Israël en de Verenigde Staten stevenen af ​​op een algehele diplomatieke patstelling

De regering-Biden negeert op arrogante wijze officiële Israëlische protesten tegen de opening van een Amerikaans consulaat in Jeruzalem om niet-Israëlische Palestijnse Arabieren te dienen.

Het is belangrijker voor hen om de radicale vleugel van hun partij te koesteren dan de belofte na te komen die vorige regeringen hebben gedaan om een ​​onbreekbare band met Israël te hebben.

De regering-Biden had gemakkelijk de Palestijnse Arabieren kunnen bedienen door een consulair kantoor in Ramallah te openen. Hier is de Palestijnse Autoriteit gevestigd. Dit is waar ze hun kiezers dienen, wanneer ze verkiezingen hebben. De laatste was in 2006. Ze zouden om de vier jaar verkiezingen houden, maar Palestijnse facties zijn al tientallen jaren in oorlog met elkaar.

Dat gezegd hebbende, besloot de Palestijnse Autoriteit in Ramallah om hun volk niet te helpen – wat is er nog meer nieuw – en in plaats daarvan diplomatiek voetbal te spelen door erop aan te dringen dat de Verenigde Staten hun openlijke verklaring dat Jeruzalem de onverdeelde soevereine hoofdstad van de staat Israël is, moet herroepen.

In plaats daarvan zijn de Palestijnen en de huidige Amerikaanse regering vastbesloten om een ​​wig te drijven, sommigen zouden zeggen een staak, in het hart van Israël en de zogenaamde “onbreekbare band” van de relatie tussen de Verenigde Staten en Israël door erop aan te dringen dat er een consulaat wordt gevestigd niet in Ramallah of Gaza, maar diep in het centrum van Jeruzalem.

Biden is zwak, zouden sommigen gewillig zeggen, zich overgeven aan de eisen van een niet-statelijke entiteit die het geld van de Amerikaanse belastingbetaler gebruikt om hun moordenaars van Joden te betalen. Waarom niet? In Amerika waren daar geen effectieve protesten tegen. Als dit niet tot protest leidt, moet de opening van een kantoor kinderspel zijn.

Je begint de geleidelijke erosie van de betrekkingen tussen de VS en Israël te zien, één giftige druppel per keer. Dit is zeker nog een ander voorbeeld van wie het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken feitelijk controleert.

Biden, Harris, Blinken en de Democratische caucus hebben hun hoofd gebogen voor de eisen van de radicale vleugel van hun partij. Ze zijn te bang om tegen hen op te komen, zelfs in die mate dat ze het risico lopen hun relatie met Israël onherroepelijk te beschadigen. Het is zo’n groot schisma.

De macht in Amerika is nu in handen van de Israëlhaters.

Het lijkt erop dat Blinken gelooft dat de nieuwe Israëlische coalitie, waarin een redelijk deel van de regering centrumlinkse partijen vertegenwoordigt, uiteindelijk tot hun standpunt zal toetreden. Het kan zijn dat Biden en zijn politieke opperheren en de beruchte anti-Israëlische groep radicale vrouwen blij zijn om Israël politiek te zien kronkelen.

Ze zouden het echt niet erg vinden om de val van een regering en een politieke breuk binnen Israël over deze kwestie te zien. Ze zouden het zien als het helpen van de Palestijnse Arabieren om een ​​internationale public relations-schaamte over Israël te bereiken.

  • In een exclusief interview over Justitie met Rechter Jeanine” op Fox News zei voormalig president Donald Trump dat …

“De regering-Biden is een vernedering. Het is een mislukte regering. Het is een ramp. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik zou graag zien dat hij het goed doet. Ik denk niet dat we ooit een meer schandelijke regering hebben gehad en we hadden alles klaar om verder te gaan.”

De huidige Amerikaanse regering heeft deze beoordeling net zo bij het verkeerde eind als elk ander standpunt over het buitenlands beleid. Op het eerste gezicht is het het zoveelste voorbeeld van een Democratische machine die volledig is gebouwd op het terugdraaien van elk succesvol Trump-beleid, ongeacht de gevolgen van hun omkering. We zijn getuige van de rampen van elke keerzijde die de Democraten hebben aangeraakt sinds ze eerder dit jaar aan de macht kwamen.

Grensbeveiliging en legale immigratie zijn uit het raam gegooid met een opengrenzenbeleid dat hun land tegen het einde van dit jaar zal overspoelen met meer dan twee miljoen niet-geverifieerde, niet-identificeerbare, illegale immigranten uit derdewereldlanden met als enig doel fundamenteel en politiek Amerika veranderen.

We zien het in de onbegrijpelijke tegenslag van Amerika van een energieonafhankelijk land naar een land dat bij de OPEC ging smeken om de productie te verhogen, omdat Biden op onverklaarbare wijze, in zijn eerste daad van president, de kraan sloot op de XL Keystone-pijpleiding.

We zien het in het marxisme van de Amerikaanse economie en het misbruik van een opgeblazen regering die biljoenen en biljoenen dollars eist voor belachelijke projecten die verborgen zijn in wat zij lachend een infrastructuurwet noemen. Zelfs mensen worden tegenwoordig in Amerika ‘menselijke infrastructuur’ genoemd.

Tragisch genoeg waren we getuige van het rampzalige falen van de Amerikaanse militaire macht en diplomatie in de doodsklok van een mislukte terugtrekking uit Afghanistan, internationaal gezien als een overwinning voor het islamitisch terrorisme, waarbij een onzorgvuldige regering Biden honderden, misschien duizenden Amerikaanse burgers achterliet. vijandelijke linies. Ondertussen hebben Israëlische hulporganisaties onafhankelijk en heimelijk Afghanen uit dat angstaanjagende land gehaald.

Nu, in hun koortsachtige poging om nog een prestatie van Trump tegen te houden, zijn ze vastbesloten om koste wat kost de vestiging van Trump van een Amerikaanse ambassade in Jeruzalem ongedaan te maken door een unieke mini-ambassade in Jeruzalem te planten, expliciet voor Palestijnse Arabieren uit Judea en Samaria.

Er zijn nergens voorbeelden waar Amerika, of enig ander land, over het bezwaar van een soevereine staat, de soevereine bezwaren van die naties heeft genegeerd door eenzijdig een faciliteit te openen om mensen van een land of een entiteit buiten een dergelijke soevereine staat te dienen, laat staan ​​een entiteit die regelmatig terrorisme in al zijn vormen tegen Israël beoefent.

Dit is een grote diplomatieke klap in het gezicht van Israël die verstrekkende en schadelijke gevolgen zal hebben. Het wantrouwen neemt al vorm aan na de schokkende terugtrekking van Amerika uit Afghanistan en de zwakke vertoon van Irans opmars naar een kernwapencapaciteit.

Er zijn zeker mensen in de Democratische Partij en in de regering-Biden, zoals eerder vermeld, die zullen kwijlen bij het zien van een diepe kloof tussen Amerika en Israël. Het lijkt erop dat deze mensen hun zin hebben.

Ofwel zal de huidige Israëlische regering standvastig blijven en actief de opening van dit consulaat voorkomen, of, als zij de eenzijdige beslissing van de regering-Biden aanvaardt, zal de Israëlische regering vallen.

De vijanden van Israël in Amerika mogen zo’n gebeurtenis vieren, maar zo’n viering zal van korte duur zijn omdat, met de val van de Israëlische regering, de Israëli’s overweldigend zullen stemmen voor een meer bevestigende zionistische regering.

Israël heeft een geschiedenis van het overwinnen van tegenspoed. Het komt er uiteindelijk altijd sterker uit. We wensen dat hetzelfde voor Amerika zal gelden.

Bronnen:

  • naar een artikel van Barry Shaw “Israel and the United States are heading for a diplomatic breakdown” van 30 oktober 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Ariel Kahana “Top US official: We cannot reopen consulate without Israeli approval” van 28 oktober 2021 op de site van Israel Hayom
  • h/t “Tiki S.