Nieuwe PA-ambassade in Tunesië toont enorme kaart van ‘Palestina’ die Israël geheel uitwist

Een kaart van Palestina, niét naast Israël maar in de plaats van

Volgens “directe orders en instructies” van PA-voorzitter Mahmoud Abbas heeft de PA meer dan 100 Palestijnse ambassades over de hele wereld opgericht. [Officieel PA TV-nieuws, 23 oktober 2021]

Een van die ambassades is gevestigd in Tunesië. Wanneer personeel en bezoekers arriveren, zien ze een enorm monument met de PA-kaart van “Palestina” – de versie die heel Israël uitwist:

Dit is geen verrassing, aangezien de PA deze kaart in alle mogelijke contexten weergeeft en promoot, zoals deze keer op keer wordt getoond door Palestijnse Media Watch. De boodschap van de kaart is natuurlijk dat Israël geen bestaansrecht heeft en dat het doel van de PA soevereiniteit over het hele gebied is.

Ahmad Assaf, General Supervisor van de Official PA Media en General Supervisor van Fatah-run Awdah TV, zinspeelde op deze visie toen hij zei dat “de symbolen van Palestina” “in elke hoek” van de ambassade zijn, zodat bezoekers “ze onmiddellijk kunnen verbinden met wat er gebeurt in bezet Palestina”:

“Het ontwerp van deze ambassade sluit volledig aan bij de aard van het werk van een ambassade van Palestina. In deze ambassade vonden we veel Palestijnse symbolen, met andere woorden, een van Palestina’s symbolen staat in elke hoek. Naast het prachtige ontwerp van deze ambassade zijn ze er natuurlijk in geslaagd om de prachtige geometrische structuur en het geometrische ontwerp samen te voegen en de Palestijnse symbolen eraan toe te voegen, op een manier dat elke gast of bezoeker die deze ambassade binnenkomt deze symbolen onmiddellijk kan zien en een band met hen kan maken zodat ze onmiddellijk kunnen vatten wat er met hen in bezet Palestina gebeurt.” [Officieel PA TV-nieuws, 23 oktober 2021]

Bronnen:

  • naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “New PA embassy in Tunisia displays huge map of “Palestine” erasing Israel” van 31 oktober 2021 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)
  • h/t “Tiki S.