Palestijnse regeringscommissie verklaart dat Joden geen rechten hebben op Israël

Het gebouw van het Palestijnse parlement aka de ‘Palestinian Legislative Council’ (PLC) in Ramallah op 28 januari 2006, werd al drie dagen na de laatste verkiezingen aangevallen, de ruiten ingeslagen en de inboedel vernield. Sindsdien staat het gebouw leeg [beeldbron: Zharan Hammad/Getty Images]

“Palestijnse leiders beschouwen heel Israël als een nederzetting. Ze ontkennen de historische en religieuze banden van het Joodse volk met het land.” (Sean Durns, 4 nov. 2021 in JNS)

De Palestijnse Wetgevende Raad (PLC) heeft een persbericht uitgegeven waarin staat dat Joden absoluut geen juridische, historische, religieuze of culturele aanspraak hebben op enig deel van Israël, Jeruzalem, Judea en Samaria. Oh ja, en ook dat ze terrorisme steunen.

Van de officiële webpagina van de PLC:

Wetgevende commissie van Al-Quds: Al-Quds is een puur islamitische schenking waar de joden geen recht op hebben.

Het Al-Quds en Al-Aqsa Comité in de Wetgevende Raad bevestigden dat het volk van heel Palestina, van de zee tot de rivier en zijn gewapend verzet, achter de mensen van de wijk Sheikh Jarrah in bezet Jeruzalem staan ​​in hun besluit om de nederzetting af te wijzen, een optie gepresenteerd door het onrechtvaardige zogenaamde zionistische gerechtshof.

Het Al-Quds-comité benadrukte in een persverklaring over deze voortdurende escalatie tegen Al-Quds en zijn mensen en zijn heiligheden, dat Al-Quds en de gezegende Al-Aqsa-moskee, net als heel Palestina, een puur islamitische schenking en heilige plaats zijn waarin de Joden geen historische, religieuze of culturele rechten hebben en dit werd bevestigd door de resoluties van de Verenigde Naties en haar verschillende organen, met name UNESCO.

Onnodig te zeggen dat UNESCO, hoewel het vaak Joodse claims op locaties in Judea en Samaria bagatelliseerde, nooit heeft gezegd dat Joden geen geschiedenis hebben in de regio. Nogal Het tegenovergestelde.

De PLC is het officiële wetgevende orgaan van de Palestijnse Autoriteit. Bij de laatste parlementsverkiezingen in 2006 won Hamas de meerderheid van de zetels. Sinds de splitsing van Hamas/Fatah in 2007 is het grotendeels sluimerend geweest omdat het niet bijeen kan komen omdat het een 2/3 aanwezigheid vereist voor het aannemen van wetten.

Sindsdien heeft PA-president Mahmoud Abbas, zoals elke goede dictator, die taak voor zichzelf op zich genomen. Desalniettemin heeft de PLC nog steeds commissievergaderingen, en het is in wezen een schaduwregering die wordt geleid door Hamas, die doet alsof ze wetten aanneemt en verklaringen zoals deze afgeeft.

Ook al is de PLC al 15 jaar niet officieel bijeengekomen, toch krijgen de leden nog steeds een salaris van $ 3000 per maand, wat bovenop de reguliere salarissen komt die ze verdienen voor andere banen die ze illegaal aannemen.

Het Palestijnse parlement (PLC) in 2006, met 132 zetels waarvan Hamas er 74 heeft bezet. De PFLP heeft 3 zetels en de DFLP één zetel. Rivaal Al Fatah geleid door Mahmoud Abbas heeft slechts 45 zetels. Het parlement is al 15 jaar niet meer samen geweest. Het destijds gloednieuwe gebouw, betaald door het Westen, staat sindsdien gewoon te verkrotten.

Bronnen:

  • naar een artikel  van EoZ “Palestinian government committee declares that Jews have no rights to Israel” van 7 november 2021 op de blog van Elder of Ziyon
  • naar een artikel van Sean Durns “Palestinian leaders consider all of Israel to be a ‘settlement’” van 4 november 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.