De semantische woordenoorlog van de VN en de EU in Judea en Samaria tot mislukken gedoemd

Veel reisbureaus, touroperators en luchtvaartmaatschappijen lijken onbewust verwikkeld te zijn in het Arabisch-Joodse conflict – zoals het geval van de Australische nationale luchtvaartmaatschappij Qantas heeft aangetoond.

Websites zoals Reservations.com (afbeelding hieronder), Champion Traveler en Zen Hotels gebruiken ook de term “Staat Palestina” om de locatie van vakantiebestemmingen in Judea en Samaria te identificeren.

Andere reiswebsites gebruiken de term ‘Palestijnse Gebieden‘ om de locatie van vakantiebestemmingen in Judea en Samaria aan te duiden.

De Verenigde Naties (VN) en de Europese Unie (EU) gebruiken al twintig jaar de term “Bezette Palestijnse Gebieden” (OPT) om de gebieden te definiëren die bekend staan ​​als Judea en Samaria (‘Westelijke Jordaanoever‘), Oost-Jeruzalem en Gaza (‘Territoria’).

Deze gebieden zouden opnieuw moeten worden bestempeld als de “Betwiste Gebieden“, zoals uitgelegd in 2002 door Dore Gold – voormalig permanent vertegenwoordiger van Israël bij de VN (1997 -1999):

“… het gebruik van ‘bezette Palestijnse gebieden’ ontkent elke Israëlische claim op het land: als de meer neutrale taal van ‘betwiste gebieden’ was gebruikt, zouden de Palestijnen en Israël op een gelijk speelveld met gelijke rechten staan. Door Israël voor te stellen als een ‘buitenlandse bezetter’, kunnen voorstanders van de Palestijnse zaak bovendien de Joodse historische gehechtheid aan Israël delegitimeren.

“Dit is een brandpunt geworden van de Palestijnse diplomatieke inspanningen sinds de mislukte Camp David-top in 2000, maar vooral sinds de VN-conferentie van Durban in 2001. Inderdaad, in Durban werd de delegitimatiecampagne tegen Israël misbruikt van de taal van ‘bezetting’ om een ​​beroep te doen op de herinneringen aan het door de nazi’s bezette Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog en koppelt ze aan Israëlische praktijken op de ‘Westelijke Jordaanoever’ en in de Gazastrook.”

Het recht van het Joodse volk om het Joods Nationaal Tehuis in deze gebieden – 3000 jaar geleden een deel van hun oude en bijbelse thuisland – te herstellen, werd specifiek verleend door de:

 • Conferentie van San Remo en het Verdrag van Sèvres in 1920
 • Mandaat van de Volkenbond voor Palestina in 1922

Artikel 80 van het VN-Handvest van 1945 heeft dit Joodse recht tot op de dag van vandaag behouden.

Touroperators kunnen niet ontsnappen aan het identificeren van oude Joodse locaties in Judea en Samaria – zelfs als ze deze valse en misleidende VN- en EU-taal gebruiken om hun bestaan ​​te begraven:

Tripadvisor beschrijft Kalia Kibbutz, met zijn mooie Israëlische resort, camping en strand als: “Aangrenzend aan de grotten van Qumran Kalia 90666 Palestijnse Gebieden

De Dode Zeerollen werden voor het eerst ontdekt in de grotten van Qumran in 1947. De rollen bevatten meer dan 800 voornamelijk Hebreeuwse documenten geschreven op dierenhuid en papyrus, die licht werpen op de geschiedenis van het jodendom en het christendom. Onder de teksten bevinden zich delen van elk boek van de Hebreeuwse Bijbel – het Oude Testament – behalve het boek Esther. De rollen bevatten ook de vroegste versie van de tien geboden.

De meeste, zeggen experts, zijn geschreven tussen 200 voor Christus en de periode voorafgaand aan de mislukte Joodse opstand om politieke en religieuze onafhankelijkheid van Rome te verkrijgen, die duurde van 66 tot 70 na Christus.

Tripadvisor maakt niet bekend dat Kalia Kibbutz werd opgericht in de jaren 1930, maar in 1948 werd verwoest door Transjordanië toen het West-Palestina binnenviel en veroverde. Inwoners van Kalia en de nabijgelegen kibboets Beit HaArava – opgericht in 1939 – vluchtten op 20 mei 1948 per boot.

Het gebied bleef onbewoond, op een Jordaans militair kamp na, totdat het in de Zesdaagse Oorlog van 1967 door Jordanië aan Israël werd verloren. Kalia werd in 1972 opnieuw opgericht en hervestigd door Joden – Beit HaArava op dezelfde manier in 1996.

Het taalgebruik van de VN en de EU dat Joden ontkent dat ze eigendomsrechten hebben in Judea en Samaria is ronduit racistisch.

De betrokkenheid van de VN bij dergelijk laakbaar gedrag in flagrante schending van haar eigen Handvest verklaart waarom de VN er niet in is geslaagd een einde te maken aan het 100 jaar oude Arabisch-Joodse conflict.

Palestijns-Arabische aandrang op het verstrekken van valse informatie aan luchtvaartmaatschappijen en anderen over “Palestijnse gebieden” of de niet-bestaande “Staat Palestina” wanneer wordt verwezen naar Israëlisch bevolkt land verklaart de rest.

Bronnen:

 • naar een artikel van David Singer “The UN and EU semantic war in Judea and Samaria backfires” van 8 november 2021 op de site van Arutz Sheva
 • h/t “Tiki S.

2 gedachtes over “De semantische woordenoorlog van de VN en de EU in Judea en Samaria tot mislukken gedoemd

 1. De ‘bezette palestijnse gebieden’ zijn niet bezet en niet palestijns.

  De ‘bezette palestijnse gebieden’ zijn gestolen Joods Bijbels gebied.

  Hoe vaak en op welke manier de VN & vrienden dit ook proberen te verdoezelen……

  De Joden hebben de bewijzen, de VN & vrienden de hete lucht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.