Palestijnen bereiden zich voor op hernieuwde internationale strijd tegen Israël

Na een paar maanden van stilte, bereiden de Palestijnen zich voor om hun internationale campagne tegen Israël te hernieuwen.

Nu de Palestijnen zich hebben aangesloten bij het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof, kan van hen worden verwacht dat ze de hand reiken aan internationale organisaties en eisen dat ze Israël veroordelen, of zelfs proberen om Israël uit internationale organisaties en instellingen te laten schorsen.

De bewering van de Palestijnen is bekend: ze beweren dat Israël een bezettingseenheid is in het land dat toebehoort aan de Palestijnse Autoriteit en handelt in strijd met het internationaal recht. Ze beweren dat Israël Palestijns land in privébezit in beslag neemt om nederzettingen uit te breiden; beperkt de bewegingsvrijheid van de Palestijnse bevolking in Judea en Samaria; verhindert toegang tot drinkwater en water voor landbouwdoeleinden; staat Palestijnen niet toe landbouwgrond te bewerken die zij bezitten; en schendt regelmatig de burgerrechten van de Palestijnen.

De PA is al begonnen stappen te ondernemen tegen verschillende Israëlische groepen, met name de Regavim-vereniging en de waakhondgroep NGO Monitor, die beide door de Palestijnen als “terroristische organisaties” zijn aangemerkt als reactie op een besluit van minister van Defensie Benny Gantz om zes Palestijnse mensenrechtenorganisaties terroristische groeperingen.

Het overgangsteam van de Amerikaanse president Joe Biden zond de Palestijnen berichten dat de nieuwe Amerikaanse regering verwachtte dat de PA zich stil zou houden met haar eisen voor een ICC-onderzoek naar Israël en de IDF, en haar eisen dat Israël wordt geschorst uit internationale entiteiten.

De Palestijnen stemden in met het Amerikaanse verzoek, maar volgens een functionaris in Ramallah zag de PA de goedkeuring van zo’n 3.000 nieuwe wooneenheden in nederzettingen als een “dealbreaker”, bovenop de weinige aandacht die de regering-Biden heeft besteed aan de Israëlisch-Palestijnse conflict. Biden heeft nog geen ontmoeting gehad met de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, en naar verwachting zullen Israël en de PA de vredesbesprekingen niet snel hernieuwen.

Een hoge functionaris van het Palestijnse ministerie van Justitie vertelde Israel Hayom zelfs dat het ministerie een panel van Palestijnse rechtsgeleerden opnieuw had bijeengeroepen en hen had belast met het opzetten van rechtszaken tegen Israël die bij internationale tribunalen en organisaties moesten worden ingediend. Aanvullende juridische claims zullen gericht zijn tegen specifieke Israëlische functionarissen, zowel militairen als burgers, met beschuldigingen van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en systematische schending van Palestijnse mensenrechten.

De Palestijnse functionaris benadrukte dat het team, om de rechtszaken samen te stellen en in te dienen, hulp zocht van rechtsgeleerden over de hele wereld. Het Palestijnse team heeft onlangs aanvullende documenten bij het ICC ingediend, evenals getuigenissen van Palestijnen over vermeende misdaden die tegen hen zijn gepleegd.

Terwijl de Palestijnen zich voorbereiden om hun strijd om Groot-Brittannië onder druk te zetten om de Balfour-verklaring van 104 jaar geleden in te trekken, beval Abbas alle Palestijnse diplomatieke missies wereldwijd om de PA-vlag halfstok te hangen op de verjaardag van de verklaring.

De PA heeft zelfs een rechtszaak aangespannen tegen Groot-Brittannië bij het ICC en beweert dat de Balfour-verklaring in feite de Israëlische “bezetting” van de gebieden heeft veroorzaakt, en de vermeende oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid die zogenaamd zijn gepleegd tegen het Palestijnse volk daar.

Bronnen:

 • naar een artikel van Daniel Siryoti “Palestinians gear up to renew international fight against Israel” van 5 november 2021 op de site van Israel Hayom
 • h/t “Tiki S.

Een gedachte over “Palestijnen bereiden zich voor op hernieuwde internationale strijd tegen Israël

 1. De ‘hernieuwde strijd?

  Wanneer was die dan gestopt?

  Als zij net zoveel energie zouden stoppen in de opbouw van hun eigen toekomst als in de vernietiging van van Israel…….dan hadden ze er allang een gehad.

  Maar ja, haat verstopt de hersenen……..is al lang bewezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.