Imam in Miami, VS: ‘We nemen Palestina terug, de Joden zullen wegrennen als muizen’

De imam van Miami, VS, Dr. Fadi Yousef Kablawi zei in een recente preek dat Israël het “land van Islam is” en dat Israëli’s zouden “wegrennen als muizen” wanneer moslims komen om het terug te nemen.

In een preek op vrijdag gehouden in Masjid as-Soennah an-Nabawiyyah in het noorden van Miami en geplaatst op de officiële Facebook-pagina van de moskee op 16 april 2021, bedankte Kablawi de Israëli’s voor het bouwen van de nederzettingen, waarvan hij zei dat ze zouden dienen als huisvesting voor de moslims wanneer ze het land terugnemen.

“Omdat dit is wat je geschiedenis [leert]. Als je loyaal bent aan je land en je beweert dat het jouw land is, waarom heb je het dan twee keer verlaten? Waarom heb je het twee keer achtergelaten en ben je weggelopen? Ga je geschiedenis lezen voordat je bij ons komt. We zijn je beu. En je zult de Al-Aqsa-moskee blijven zien, en je zult de Rotskoepel blijven zien. Je zult de Palestijnen en moslims die moskee blijven zien bezoeken. 

De Joden als muizen in de grafische kunst van Art Spiegelman

En je zult ons blijven horen reciteren: ‘Verheven is Hij die zijn Dienaar ’s nachts van de Al-Haram-moskee naar de Al-Aqsa-moskee heeft gebracht,’ totdat je je graf ingaat, en totdat we het terugnemen. Bij Allah, we zullen het terugnemen. Palestina is het land van de islam. Elke moslim moet tegen zichzelf praten over sterven omwille van Allah.”

Kablawi vroeg waarom alleen moslims die voor hun zaak sterven, als terroristen worden beschouwd, terwijl niet-moslims zoals Nelson Mandela, Gandhi, Che Guevara en Bob Marley als helden worden beschouwd:

“Waarom prijs je deze mensen? Omdat ze stierven voor waar ze in geloven. Dus waarom is het voor ons verboden, als we zeggen dat het hoogste niveau dat je kunt bereiken is om te sterven voor waar je in gelooft – voor Allah? Waarom? Jullie hebben dubbele standaarden, hypocrieten, waarom?

Je plaagt ons de hele dag dat Jezus voor ons stierf … We geloven niet dat Jezus voor ons stierf, we geloven niet eens dat Jezus stierf, punt uit. Maar hier prijst u Jezus omdat hij stierf voor waar hij in geloofde, om u van uw zonden te redden. Waarom is het voor ons verboden om te sterven voor ons geloof, waarom is het zo belangrijk geworden? Christenen zouden zich tot de islam moeten bekeren omdat moslims geloven dat Jezus nog leeft.

“Na al die jaren dat ze tegen je gelogen hebben en je vertelden dat Jezus stierf. En hier komen wij moslims om u te vertellen dat Jezus leeft. Dus wat doe je in ruil? Je vecht tegen ons. Als je echt van Jezus houdt, is dit de religie voor jou. Vraag het aan de mensen die zich [van het christendom] bekeerden. Was dit geen dealbreaker of een dealmaker? 

Jezus, je beweert dat je van Jezus houdt, en wij houden van Jezus, maar we houden meer van hem dan van jou. Maar we houden van de Jezus waarin we geloven, en jij houdt van de Jezus waar ze tegen je over gelogen hebben – twee verschillende Jezussen,” zei hij.

Bronnen:

  • naar een artikelMiami imam: ‘We will take back Palestine, the Jews will run like mice’” van 2 mei 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • naar een artikel en videoFriday Sermon By Miami Imam Dr. Fadi Yousef Kablawi: We Will Take Palestine Back And Live In The Israeli Settlements; The Jews Will Run Like Mice; If You Love Jesus Islam Is The Religion For You – We Love Him More Than You Do” van 16 april 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)