Republikein Nikki Haley haalt uit naar AIPAC omdat het aanschurkt bij Democraten die Iran steunen

De voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de VN vertelde zaterdagavond de menigte op de jaarlijkse leiderschapsconferentie van de Republikeinse Joodse Coalitie in Las Vegas dat de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC ) gaat te ver met de hand uit te reiken naar de Democraten.

Ex-ambassadeur Nikki Haley, wordt algemeen beschouwd als een van de toprunners voor de presidentiële nominatie van de Republikeinse partij in 2024, dit in het geval dat de voormalige president Donald Trump zijn kandidatuur niet zou stellen. Zij was onder Trump van januari 2017 tot januari 2019 ambassadeur in de VN.

Haley vertelde de RJC-menigte, nadat ze had gezegd dat ze van AIPAC hield:

“Er is één ding dat ik niet begrijp over AIPAC, en ik zeg niets tegen jullie dat ik niet tegen hun leiderschap heb gezegd. Waarom nodigen ze [Democratische] politici uit naar hun conferentie die de nucleaire deal met Iran sterk steunen? Stop met het belonen van slecht gedrag. Je krijgt er alleen maar meer slecht gedrag van.”

Haley, die van 2017 tot 2018 VN-ambassadeur was, was een sterke verdediger van Israël in de VN-Veiligheidsraad en leidde de inspanningen om de VS terug te trekken uit de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties vanwege de bevooroordeelde behandeling van de Joodse staat.

AIPAC is aangevallen door progressieve democraten die, bij gelegenheid, hun toevlucht namen tot het gebruik van antisemitische tropen over rijke joden die de wereld beheersen.

Haley zei tegen de verzamelde Republikeinse Joden:

“Tweepartijdigheid is belangrijk. Maar als je van tweepartijdigheid je hele bestaansreden maakt, dan verlies je het beleid waarvoor je in de eerste plaats strijdt uit het oog. Als een politicus de rampzalige Iran-deal steunt, zich verzet tegen het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem, en wordt omarmd door antisemieten die de BDS-beweging steunen, dan zou een pro-Israëlische groep absoluut niets met hem of haar te maken moeten hebben.”

De voormalige ambassadeur bood vervolgens “vriendelijke opmerkingen aan voor de nieuwe Israëlische regering om te overwegen“, met name:

“De Iraanse nucleaire dreiging is existentieel voor Israël. Als Israël de ernstige beslissing neemt dat zijn veiligheid afhangt van het wegnemen van die dreiging, moet het niet wachten op een Amerikaans groen licht dat misschien nooit komt.”

Haley is op het geld als het gaat om de ploeg en hun progressieve entourage – ongeveer 20 leden van het Congres in totaal. Maar als AIPAC ook democraten zou dumpen die in een onderhandelde deal met Iran geloven, kan het net zo goed een R toevoegen aan het begin van zijn acroniem en zijn missie om de D-mensen te beïnvloeden opgeven.

Voormalig vice-president Mike Pence waarschuwde het RJC-publiek ook om de Democraten te vertrouwen en zei, waarbij hij de zonden van Biden opsomde:

“Vergis je niet, president Joe Biden heeft Israël de rug toegekeerd. Hij herstelde de financiering van de Palestijnse Autoriteit, kondigde zijn voornemen aan om weer deel te nemen aan de nucleaire deal met Iran, en nu is de regering-Biden van plan om een ​​consulaat in Jeruzalem te openen voor het Palestijnse volk. Dit is een onwettige stap en het is tijd voor het Congres om op te treden om president Biden te ontzeggen een consulaat in Jeruzalem te openen.”

Bronnen:

  • naar een artikel van David Israel “Nikki Haley Attacks AIPAC for Taking Bipartisanship Too Far” van 7 november 2021 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “Republikein Nikki Haley haalt uit naar AIPAC omdat het aanschurkt bij Democraten die Iran steunen

  1. US ‘progressieve’ Joden denken nog stééds dat het een kapitale zonde is om de huidige Democratische partij die hen tolereert (vooral voor verkiezingen) maar niet accepteert te verlaten.

    Ze hebben blijkbaar nog steeds niet begrepen dat je vijanden naar de mond praten géén optie is voor verandering/verbetering van gedrag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.