Europese delegatie op visite in een aanvalstunnel van Hezbollah aan de grens met Libanon

Leden van de delegatie van het Europees Parlement kregen donderdag een speciale rondleiding langs de noordgrens van Israël om te laten zien waarvoor potentiële internationale hulp voor Libanon zou kunnen worden gebruikt, meldde i24NEWS .

De leden kregen een close-up van een gigantische tunnel – onderdeel van een netwerk van tunnels die werden vernietigd door Israëlische troepen – die van Libanon naar Israël overstak en gebruikt werd door de Libanese militante groep Hezbollah.

Terwijl onschuldige Libanese omstanders toekeken vanaf slechts enkele meters afstand aan de andere kant van het grenshek, gingen parlementsleden uit verschillende Europese landen de 60 meter diepe en 800 meter lange tunnel binnen. 

De tour werd georganiseerd door The European Leadership Network (ELNET), dat tot doel heeft de betrekkingen tussen Israël en Europa te versterken. Dit specifieke bezoek was een poging om de bezoekers te laten zien hoe de schijnbaar pure economische export van hun land voor totaal andere doeleinden kan worden gebruikt als ze in handen zouden vallen van Hezbollah .

De foto hierboven toont de woorden “Op weg naar Jeruzalem”, geschreven in het Arabisch door Hezbollah-terroristen op de binnenmuur van de tunnel

“Nu kunnen ze het echt begrijpen”, zegt Shai Bazak, CEO van ELNET. ‘Ze zien de graafmachine van Duitse makelij in de tunnel. Ze begrijpen dat het hen 5 miljoen euro heeft gekost. Dit is wat het geld wordt besteed aan het uitproberen van nieuwe manieren om Israël te terroriseren”, voegde hij eraan toe, meldde i24NEWS .

Hun bezoek komt op een moment dat de Europese Unie is gevraagd om Libanon te helpen , aangezien het district in het Midden-Oosten nog steeds te kampen heeft met een diepe economische crisis.

Assita Kanko, het Belgische lid van het Europees Parlement, merkte op dat het geld van de Europese belastingbetalers niet mag worden gegeven aan “mensen die het gebruiken om anderen te haten”.

Kanko twitterde op 4 november 2021:

“Er gaat niets boven het voelen en zien met je eigen ogen,” zei Bazak.

Bronnen:

  • naar een artikelEuropean Parliament members tour Hezbollah tunnels” van 6 november 2021 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.