Werknemers Google en Amazon protesteren om ‘gevaarlijke’ technologie aan Israël te verkopen

De ziekelijke obsessie van de wereld jegens de Joodse staat Israël swingt de pan uit

Een onbekend aantal werknemers van de titanen van de technische industrie Google en Amazon hebben een open brief ondertekend die is gepubliceerd in het linkse Britse dagblad The Guardian , waarin ze de bedrijven oproepen om te verzaken aan een deal waarbij de technologie van de organisaties zou worden gebruikt in een enorm project voor de Israëlische regering.

De anonieme werknemers beweerden dat ze hun naam niet konden ondertekenen vanwege het potentieel voor vergelding, en schreven de brief uit protest tegen Project Nimbus, een initiatief om het grootste deel van de IT-infrastructuur van de Israëlische regering en het leger te migreren naar cloudgebaseerde servers.

De werknemers noemden de deal van $ 1,4 miljard een overeenkomst “om gevaarlijke technologie te verkopen aan het Israëlische leger en de regering“.

Het Simon Wiesenthal Centrum twitterde: “UnID’d emp-protest gaat niet over communistisch China, Noord-Korea, Rusland, Iran of Venezuela, maar over Israël. Als je de eenzame Joodse staat wilt belasteren omdat het zichzelf verdedigt tegen terroristen die Palestijnse kinderen als menselijk schild gebruiken, heb dan tenminste het lef om met je naam te ondertekenen“:

Volgens de brief werd het contract in dezelfde week ondertekend als de Operatie Guardian of the Walls in mei 2021. De werknemers stelden de Joodse Staat voor als de agressor in het conflict met de Palestijnen en schreven dat “Israëlische militairen Palestijnen in de Gazastrook aanvielen – waarbij bijna 250 mensen werden gedood, waaronder meer dan 60 kinderen.

De brief maakte geen onderscheid tussen de dood van Gazaanse burgers en terroristen.

Het erkende ook niet dat de overgrote meerderheid van de doden in de Strook terroristen waren die banden hadden met Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, die actief betrokken waren bij het afvuren van raketten op Israëlische gemeenschappen die geen legitieme militaire doelen waren.

Omdat Project Nimbus “verdere bewaking en onwettige gegevensverzameling over Palestijnen mogelijk zal maken en de uitbreiding van de illegale nederzettingen van Israël op Palestijns land zal vergemakkelijken“, voelden de schrijvers zich genoodzaakt hun afkeuring van het project duidelijk te maken.

Werknemers zeiden “dat ze niet de andere kant op konden kijken, aangezien de producten die we bouwen worden gebruikt om Palestijnen hun basisrechten te ontzeggen, Palestijnen uit hun huizen te dwingen en Palestijnen in de Gazastrook aan te vallen – acties die hebben geleid tot onderzoeken naar oorlogsmisdaden door het internationale strafhof .

De overeenkomst tussen Amazon en Google om het project op zich te nemen maakt deel uit van een “verontrustend patroon van militarisering, gebrek aan transparantie en het vermijden van toezicht.

De werknemers zeiden dat ze de partnerschappen van de bedrijven met het “Amerikaanse ministerie van Defensie, Immigratie en Douanehandhaving (ICE), en de nationale en lokale politiediensten” ook problematisch vonden.

Bronnen:

  • naar een artikel van Lauren Marcus “Amazon, Google employees refuse to sell ‘dangerous’ tech to Israeli government” van 13 oktober 2021 op de site van World Israel News (WIN)