Reeds meer dan 1000 Palestijnse asielzoekers uit Gaza in 2021 aangekomen in België

Ook dit jaar bleef het aantal asielzoekers uit de Gazastrook aanzwellen met reeds 1003 personen in de eerste negen maanden van dit jaar. Alles samen kwamen 7671 Palestijnen naar België sinds 2015.

Ondanks de COVID-crisis die de vrijheid van de Belgen om te reizen ernstig bemoeilijkt, blijft het aantal asielaanvragen vrij stabiel vergeleken met voorgaande jaren. 

De jongere en ontwikkelde bevolking van Gaza verlaat de Strook op zoek naar een betere toekomst in Europa en riskeert hun leven op een gevaarlijke reis door Afrikaanse landen. 

De verraderlijke reis, die in Gaza ‘de reis van de dood‘ wordt genoemd, is erg duur en bedragen lopen op tot meer dan $ 10.000 voor de trip die meerdere maanden in beslag kan nemen, inclusief ontmoetingen met gewapende bendes en riskante deals met smokkelaars.

Ali Shath (28) uit Gaza, vertelde: “Jarenlang is de grenspost tussen Gaza en Egypte hermetisch gesloten geweest, op enkele dagen per jaar na. Dit jaar is het makkelijker geworden om Gaza te verlaten. Niet dat de grens openstaat, maar wie Hamas kan betalen, wordt doorgelaten.

Volgens de commissaris-generaal voor de vluchtelingen, Dirk Van den Bulck, kiezen Palestijnse vluchtelingen ‘uitgesproken’ voor ons land: “Na de Syriërs [en vandaag de Afghanen] zijn Palestijnen al de grootste groep van asielzoekers in ons land, en dat terwijl ze de voorbije jaren amper of niet in de statistieken voorkwamen, zelfs niet in de vluchtelingencrisis van 2015.”

De Gazanen hebben blijkbaar een uitweg gevonden om hun land te verlaten en die weg loopt blijkbaar direct naar België. 

Het is niet bekend hoeveel leden van de terreurorganisaties Hamas, Islamitische Jihad en de PFLP aldus mee België binnen raken met de onophoudelijke instroom van asielzoekers. Maar dat interesseert niemand in Brussel. “Alles wat Israël schaadt is mooi meegenomen“, luidt het in de Wetstraat.

Terwijl Israël de transitposten strak controleert, is Egypte lakser met de blokkade. Zo geraken de Gazanen in Cairo, niet om daar te blijven, maar om hun geluk te proberen in Europa. En België is een geprefereerde bestemming. Vanuit Cairo vliegen ze naar Istanboel en van daar via omwegen naar ons land.

Of ze vliegen via Spanje, waar de nieuwe regering de grenzen opende, om de toestroom door te wuiven naar het noorden. Sommige Gazanen slagen erin om zelfs direct vanuit Cairo naar Brussel te vliegen. Gazanen die in Egypte vertoeven, hebben uiteraard geen behoefte aan een Belgisch asiel, want ze zijn in Egypte in veiligheid.

door Brabosh.com