Antisemiet en BLM-activist Shaun King: ‘Holocaust enkel belangrijk omdat er blanke Europeanen werden vermoord’

Een prominente linkse activist werd zondag bekritiseerd door een Amerikaanse joodse toporganisatie omdat hij op sociale media beweerde dat de Holocaust alleen als belangrijk wordt beschouwd omdat de slachtoffers Europeanen waren.

The Black Lives Matter- activist Shaun King, heeft bijna vier miljoen Instagram-volgers en produceert een gestage stroom van desinformatie.

Shaun King, een uitgesproken aanhanger van senator Bernie Sanders en de Black Lives Matter-beweging, plaatste op Instagram: “De enige reden waarom mensen ‘Christopher Columbus Day’ en nooit ‘Adolf Hitler Day’ vieren, is omdat Columbus niet-europeanen heeft afgeslacht [sic ].

Als reactie tweette het Amerikaans-Joodse Comité: “De opmerking van Shaun King is zowel diep beledigend als flagrant onjuist, gevoed door de eeuwenoude antisemitische stijlfiguur ‘Joods privilege’.

Zes miljoen Joden werden specifiek vermoord door de nazi’s omdat ze NIET als blanke Europeanen werden beschouwd”, zei de AJC.

De groep eiste: “King moet zich verontschuldigen.

In 2019 kreeg King kritiek omdat hij een groep  aanhangers van Sanders had verteld dat de senator zich altijd had uitgesproken voor impopulaire doelen, en toen zei: “Zelfs vandaag spreekt hij zich uit tegen apartheid-achtige omstandigheden in Palestina, ook al is het niet populair.

Bronnen:

  • naar een artikelLeft-Wing Activist Slammed by Jewish Org for Claiming Attention Is Only Paid to the Holocaust Because Victims Were European” van 17 oktober 2021 en een artikel van Benjamin Kerstein “Bernie Sanders Posts Facebook Video of Supporter Praising Him for Accusing Israel of Apartheid” van 21 maart 2019 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Carly Pildis “Jews Get to Define Anti-Semitism – Not Shaun King” van 30 mei 2018 op de site van Tablet Magazine