Christen missionaire oplichters verdreven uit joods-orthodoxe wijk in Jeruzalem

De ‘psychopatische missionaris’, de christen Gonzalo Cabral, aka Ariel Katzenberg

Een speciaal onderzoek dat de afgelopen maanden door de anti-assimilatiegroep Yad L’Achim is uitgevoerd, heeft geleid tot de ontmaskering van een niet-joods messiaans gezin dat het afgelopen jaar in de wijk Ramat Shlomo in Jeruzalem woonde.

Het verhaal begon, volgens informatie van een organisatie die actief is tegen missionarissen in Spaanssprekende landen, enige tijd geleden toen een christelijke jongere genaamd Goncalo Cabral, die in Argentinië woonde, besloot naar Israël te verhuizen.

Hij maakte contact met een oudere Joodse vrouw in zijn land en vertelde haar hoe hij door zijn ouders in de steek was gelaten en hulpeloos was. Ze kreeg medelijden met hem, nam hem in huis en voedde hem op als een zoon.

Goncalo wordt Ariel Katzenberg

Goncalo gebruikte zijn omgang met haar, inclusief haar joodse familienaam, om de Israëlische autoriteiten te misleiden, zich als jood voor te doen en het land binnen te komen. Later veranderde hij zijn naam weer, dit keer in Ariel Katzenberg.

Goncalo besloot later om de rest van zijn familie over te brengen. Zijn ouders en jongere broers kwamen met bedrieglijke middelen het land binnen en vestigden zich in een haredi-gemeenschap, waar ze beweerden afstammelingen te zijn van een rabbijnse familie uit Argentinië. De kinderen werden ingeschreven in Torani-scholen, terwijl ze thuis bleven leven als praktiserende christenen – en in interne christelijke fora hun geloof in Jezus verkondigden

In dit stadium begon Katzenberg het christendom te prediken aan de mensen om hem heen. Toen de details van zijn missionaire activiteit Yad L’Achim bereikten, waren activisten geschokt toen ze zijn ware identiteit ontdekten en vernamen dat een van zijn broers, die zichzelf presenteerde als Yehoyakim, aan het leren was in een Talmoed Torah in een grote haredi-stad.

Yad L’Achim zei:

“De mate waarin Goncalo erin slaagde te ‘passeren’ blijkt uit het feit dat hij werd aanvaard als een koosjere getuige in een Beis Din, waar hij getuigde over de joodsheid van een medechristelijke missionaris die zich op dezelfde manier had vermomd als een jood en probeerde geaccepteerd te worden onder Am Yisra’el.”

Ondertussen bezocht Goncalo’s broer Yehoyakim het huis van een senior haredi rabbijn, waar hij een zegen ontving, samen met de rest van zijn klas van uitmuntende studenten.

Yad L’Achim werkt er nu aan om de identiteit van de familie van missionarissen onder de aandacht van het brede publiek te brengen. Een functionaris van Yad L’Achim zei:

“We zijn geschokt door het gemak te zien waarmee de Israëlische autoriteiten christelijke missionarissen een integraal onderdeel van Am Yisra’el laten worden. De afgelopen dagen hebben we vernomen van Katzenbergs toenemende activiteiten in haredi-steden, vooral Bnei Brak, en we vermoeden dat hij een massale zendingscampagne plant. We vragen het publiek om waakzaam te blijven en ons verslag uit te brengen over zijn pogingen om te prediken, of over die van zijn familie of andere missionarissen.”

De wolf in schaapskleren, Goncalo Cabral, op christen missie in Israël

Bronnen:

  • naar een artikelMissionary family outed in haredi neighborhood in Jerusalem” van 2 november 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelYad L’Achim Exposes Non-Jewish Messianic Family Masquerading As Chareidim in Ramat Shlomo, Yerushalayim” van 2 november 2021 op de site van Yad L’Achim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.