Regavim: ‘Israël gedraagt ​​zich als een sjtetl en niet als een soevereine regering’

De Palestijnse barakkenwijk Khan Al-Ahmar in het Israëlische C-gebied gefinancierd en gepromoot door de Europese Unie dat de PA helpt een politiek fait accompli te creëren

In reactie op een recente onthulling dat de toegenomen personeelstoewijzingen voor ‘de strijd om gebied C’ werden toegewezen aan andere civiele bestuurstaken, uitte de Regavim-beweging scherpe kritiek op de minister van Defensie Gantz en minister Zeev Elkin.

In het kader van de onderhandelingen over de vorming van de regeringscoalitie en de eisen van Zeev Elkin werd formeel besloten een ‘handhavingsadministratie’ op te richten ter bestrijding van de Palestijns-Arabische overname van open ruimten in Judea en Samaria.

Eerder op maandag, in haar antwoord op een formele vraag ingediend door parlementslid Orit Struck (Religieuze Zionistische Partij), onthulde de regering dat meer dan de helft van de toegewezen personeelsbezettingen opnieuw werden toegewezen aan andere afdelingen van de civiele administratie.

Meir Deutsch, directeur-generaal van Regavim, bekritiseerde de regering na de onthulling:

“De staat Israël gedraagt ​​zich als een sjtetl en niet als een soevereine regering. We staan ​​voor een strategische uitdaging, waarbij honderdduizenden dunams Israëlisch land worden overgenomen door een vijandige buitenlandse entiteit met behulp van massale Europese financiering.

Het is ondenkbaar dat de oplossing van Gantz en Elkin erin bestaat een schamele hoeveelheid benoemingen goed te keuren om deze uitdaging aan te gaan en de rest van het toegewezen personeel te verspillen door ze toe te wijzen aan andere taken en andere afdelingen. Dit is een uitdaging die een gefacetteerde reactie vereist en niét een amateuristisch, sjtetl-achtig gebaar.

Regavim roept ministers Gideon Saar en Zeev Elkin op om de uitvoering van het regeerakkoord te eisen en proactieve stappen te ondernemen om de overname van Area C door de Palestijnse Autoriteit een halt toe te roepen.

Het dagelijkse leven in een typische sjtetl, het Oost-Europees joodse dorpje Skoznitz, in het Oekraïense deel van de Pale, aka het Vestigingsgebied, omgeven door een bos, in de zomer van 1917 [beeldbron: Apart from my Art]

Bronnen:

  • naar een artikelRegavim: ‘Israel is behaving like a shtetl and not like a sovereign government’” van 1 november 2021 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.