Torah-rol verscheurd op de campus van Amerikaanse universiteit

De Joodse organisatie Chabad aan de George Washington Universiteit woonde op maandag een “Torah-processie en solidariteitsbijeenkomst” bij, samen met leden van de Tau Kappa Epsilon-broederschap en anderen, om te protesteren tegen het feit dat het broederschapshuis werd vernield en een papieren replica van een Torah werd vernietigd bij een incident dat studenten een “flagrante daad van antisemitisme” noemen.

Het vandalisme vond zaterdagavond plaats in de huisvesting op de campus van de Tau Kappa Epsilon, een broederschap met een aantal Joodse studenten als leden.

“Dit weekend is er ingebroken in het huis op de campus van het Alpha-Pi-kapittel van Tau Kappa Epsilon, vernield en werden Joodse teksten geschonden. Ons hele kapittel is verontwaardigd en bedroefd door deze flagrante daad van antisemitisme en geweld tegen onze broeders. We werken samen met universiteitsfunctionarissen en de ADL.”

Volgens een bericht in de schoolkrant „was de Torah-rol een van de vele religieuze teksten die bij het kapittel hoorden, dat ze gewoonlijk gebruikt om nieuwe leden van de broederschap in te zweren”. Het ging verder met te zeggen dat andere religieuze teksten ongemoeid werden gelaten, hoewel een bijbel van de ene plaats naar de andere werd verplaatst.

Viering van Halloween aan de Staatsuniversiteit van Arizona:

Bronnen:

  • naar een artikel van Faygie Holt “Rally against anti-Semitism organized after Torah vandalized at George Washington University” van 1 november 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikelGeorge Washington University Fraternity House and Torah Scroll Vandalized” van 21 oktober 2021 op de site van Stop Antisemitism Org