De extreem-rechtse pandemie van de Jodenhaat

Extreemrechtse komiek Owen Benjamin, die een masker draagt ​​met een afbeelding van een orthodoxe Jood met een keppel als zijn ‘Covid-19-masker’ op 11 april 2020 [beeldbron: Canary Mission]

Coronavirus antisemitisme wordt grotendeels online verspreid door extreemrechtse individuen en organisaties die in dit rapport worden onderzocht. Zonder hun activiteiten zou een significante procent van het antisemitisme tegen het coronavirus niet bestaan.

De personen in dit rapport zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het online coronavirus-antisemitisme. Het is niet alleen antisemitisme tegen het coronavirus – de personen in dit rapport hebben een lange geschiedenis van aanzetten tot haat en geweld tegen joden.

De schutters van de synagoge in Pittsburgh en Poway weergalmden online dezelfde antisemitische haat als 18 personen in dit rapport. Dezelfde personen die verantwoordelijk zijn voor het antisemitisme van het coronavirus zijn ook verantwoordelijk voor het verspreiden van de complottheorie dat Joden de organiserende kracht zijn achter de rellen als reactie op de moord op George Floyd.

Download hier het rapport van Canary Mission

De meest voorkomende vorm van antisemitisme tegen het coronavirus is de samenzweringstheorie dat de “Joods gecontroleerde regering” het virus uitbuit om Joodse belangen te dienen – 19 van de 26 (73%).

De meest voorkomende vorm van algemeen antisemitisme is de verspreiding van klassieke antisemitische complottheorieën – 26 van 26 (100%). Extreemrechtse content heeft een breed bereik. Hoewel het voornamelijk op hun eigen platforms wordt verspreid, blijft YouTube een platform voor antisemitisme tegen het coronavirus.

Bronnen:

 • naar een artikelThe Far-Right’s Pandemic of Hate” van 11 juni 2020 op de site van Canary Mission

2 gedachtes over “De extreem-rechtse pandemie van de Jodenhaat

 1. Bij wijze van illustratie heb ik mijn rubriek antisemitisme meer gespecifieerd. Het is nog niet compleet maar het geeft je toch al een idee. Hieronder de nieuwe opdeling, tussen haakjes het aantal artikels op deze blog per onderwerp en of incident:

  * Antisemitisme / Jodenhaat (1.215)
  * Joods antisemitisme (23)
  * Links antisemitisme (24)
  * Extreemrechts antisemitisme (107)
  * Islamitisch antisemitisme (241)
  * Christen antisemitisme (145)

  Like

 2. Rechtse Jodenhaat, linkse Jodenhaat.

  Uiteindelijk zijn al die haters een stelletje zielige losers die vooral zichzelf haten maar anderen daarvan de schuld geven omdat dat een pak makkelijker is dan te bekennen wat een sul en/of mislukkeling je eigenlijk bent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.