Richard Kemp: ‘Van de Rivier naar de Zee’: Hamas legt uit wat Britse studenten willen

“Vrij, vrij Palestina – van de rivier tot aan de zee.” Ik werd, zoals zo vaak elders, opgewacht door dit alomtegenwoordige gezang van de demonstranten van de standaardkwestie toen ik vorige week aankwam op de Universiteit van Essex in het VK om een ​​lezing te geven. 

Welke rivier? Welke zee? Ik betwijfel of velen van hen het wisten. De meeste van deze studenten krijgen zulke slogans te horen wanneer ze worden overgehaald om naar buiten te komen en te demonstreren door de oproerkraaiers van de campus – een beetje animatie om af te leiden van de eentonigheid van het studentenleven op een herfstavond.

Aan hun afleiding hangt een prijskaartje. Niet voor mij: ik heb het allemaal vaak gezien en gehoord, vaak met een beetje meer enthousiasme en venijn. De kosten zijn voor de Joodse studenten op de campus die, zelfs als ze niet Israëlisch zijn, het echte doelwit zijn van de Israëlische Apartheidsweken en de constante agitatie tegen de Joodse staat en iedereen die het steunt. De Joodse studenten hebben het ook allemaal al eens eerder gehoord, maar zij moeten hun leven leiden naast medestudenten en soms professoren die een einde aan het Joodse nationale thuisland eisen.

Dat is natuurlijk de betekenis van “van de rivier tot de zee” – de staat Israël afbreken en vervangen door een islamitische staat. Voor degenen die die realiteit kunstig ontkennen, legde Hamas, eigenaar van de slogan, opnieuw behulpzaam uit wat ze van plan zijn in ijzingwekkend banaal detail tijdens een recente conferentie in Gaza.

De conferentie van ambtenaren, die in september werd gehouden, was getiteld “Belofte van het Hiernamaals – Palestina na de bevrijding”. 

In zijn openingstoespraak zei Hamas-leider Yahya Sinwar: “de volledige bevrijding van Palestina van de zee tot de rivier” is “het hart van Hamas’ strategische visie”. Hij bedoelde van de rivier de Jordaan tot aan de Middellandse Zee, met andere woorden het hele grondgebied van de staat Israël.

De samenzweerders die de ondergang van een democratische VN-lidstaat beraamden, kwamen met aanbevelingen over wetten die moeten worden toegepast in het veroverde land, valuta, grenzen met buurlanden, internationale betrekkingen, confiscatie van eigendom en het gebruik van bestaande middelen en infrastructuur.

Ze bepaalden ook hoe Joden behandeld moesten worden. Strijders, dat wil zeggen Israëlische soldaten en anderen die zich verzetten tegen Hamas’ aanvalsoorlog, “moeten worden gedood”, waarbij duidelijk sprake is van het bloedbad van honderdduizenden mensen. Joden die vluchten moeten met rust worden gelaten om hun ontsnapping goed te maken of worden vervolgd “voor hun misdaden”. Anderen zullen “geïntegreerd” zijn of tijd krijgen om eruit te komen.

Joden die van nut kunnen zijn voor de nieuwe staat, inclusief medische, technische en technologische experts en degenen die betrokken zijn bij de militaire industrie, zullen met geweld worden verhinderd om te vertrekken, zodat hun vaardigheden kunnen worden gebruikt.

Actieve externe supporters en bemiddelaars van Israël – joden en niet-joden – moeten worden achtervolgd om “Palestina en het Arabische en islamitische thuisland te zuiveren van het hypocriete uitschot dat corruptie in het land verspreidt”.

Hoe Joden die in de nieuwe islamitische staat blijven, zullen worden ‘geïntegreerd’, kan gemakkelijk worden voorspeld, aangezien de conferentie heeft bepaald dat de grondwet een directe voortzetting zal zijn van het pact van Umar Bin Al-Khattab en de heerschappij van Saladin in Jeruzalem. Dit betekent tweederangs burgerschap, afpersing van hun geld, gedwongen eerbied voor moslims, inperking van religieuze praktijken, recreatief geweld tegen hen en de altijd aanwezige dreiging van opsluiting, marteling, uitzetting of de dood.

De behandeling van Arabieren die voor Israël werkten of met Israël samenwerkten, wordt niet beschreven, maar dat hoeft ook niet. Het zal een voortzetting zijn van de huidige praktijk. Vorige week een Palestijnse man werd veroordeeld door een Hamas-rechtbank in de Gazastrook tot de dood door opknoping voor “collaboratie” met Israël. Soms worden zulke overtreders levend kilometers ver door de straten van Gaza-Stad gesleept achter motorfietsen totdat ze gewoon verminkte brokken levenloos vlees zijn.

Deze conferentie druist in tegen de goedgelovige optimisten die hebben gesuggereerd dat de terreurgroep op de een of andere manier haar standpunt over Israël heeft afgezwakt. Dat verhaal is vooral wijdverbreid sinds de uitgifte van een politieke verklaring in 2017 die was bedoeld om het imago van Hamas te verbeteren door westerlingen te laten denken dat de organisatie was hervormd. Hoewel sommigen anders beweren, vervangt of wijzigt dit document het handvest van Hamas uit 1988 niet, dat expliciet is: “Israël zal bestaan ​​en zal blijven bestaan ​​totdat de islam het zal vernietigen.”

Het document uit 2017 bevestigde opnieuw: “Hamas verwerpt elk alternatief voor de volledige en volledige bevrijding van Palestina, van de rivier tot de zee”, dat moet worden bereikt door “gewapend verzet”.

Het handvest van 1988 roept ook op tot de moord op joden over de hele wereld, naakte jodenhaat die gemakshalve uit de verklaring van 2017 werd geschrapt. Maar in 2019 herhaalde Fathi Hammad, lid van het Hamas-politbureau : “Je hebt overal Joden en we moeten elke Jood op de wereld aanvallen door middel van slachten en doden.”

Wat er ook is opgeschreven of gesproken door Hamas of zijn apologeten, de herhaalde gewelddadige aanvallen van de terreurgroep op Israël, waaronder de lancering van meer dan 4.000 raketten op de Israëlische burgerbevolking in 11 dagen in mei, tonen de onbetwistbare realiteit aan. Zoals altijd werd de legitieme militaire reactie van Israël op deze niet-uitgelokte agressie gebruikt als excuus om woedende demonstraties tegen Israël uit te lokken – en soms rechtstreeks tegen Britse Joden op universiteiten en op straat.

Het begrijpen van de bedoelingen van Hamas is belangrijker dan ooit, aangezien het steeds meer aantrekkingskracht krijgt onder de Palestijnse bevolking. In april riep de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, de eerste Palestijnse verkiezingen in 15 jaar af, uit angst voor een vernederende nederlaag door Hamas. Een opiniepeiling in juni toonde een stijgende steun voor de groep, waarbij 53% van de Palestijnen het ermee eens was dat Hamas “het meest verdient om het Palestijnse volk te vertegenwoordigen en te leiden”, aldus de Associated Press.

Degenen die beweren dat de Palestijnse Autoriteit een andere agenda heeft dan Hamas, hebben het mis. Ondanks uitgebreide uitvluchten voor de consumptie van de internationale gemeenschap, inclusief ongeloofwaardige claims van steun voor een tweestatenoplossing, deelt de PA dezelfde ‘rivier naar de zee’-doctrine voor de vernietiging van Israël die Britse universiteitsstudenten zo aantrekkelijk vinden. Dit is een constant thema in officiële PA-media, publicaties en schoolboeken. Het onderzoeksinstituut Palestijnse Media Watch onthulde alleen al in oktober vier items in PA-uitzendingen en gedrukte media die de ondergang van Israël beloofden, waaronder een toespraak van de hoogste religieuze autoriteit van de PA, grootmoefti Muhammad Hussein.

Natuurlijk zal dit allemaal niet gebeuren omdat de Israel Defense Forces ervoor zullen zorgen dat dit niet gebeurt. De kwaadaardige machinaties van de septemberconferentie van Hamas en de genocidale ontwerpen van talloze PA-media-uitzendingen zullen louter fantasie blijven – zij het een gevaarlijke fantasie die gegarandeerd tot verder bloedvergieten zal aanzetten. Maar wanneer studenten en anderen roepen dat “Palestina” vrij moet zijn “van de rivier naar de zee”, is het deze fantasie die ze omarmen: Joden vermoordden, verdreven, tot slaaf gemaakt, opgejaagd of lieten een precair bestaan ​​toe als tweederangsburgers in een repressieve islamitische staat.

De eisen voor de eliminatie van Israël zijn zeker niet de enige vijandigheid jegens Joodse studenten aan de universiteit van Essex. In 2019 probeerden honderden studentenvakbondsleden daar, ondanks bloeiende christelijke en islamitische samenlevingen, de oprichting van een Joodse Vereniging te voorkomen. Helaas is de Universiteit van Essex verre van alleen. Volgens onderzoek van het Pinsker Centre hebben een in het VK gevestigde denktank, faculteitsorganen of studentenverenigingen van een kwart van de beste Britse universiteiten dit jaar potentieel antisemitische verklaringen gepubliceerd waarin Israël op het hoogtepunt van het Gaza-conflict dit jaar wordt veroordeeld, met een duidelijke correlatie tussen die verklaringen en antisemitische incidenten op de campus.

De reactie in de academische wereld toen de Universiteit van Bristol enkele weken geleden, na een onafhankelijk onderzoek, een van haar professoren moest ontslaan , was even verontrustend. Professor David Miller, een vooraanstaand voorstander van BDS, werd beschuldigd van “intimidatie, doelwitten en gemene tirades gedeeld… met zijn studenten”. Tweehonderdtien professoren en docenten van 74 afzonderlijke Britse universiteiten ondertekenden een brief waarin ze protesteerden tegen zijn ontslag en waarin ze “solidariteit” met hem betuigden.

Meest recentelijk, vorige week, ondertekenden meer dan 500 academici een petitie tegen de Universiteit van Glasgow in Schotland voor het verontschuldigen van een antisemitisch artikel dat in een tijdschrift op de website van de universiteit was gepubliceerd. Hun zorg was niet het flagrante antisemitisme in het artikel, maar het feit dat de universiteit zich ervoor verontschuldigde.

In een tijd waarin verzet tegen racisme en discriminatie van alle andere volkeren terecht bovenaan de prioriteitenlijst van universiteitsautoriteiten en studentenverenigingen staat, waarom geldt dit dan niet voor joden? Waarom zijn Joden de uitzondering? 

Oproepen tot gewelddadige uitroeiing van de enige echte Joodse staat wordt niet alleen getolereerd, maar ook actief aangemoedigd door sommige professoren, faculteitsorganen en studentenvakbondsleiders. Dit zorgt ervoor dat veel Joodse studenten zich alleen aanmelden bij de weinige universiteiten waarvan bekend is dat ze minder intolerant zijn. 

Het wordt tijd dat de universitaire autoriteiten een einde maken aan deze wrede demonstraties van antisemitische haat, en als ze dat niet doen, moet de regering beginnen met bezuinigen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Richard Kemp “‘From the River to the Sea’: Hamas Explains What British Students Want” van 3 november 2021 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.