Het racistische plan van de VN om Joden te verbannen uit Oost-Jeruzalem, gesteund door Biden

Abu Mazen, nom de guerre van PA-chef Mahmoud Abbas, timmert gestaag aan zijn ‘Palestijnse’ Apartheidstaat en de verdrijving van de Joden uit het land van Israël

Israël heeft een echte strijd in handen om weerstand te bieden aan de druk van president Biden om het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem te heropenen.

Het consulaat werd op 4 maart 2019 gesloten – nadat voormalig president – Donald Trump – op 6 december 2017 een presidentiële proclamatie had uitgevaardigd waarin de Amerikaanse ambassade op 14 mei 2018 van Tel Aviv naar Jeruzalem verhuisde.

Trump’s minister van Buitenlandse Zaken – Mike Pompeo – haalde scherp uit naar Biden’s bedoelingen:

Ik denk dat het illegaal is. We hebben geen consulaten in dezelfde stad als waar ook ter wereld ambassades… Het is onnodig en contraproductief, en ik denk eerlijk gezegd ook dat het een verkeerd signaal afgeeft aan de Palestijnen. Het signaleert hen terug naar de normale gang van zaken, terug naar de kleptocratie, en ‘pay to slay’ en alle verschrikkingen die het Palestijnse leiderschap en de ‘Westelijke Jordaanoever’ ook aan zijn eigen volk hebben opgelegd.

Het besluit van Biden zal zeker een extra impuls geven aan Resolutie 2334 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties – aangenomen op 23 december 2016 toen vice-president Biden zijn kantoor in het Witte Huis ontruimde voorafgaand aan de overdracht van de macht van president Obama aan president-elect Trump.

Resolutie 2334 van de Veiligheidsraad: Als je het nog nooit hebt gelezen, is dit het moment om de omvang te zien van Obama’s verraad aan Israël, toen hij zich niet hield aan de aloude Amerikaanse traditie van veto’s tegen anti-Israël resolutie.

  • Herbevestigde dat de vestiging door Israël van nederzettingen in het sinds 1967 bezette Palestijnse gebied, met inbegrip van Oost-Jeruzalem, geen rechtsgeldigheid had en een flagrante schending van het internationaal recht vormde en een groot obstakel vormde voor het bereiken van de tweestatenoplossing en een rechtvaardige , duurzame en alomvattende vrede;
  • herhaalde zijn eis dat Israël onmiddellijk en volledig stopt met alle nederzettingenactiviteiten in het bezette Palestijnse gebied, inclusief Oost-Jeruzalem, en dat het al zijn wettelijke verplichtingen in dit verband volledig nakomt;
  • onderstreepte dat het geen wijzigingen zal erkennen in de lijnen van 4 juni 1967, ook niet met betrekking tot Jeruzalem, behalve die welke door de partijen via onderhandelingen zijn overeengekomen;

Deze racistische resolutie:

  • Negeerde dat alle Joden die vóór 1948 in Oost-Jeruzalem woonden, daar etnisch waren gezuiverd na de invasie en gedeeltelijke verovering van Jeruzalem door Transjordanië in 1948.
  • Geweigerde joden hadden na 1967 het recht om daar terug te keren of er te gaan wonen
  • Niet erkennen dat Joden daar 3000 jaar hebben gewoond

De regering-Obama-Biden heeft nagelaten een veto uit te spreken over deze openlijk anti-joodse resolutie om ervoor te zorgen dat deze nooit als wapen zou kunnen worden gebruikt om het Israëlische beleid aan te vallen.

De vertrekkende regering koos er schandelijk voor om zich in plaats daarvan alleen van stemming te onthouden – zoals toenmalig minister van Buitenlandse Zaken John Kerry – die nu dienst doet als Biden’s speciale presidentiële gezant voor klimaat – verklaarde:

. . . de stemming in de Verenigde Naties ging over het behoud van de tweestatenoplossing. Dat is waar we voor opkwamen: de toekomst van Israël als een Joodse en democratische staat, die in vrede en veiligheid zij aan zij leeft met zijn buren. Dat proberen we voor ons en voor hen te behouden.

Het handhaven van de tweestatenoplossing was belangrijker voor de regering-Obama-Biden dan het aan de kaak stellen van de VN voor het ontzeggen van het recht om in Oost-Jeruzalem te wonen.

De sluiting van het Amerikaanse consulaat door president Trump in Jeruzalem hielp het anti-joodse afscheidsschot van Obama en Biden te neutraliseren.

De huidige minister van Buitenlandse Zaken van Biden – Antony Blinken – heeft aangekondigd dat de heropening van het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem zal dienen:

om de inzet van de Verenigde Staten te onderstrepen om de relatie met de Palestijnse Autoriteit en het Palestijnse volk te herstellen

Waarom rechtvaardigt het opnieuw opbouwen van deze relatie consulaire kantoren die gescheiden zijn van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem voor degenen die joden het recht willen ontzeggen om naast hen in Oost-Jeruzalem te wonen?

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verwierp resolutie 2334 met 342-80 stemmen op 5 januari 2017. Biden zou dat ook moeten doen – door de deuren van het voormalige Amerikaanse consulaat in Jeruzalem stevig en permanent gesloten te houden.

Bronnen:

  • naar een artikel van David Singer “UN”s racist plan to exclude Jews from East Jerusalem backed by Biden” van 27 oktober 2021 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.