50.000 ($ 16.000) is, wat het risico dat de dealers nemen de moeite waard maakt. MAG-machinegeweren kosten 180.000 sikkels ($ 58.000), wat enorme bedragen zijn met enorme winsten.”

“We kwamen dominante figuren tegen die net onder de radar vlogen en de reikwijdte van hun activiteit was heel geheim. Rechercheurs van de Centrale Eenheid (SAR) van District Noord hebben professioneel gehandeld en snelle verbindingen gelegd die hebben geleid tot de aanklacht tegen de verdachten. Dit zijn transacties die onze undercoveragent heeft gedaan, waarbij hij wapens heeft gekocht voor een totaalbedrag dat wordt geschat op miljoenen sjekels.

Als men u 100 miljoen euros zou geven wat zou u daarmee doen?

Hamas weet het antwoord, het is tenslotte de 3de rijkste terreurorganisatie ter wereld:

Bronnen:

  • naar een artikel van David Israel “Police Raid in 25 Arab Towns Yields Biggest Arms Dealers Arrests Since 1948” van 9 november 2021 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.