De VN-Mensenrechtenraad is geobsedeerd door Israël en Ken Roth van @HRW wil dat zo houden

De Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHRC)

Israël wordt meer veroordeeld dan de volgende vier meest veroordeelde landen samen. Israël is het enige land dat elk jaar wordt veroordeeld. Israël is in geen enkel jaar minder dan vijf keer veroordeeld. 

Enkele van ’s werelds ergste mensenrechtenschenders – China, Rusland, Turkije, Cuba, Egypte, Saoedi-Arabië – zijn nog nooit veroordeeld. Kortom, de UNHRC is een beerput waarvan de leden zelf mensenrechtenschenders zijn die elkaar beschermen terwijl ze onophoudelijk Israël aanvallen.

De regering-Trump heeft zich terecht teruggetrokken uit deze karikatuur van een organisatie. De regering-Biden is zojuist weer toegetreden. Op het ministerie van Buitenlandse Zaken werd de woordvoerder gevraagd waarom, en kon hij geen coherente verklaring bedenken, hoewel hij zei dat de VS zich zullen verzetten tegen de vooringenomenheid van de UNHRC tegen Israël, met als enige permanente agendapunt dat gericht is op één enkel land.

Ken Roth zond een tweet in de wereld waarin hij de bouw van Joodse huizen in Jeruzalem een oorlogsmisdaad noemt….

Maak kennis met de moderne antisemiet Ken Roth, de directeur van Human Rights Watch (HRW). Zijn reactie op de hernieuwde toetreding van de VS tot de UNHRC, gedeeltelijk om te proberen de anti-Israëlische obsessie te stoppen, was als volgt:

“De Amerikaanse regering klaagt dat ze niet houdt van een agendapunt van de VN-Mensenrechtenraad dat uitsluitend op Israël-Palestina is gericht. Als dat niet alleen gaat over het beschermen van Israël tegen geldige kritiek, sponsor dan resoluties over Israël onder andere reguliere agendapunten.” 

Roth ziet deze grafiek (hieronder) en zegt niet, hé, de UNHRC zou eigenlijk niet zoveel anti-Israël resoluties moeten hebben en misschien beginnen met het veroordelen van echte rechtenschenders. Nee, hij wil dat de UNHRC doorgaat met het uitvaardigen van net zoveel veroordelingen van Israël als het is geweest, elk jaar, al dan niet onder het permanente anti-Israëlische agendapunt.

Gezien het feit dat Human Rights Watch net zo geobsedeerd is door Israël als de UNHRC, is dit misschien niet zo verwonderlijk. Maar het bewijst maar weer eens dat HRW net zo’n antisemitische beerput is als de UNHRC.

Hieronder een grafiek (gebaseerd op een database bij UN Watch ) van hoe vaak elk land is veroordeeld in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) sinds de oprichting ervan in 2006:

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “The UN Human Rights Council is obsessed with condemning Israel – and @HRW’s Ken Roth wants to keep it that way” van 17 oktober 2021 op de blog van Elder of Ziyon
  • h/t “Tiki S.