Israël: Grootste bedreiging voor Israël en het Joodse volk zijn boosaardige leugens en desinformatie  

Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Staten en de Verenigde Naties Gilad Erdan. 
Foto: Patrick McMullan Company

De Israëlische ambassadeur bij de VS en de VN, Gilad Erdan, betoogde in zijn toespraak bij het aanvaarden van de “Warrior for Truth“-prijs van The Algemeiner op zijn jaarlijkse “J100”-gala op dinsdag dat “misschien wel de grootste bedreiging voor Israël en het Joodse volk de dodelijke combinatie is van leugens en desinformatie.

Erdan, die actief is geweest in het bestrijden van anti-Israëlische vooroordelen bij de Verenigde Naties, beweerde dat “deze leugens de munitie zijn die onze vijanden gebruiken om aan te zetten tot haat tegen zoveel onschuldige Joden en Israëli’s.

Deze leugens zijn de wapens die onze vijanden gebruiken om ons fundamentele recht om onszelf te verdedigen te delegitimeren“, zei hij.

Ik ben de trotse kleinzoon van overlevenden van de Holocaust”, legde Erdan uit. “Hun gruwelijke en heroïsche verhalen hebben mij van jongs af aan ingeprent dat desinformatie misschien alleen met woorden begint, maar fysiek geweld is altijd maar een kleine stap verwijderd.

Als “het meest recente voorbeeld van het gevaar dat het verdraaien van de waarheid met zich meebrengt“, citeerde Erdan de Israëlische Operatie Guardian of the Walls in mei, die een massale uitbraak van antisemitisch geweld in de VS en Europa meemaakte.

De feiten waren duidelijk: Hamas vuurde willekeurig 4.000 raketten af ​​op onschuldige burgers, waaronder Jeruzalem”, zei hij. “Israël deed er in schril contrast mee alles aan om aan beide kanten mensenlevens te beschermen en het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken. Toch begonnen degenen die Israël en het Joodse volk haten een campagne van leugens en valse beschuldigingen om Israël te belasteren. En met behulp van sociale media verspreidden deze berichten zich snel.

Deze leugens vertaalden zich in fysieke gewelddaden tegen Joden over de hele wereld“, merkte hij op.

Erdan beschreef Israëls campagne om veel landen ervan te overtuigen zich te onthouden van een VN-herdenking dit jaar ter gelegenheid van de verjaardag van de Conferentie van Durban in 2001, een evenement dat, hoewel ogenschijnlijk gewijd aan antiracisme, werd verscheurd door antisemitisch en antizionistisch racisme.

Ik heb met mijn collega’s over de hele wereld en met Joodse organisaties gewerkt om een ​​intense diplomatieke drukcampagne op te zetten“, zei Erdan. “En dankzij onze inspanningen hebben 38 landen het evenement publiekelijk aan de kaak gesteld en zijn ze niet aanwezig geweest. De lege stoelen in de Algemene Vergadering van de VN waren het levende bewijs van de kracht van de waarheid.

Op de 10de verjaardag van de Conferentie van Durban in 2001 stuurden de meeste landen hun kat…

Erdan vertelde ook hoe hij onlangs probeerde een beeld in de Algemene Vergadering te brengen waaruit blijkt dat een medewerker van UNRWA – het VN-agentschap dat afstammelingen van Palestijnse vluchtelingen uit de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog bedient – ​​Hitler op sociale media had geprezen. Erdan werd verhinderd door veiligheidspersoneel van de VN.

Schokkend genoeg liet de VN me dit niet in de Algemene Vergadering brengen zodat iedereen het kon zien,” zei hij, “maar ik liet me niet afschrikken. Ik heb gezworen deze boodschap over de hele wereld te verspreiden.

Beste vrienden, Rabbi Shimon Ben Gamliel, de grote Tannaitische wijze, zei ooit: ‘De wereld staat op drie pijlers: gerechtigheid, waarheid en vrede’. Deze woorden dienen als een leidraad voor mij. Wanneer de waarheid zegeviert, kunnen gerechtigheid en vrede worden gevestigd; maar zonder waarheid heersen anarchie en geweld opperste. Laten we allemaal studenten zijn van Rabbi Shimon Ben Gamliel en de pijler van de waarheid steunen.

Bekijk de toespraak van Erdan hieronder:

Bronnen:

  • naar een artikelIsraeli Ambassador to UN Tells ‘J100’ Gala: ‘Biggest Threat Facing Israel and the Jewish People Is Deadly Combination of Lies and Disinformation’” van 13 oktober 2021 op de site van The Algemeiner
  • h/t “Tiki S.