De Boycot Israel-beweging heeft zijn gelijke gevonden; Koop ‘Made in Israel’!

Israël is misschien een klein land, maar met 9 Israëlische producten in de TIME Top 100 Inventions of 2019-lijst vormen zij een onevenredig groot percentage

De afgelopen twintig jaar heeft de beweging Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) goed gefinancierde en meedogenloze campagnes gevoerd om Israël te delegitimeren en te vernietigen. 

Deze beweging wordt nu versterkt nu de regering-Biden terugkeert naar het anti-Israëlische beleid van president Obama en probeert de rampzalige Iran-deal opnieuw aan te gaan. Het stelt degenen die aan de waarheid vasthouden voor een duidelijke keuze: sta actief achter de Joodse staat of leun achterover en laat deze antisemitische agenda’s zegevieren.

Alleen achterlijke dwazen en debiele fanaten roepen tegenwoordig nog op tot een boycot van Israëlische producten. Dit doen zij met oorlogszuchtige bedoelingen om – gebaseerd op een moorddadig plan – de Joodse staat in de vernieling te helpen en compleet te ontredderen. Dit in de hoop het gebied rijp te maken voor de inplanting van een toekomstige staat ‘Palestina’ die moet komen in de plaats van het geruïneerde Israël [dus niet naast de Joodse staat maar letterlijk in de plaats van] en de islamistische terreurgroepen Hamas, Hezbollah, al-Qaeda, Taliban en al-Fatah aan de macht te helpen.

Bovendien zijn de enigen die echt geraakt door dergelijke simplistische boycot in werkelijkheid diegenen die volgens de Israëlboycotters de slachtoffers zouden zijn: de Palestijnen zèlf. Om het even welke boycot treft altijd en overal het eerst de zwaksten in een maatschappij. Door boycotacties zijn de PalArabieren de eersten die hun baan verliezen èn hun inkomen. “Collateral damage” noemen de Israëlboycotters dit cynisch als dit gevolgen heeft voor die Palestijnen die door boycotacties aan de bedelstaf raken.

En geef toe, wanneer mensen aan een Israëlboycot denken, spreken ze altijd over sinaasappels en dadels, maar wie kan tegenwoordig nog zonder een PC, een mobilofoon en kan nog zovele andere Israëlische hightech producten ontberen, zovele uitvindingen en geneesmiddelen waaronder ook generische geneesmiddelen bedoeld voor de arme bevolking in Afrika en Azië enz? Juist: een boycot op het misdadige af dus.

Nee, Israëlboycotters hebben het nooit over de Israëlische producten die ze zèlf frekwent gebruiken en waar ze niet meer zonder kunnen. Israëlboycotters zijn leugenaars en bedriegers en de facto rechtstreekse handlangers van de Palestijnse terreur jegens de Joodse staat, enkel en alleen omdat het een staat – dè staat – van de Joden is. Juist: alleen Jodenhaat uit de oude doos is de werkelijke drijfveer achter een Israëlboycot.

Israëlische export naar het buitenland:

Ten andere, in hoeverre is die boycot wel effectief? De export van Israëlische producten blijft spectaculair toenemen, de cijfers bewijzen het. De export naar Europa en de Verenigde Staten blijft inderdaad dalen, maar de Israëlische uitvoer naar Aziatische landen zoals India en China stijgt spectaculair en compenseert ruimschoots de halvering naar Europa. Toekomstige Israëlboycotters zullen hun objectieven moeten bijstellen en zich beter met nuttigere zaken bezighouden zoals bv met de mensenrechten en rechten van vrouwen en minderheden in het Midden-Oosten.

Blessed Buy Israel

Wat kunnen liefhebbers van Israël doen om de kwaadaardige aanvallen op Israël te bestrijden? Als antwoord op deze vraag werd het bedrijf Blessed Buy Israel opgericht – om mensen een manier te geven om rechtstreeks te investeren in de prachtige families die het bijbelse hartland, Judea en Samaria, herstellen. Het Joodse volk in Judea en Samaria doet fantastisch herstelwerk in hun thuisland, ondanks enorme obstakels zoals internationale druk, boycots en terrorisme.

Wanneer u deze producten uit Judea en Samaria koopt , krijgt u niet alleen prachtige producten uit Israël. U investeert in een familie of klein bedrijf uit het Bijbelse Hartland. Je maakt een impact in het leven van mensen zoals Shlomo Keshet van Adva Soap. Shlomo begon zijn zeepbedrijf om werk te bieden aan zijn zoon, Elnatan met het syndroom van Down, en andere jonge mensen met speciale behoeften uit de regio. Shlomo biedt zinvol werk en goede lonen omdat hij gelooft dat alle mensen een fundamenteel recht hebben om deel uit te maken van het herstelproces van hun thuisland, en het brengt liefde en vreugde voor deze jonge mensen en hun families.

Onze vrienden Akiva en Simcha waren vanwege het Coronavirus genoodzaakt hun winkel Off the Wall te sluiten na twaalf jaar een bloeiend bedrijf te hebben opgebouwd in het hart van Jeruzalem. Vandaag de dag kunt u hun producten kopen , zodat ze kunnen blijven werken en zich kunnen voorbereiden op de wederopbouw in de toekomst.

Een ander inspirerend gezin waarmee we werken is Batya en haar man Baruch, die bomen planten, keramiek maken geïnspireerd op het land Israël en hun kinderen opvoeden in de bergen van Samaria. Batya zegt: “Als je iets koopt bij Blessed Buy Israel, is het echt. Je investeert in de toekomst, versnelt de verlossing van de hele wereld en brengt licht op deze prachtige plek.”

Dit zijn slechts enkele van de verhalen van ongelooflijk geloof en vastberadenheid die we hier in Judea en Samaria hebben gezien. Het land komt tot leven en levert het levende bewijs dat de profetieën van de Bijbel waar zijn.


Hoe kun je meedoen? Sta op tegen de boycotbewegingen, vecht terug tegen antisemitisme en de tweestatenoplossing. Wees proactief en investeer in de families die zich bezighouden met het herstellen van hun oude thuisland en het opbouwen van een mooie toekomst! Winkelen bij Blessed Koop nu Israël

Bronnen:

  • naar een artikel van Benjamin Wearp “The Boycott Israel movement has met its match!” van 14 oktober 2021 en een artikel van Elad Benari “Israel an ‘Export Superpower’” van 11 mei 2011 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.