Israëlische raketten treffen militaire doelen in het gebied van Damascus, Syrië

Volgens SANA, de Syrische staatsmedia, hebben Israëlische raketten het gebied van Damascus begin woensdag getroffen.

De aanval was gericht op Zakia, een voorstad van Damascus, en veroorzaakte materiële schade. Volgens het rapport werden de raketten om 12:56 uur gelanceerd vanaf Israëlisch grondgebied. Onder de geviseerde doelen bevonden zich wapen- en munitiemagazijnen van de door Iran gesteunde milities.

Israël gaf geen commentaar op het rapport, wat het zelden doet. Het leger heeft verklaard dat het geen Iraanse proxies (buitenlandse huurlegers) in Syrië zal tolereren, waaronder Hezbollah en buitenlandse milities die door Iran worden gefinancierd.

Terwijl de militanten beweren dat hun aanwezigheid in Syrië bedoeld is om de Islamitische Staat en “terroristen” te bestrijden, vreest Israël een Iraanse verschansing ten noorden van zijn grens. Sinds het begin van de Syrische burgeroorlog zijn honderden vermeende aanvallen uitgevoerd op met Iran gelieerde groepen in het land.

Een zeldzame aanval gedurende de dag op zaterdag kostte vijf strijders die loyaal zijn aan Iran het leven, volgens het Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). De aanval werd toegeschreven aan Israël, gericht op Hezbollah en door Iran gesteunde militanten.

Geweervuur ​​van een drone of een sluipschutter heeft op 16 oktober naar verluidt Midhat Saleh gedood, een Syrische functionaris die 12 jaar in de Israëlische gevangenis heeft gezeten.

Vermeende Israëlische activiteiten in Syrië hebben geleid tot een gezamenlijke verklaring van door Iran gesteunde groepen in Syrië, waarin Israël wordt gewaarschuwd voor vergelding voor de dodelijke luchtaanvallen.

Golanhoogten van Israël doelwit van Iran en Hezbollah in Syrië | Watchman Nieuwsuitzending van 2 november 2021:

Bronnen:

  • naar een artikelReport: Israeli Missiles Target Damascus Area” van 3 november 2021 en een artikelReport: Israel assassinates Syrian official who served 12 years in Israeli prison” van 16 oktober 2021 op de site van i24News
  • naar een artikel “After attacking weapons shipment a few days ago | Israeli missiles target Iranian-backed militias’ positions in western Damascus” van 3 november 2021 op de site van The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)