Witwassen van terreur achter de façade van ‘mensenrechten’

Nasleep van de PFLP-terreuraanslag in de synagoge van Har Nof, Jeruzalem, 2014

Een van de dingen die het westerse brein de afgelopen decennia heeft gefrituurd, is de kaping van taal om het kwaad als goed voor te stellen en om onderdrukkers en onderdrukten, slachtoffer en slachtoffer om te keren. 

Een van de belangrijkste mechanismen van deze morele omkering is de cultuur van zogenaamde ‘mensenrechten’ geweest, die is gebruikt om feitelijke mensenrechten uit te bannen ter ondersteuning van bepaalde agenda’s. Om preciezer te zijn, de agenda om de staat Israël te vernietigen. Daartoe zijn ‘mensenrechten’ in feite een wasserette voor terrorisme geworden.

In het Midden-Oosten waren de middelen voor deze agenda bepaalde ‘mensenrechten’-NGO’s. Deze voeren systematische campagnes van laster en delegitimering tegen Israël – de enige verdediger van de mensenrechten in het Midden-Oosten – terwijl ze de echte mensenrechtenschendingen door tirannieke regimes bagatelliseren, zuiveren of negeren. Dit zijn onder meer Hamas en de Palestijnse Autoriteit, die oorlogsmisdaden en terroristische aanslagen tegen Israël plegen of ondersteunen, evenals schendingen van de mensenrechten en/of oorlogsmisdaden tegen hun eigen volk. 

Nu heeft de Israëlische regering zes Palestijnse “mensenrechten”-NGO’s geïdentificeerd die naar eigen zeggen verder gaan en werken voor het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), dat door de Verenigde Staten, Israël, Canada is uitgeroepen tot terroristische organisatie. en de Europese Unie. The Times of Israel meldt : 

Op vrijdagmiddag kondigde minister van Defensie Benny Gantz aan dat een half dozijn Palestijnse maatschappelijke organisaties – waaronder zeer prominente groepen met aanzienlijke steun en toezicht van de Europese Unie en andere internationale instanties – werden aangemerkt als terreurorganisaties, en beweerde dat ze werkten namens terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). 

De lijst bestond uit: Unie van Palestijnse Vrouwencomités; ADDAMEER — Gevangenenondersteuning en mensenrechtenvereniging; Bisan Centrum voor Onderzoek en Ontwikkeling; al-Haq-organisatie; Defence for Children International — Palestina (DCI-P); en de Unie van landbouwwerkcomités.

Die organisaties waren actief onder de dekmantel van maatschappelijke organisaties, maar in de praktijk behoren en vormen ze een arm van het [PFLP]-leiderschap, waarvan de belangrijkste activiteit de bevrijding van Palestina en de vernietiging van Israël is”, zei het kantoor van Gantz in een verklaring. . Volgens het ministerie van Defensie hadden alle zes organisaties senior PFLP-leden in dienst, “inclusief activisten die betrokken waren bij terreuractiviteiten”.

Israëlische defensiefunctionarissen hebben dit uitgewerkt.

“De organisaties fungeren als een georganiseerd netwerk onder leiding van de leiding van het Volksfront. Veel terroristische agenten, waaronder degenen die zijn veroordeeld voor terrorisme, zijn in dienst van de organisatie. De organisaties vervalste documenten om geld in te zamelen en om ze te blijven inzamelen met activiteiten die nooit hebben plaatsgevonden”, zei de functionaris.

“De organisaties vormen een reddingslijn voor het Volksfront voor het inzamelen van geld en het rekruteren van agenten en zelfs voor het witwassen van geld voor de PFLP,” voegde hij eraan toe.

De defensiefunctionarissen beweerden ook dat de organisaties mensen rekruteerden om zich bij de gewapende militaire vleugel van de PFLP aan te sluiten.

De groepen hebben de aanklacht ontkend; hoewel de PFLP deze verbanden niet heeft ontkend. De Jerusalem Post meldt : 

Kayed al-Ghoul, een lid van het politieke bureau van de PFLP, zei in een verklaring dat de Israëlische maatregel “beoogd is de belegering van het Palestijnse volk en zijn instellingen te verscherpen en te voorkomen dat NGO’s diensten verlenen aan het Palestijnse volk”.

De Palestijnen zijn “trots op de aansluiting van een van hun zonen bij een nationale factie die zich verzet tegen de bezetting, inclusief het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina”, zei al-Ghoul.

De Israëli’s hebben hun inlichtingen niet openbaar gemaakt. Wel heeft NGO Monitor hier een samenvatting gepubliceerd van het NGO-netwerk van de PFLP. Er staat bij wijze van inleiding:  

NGO Monitor heeft een netwerk geïdentificeerd van 13 NGO’s die gelieerd zijn aan de terreurorganisatie Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) en gefinancierd worden door Europese en in sommige gevallen andere gouvernementele kaders. Per 1 september 2021 hebben we ook meer dan 70 personeelsleden en bestuursleden geïdentificeerd, evenals andere functionarissen die functies bekleden in zowel de NGO’s als de PFLP. Dit document bevat informatie over 36 van deze personen. Onderstaande informatie is gebaseerd op open bronnen, waaronder posts op social media.

Nauwe ‘vriendschapsbanden’ tussen de boycot-Israël BDS-beweging en de marxistische terreurorganisatie PFLP

In het westen zijn degenen die ofwel onverbiddelijk vijandig staan ​​tegenover Israël of de nuttige idioten van de progressieve wereld zijn (inclusief enkele Israëlische politici) en alle kritische vermogens opschorten wanneer mensen de mantra van ‘mensenrechten’ napraten, verontwaardigd over de zet van de Israëlische regering.

De Biden-administratie, die uit beide bovengenoemde typen bestaat, heeft een scherpe uithaal naar Israël gelanceerd en om uitleg gevraagd. De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, beweerde dat de Israëlische regering de VS niet vooraf had gewaarschuwd dat de Palestijnse groepen op de zwarte lijst zouden komen.

Nou, waarom zou het moeten? Waarom zou Israël de VS moeten vertellen wanneer het optreedt tegen groepen waarvan het gelooft dat het terrorisme tegen Israëlische burgers ondersteunt? (In feite zei een Israëlische veiligheidsfunctionaris dat de regering-Biden van tevoren op de hoogte was gesteld van de zwarte lijst van de NGO’s.)

Genoemde prijs:

Wij zijn van mening dat respect voor mensenrechten, fundamentele vrijheden en een sterk maatschappelijk middenveld van cruciaal belang zijn voor verantwoordelijk en responsief bestuur.

Werkelijk? Zou dat dezelfde Amerikaanse regering zijn die de Palestijnse Autoriteit financiert die haar eigen dissidenten opsluit, aanzet tot haat tegen Joden en de families betaalt van terroristen die zij ophemelt voor het vermoorden van Israëli’s?

Intussen is de Guardian ‘s rapport over dit onderwerp door Harriet Sherwood displays die papier gebruikelijk stellaire dapperheid bij anti-Israël minachting. Adam Levicks vernietigende deconstructie van dit stuk voor CAMERA UK is een must-read. Verwijzend naar Sherwoods beschrijving van de PFLP als: 

een seculiere politieke beweging met een gewapende vleugel die  in het verleden  [nadruk van Levick] aanvallen heeft uitgevoerd op Israël,

Levick schrijft: 

De (door Iran gesteunde ) PFLP streeft naar de vernietiging van Israël, een feit dat de Guardian niet vermeldt, en door de meeste westerse landen wordt aangemerkt als een terreurgroep – een feit waarnaar alleen in de laatste zin van het artikel wordt verwezen. De groep heeft  in de loop der jaren tientallen dodelijke aanvallen op Israëlische burgers uitgevoerd,  waaronder zelfmoordaanslagen en de moord op een Israëlische minister in 2001. 

En deze aanvallen waren niet alleen ‘in het verleden’, om de vreemde formulering van Sherwood te citeren. De PFLP was een van de Gaza-terreurgroepen  die afgelopen mei  raketten afvuurden op Israël tijdens het conflict in Gaza. Ze hebben ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor een fatale bomaanslag op de Westelijke Jordaanoever in 2019,   waarbij de 17-jarige Israëliër Rina Shnerb om het leven kwam.  

In feite werkten de PFLP-terroristen die beschuldigd werden van het uitvoeren van die aanval, Samer Arbid en Abdul Razeq Farraj, voor een van de verboden NGO’s, Union of Agricultural Work Committees (UAWC). Nederland schortte ook de financiering van UAWC op nadat werd  gemeld  dat de groep hulpgeld gebruikte om salarissen te betalen aan de twee vermoedelijke terroristen. 

PFLP-terroristen voerden ook het brute  bloedbad  van 2014 uit op gelovigen in een synagoge in Har Nof, Jeruzalem, waarbij zes doden vielen. Amjad Awad en Hakim Awad, de terroristen die verantwoordelijk waren voor de aanslag in 2011 in Itamar, waarbij Ehud en Ruth Fogel, en drie van hun zes kinderen – de jongste was drie maanden oud – op  brute wijze  in hun huis werden vermoord ,  waren aangesloten  bij PFLP. The Guardian-verslaggever herinnert zich ongetwijfeld die brute moord omdat  ze  het destijds bedekte .

Het wordt hoog tijd dat de terreurwasserij ‘mensenrechten’ ter verantwoording wordt geroepen. Het feit dat de regering-Biden en andere westerse liberalen niet geschokt zijn door de bewapening van de mensenrechtencultuur om een ​​uitroeiingsoorlog te bevorderen, maar in plaats daarvan door de poging om dit groteske misbruik aan te pakken, zegt alles.

De PFLP staat op de Europese lijst van verboden terreurorganisaties:

Bronnen:

  • naar een artikel van Melanie Phillips “The “human rights” terror laundry” van 24 oktober 2021 op de site van de auteur
  • h/t “Tiki S.