Oproep om christen missionarissen uit de IDF te zetten die trachten Joodse soldaten te bekeren

Gedwongen bekeringen door de R-KK tijdens de Spaanse Inquisitie. Hierboven een auto-da-fé (‘daad van geloof’) in Sevilla. Het begon met woorden en eindigde op de brandstapels (illustratie uit 1870)

Een interne missionaire publicatie die de handen van Yad L’Achim heeft bereikt, onthult dat christelijke organisaties hun leden die IDF-soldaten zijn, trainen om hun Joodse kameraden tot bekering te brengen.

De publicatie, uitgegeven door een zendingsorganisatie genaamd Natzor, is bedoeld voor leden van de “Messiaanse Joden”-sekte die hun militaire dienstplicht vervullen. 

Officieel beweert de organisatie haar leden te helpen vast te houden aan hun geloof in de Joodse omgeving van het leger. In werkelijkheid leert het hen echter hoe ze hun voordeel kunnen doen met hun dienst om het christendom te prediken tot Joodse soldaten, die hun leven op het spel zetten en emotioneel kwetsbaar kunnen zijn.

De flyer van bekeringsdriftige christen missionarissen die wordt uitgedeeld aan sekteleden

“Militaire dienst is een unieke periode, vol uitdagingen en kansen”, stelt de publicatie. “De dagelijkse interactie in het leger opent vele deuren om het evangelie te prediken… Deze pakal [Hebreeuws acroniem voor Standing Battle Order] is bedoeld om u praktische hulpmiddelen te geven voor het prediken en presenteren van het evangelie aan verschillende groepen in de Israëlische samenleving die wij ontmoeting tijdens militaire dienst…”

De publicatie geeft een algemeen overzicht van christelijke prediking en biedt zelfs specifieke missionaire argumenten die moeten worden gebruikt met religieuze soldaten, in tegenstelling tot die met seculiere soldaten.

Vanwege de ernst van de zaak stuurde Yad L’Achim een ​​dringende brief aan minister van Defensie Benny Gantz waarin de organisatie hem opriep actieve missionarissen uit de gelederen van het leger te verwijderen en te stoppen met het opstellen van sekteleden.

De Bijbel die in de hand van de nieuwe IDF-rekruut in de bovenstaande Facebook-post werd gehouden, werd geproduceerd (of verstrekt) door Natzor, volgens de evangelisch-christelijke nieuwszender ‘Israel Today’. Evangelische christenen beschrijven de organisatie als een ‘Messiaans-joods voorbereidingsprogramma voor het leger.’

De brief stelt dat christelijke prediking in het leger …

“… In volledige tegenspraak is met de bevelen van het leger en met de morele logica. De Israel Defense Forces moeten een krachtig standpunt innemen tegen ongeremde prediking om zich te bekeren tot het christendom in hun gelederen. Het is duidelijk dat er geen plaats is voor missionaire cultactiviteit die de delicate structuur van het leger wil veranderen en een mes in de rug van de Joodse natie wil steken.

“Om u eraan te herinneren, premier Yitzchak Rabin, z”l, heeft tijdens zijn tijd als minister van Defensie de missionaris Richard (Arye) Sorku-Ram, die het christendom predikte, ontslagen uit de militaire reservedienst.

“Als reactie diende de soldaat een verzoekschrift in bij het Hooggerechtshof (329/87), dat tegen hem oordeelde en zei dat Rabin het juiste deed.

“We vragen u een einde te maken aan de militaire dienst van soldaten die optreden om Joden hun religie te laten verlaten en te stoppen met het opstellen van sekteleden, in de wetenschap dat ze worden opgeleid om tot hun medesoldaten te prediken.”

Joden, in het bijzonder de maranos, hebben nare herinneringen aan de gedwongen bekeringen tot het christendom tijdens de Spaanse Inquisitie zoals hierboven op het plaatje waar Joden werden gefolterd. Velen eindigden op de brandstapels aka auto-da-fé van de Rooms-Katholieke Kerk

Bronnen:

  • naar een artikelGroup calls for removal of Christian missionaries from IDF” van 19 oktober 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelYad L’Achim to Defense Minister: Remove Cult Members From IDF Who Are Trained to Preach to Soldiers” van 19 oktober 2021 op de site van Yad L’Achim
  • naar een artikel van Hana Levi Julian “Alert: Missionaries Trained to Preach to IDF Soldiers” van 19 oktober 2021 op de site van The Jewish Press