Iran dreigt zijn 10.000 Joodse onderdanen te gijzelen als Israël ‘een fout’ zou maken tegen het Iraanse regime

Joden van Teheran. Ondanks spanningen tussen Iran en Israël voelt Irans joodse minderheid zich thuis (in november 2018)

In een bericht van 11 oktober 2021 op zijn Telegram-kanaal schreef de “Iranian Regime Countdown”-groep, die tegen het regime is, dat de Iraanse vice-president voor Economische Zaken Mohsen Rezaee waarschuwde dat “als Israël een fout maakt jegens Iran, het Iraanse regime actie zou ondernemen tegen de ca. 10.000 Joden die in Iran wonen.

Rezaee is ook secretaris van de Expediency Council, van de Hoge Raad voor Economische Coördinatie en van het Economisch Comité van de Iraanse regering. Hij voerde het bevel over de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) van 1980 tot 1997 en stelde zich verschillende keren kandidaat voor het presidentschap van Iran.

Het volgende is een vertaling van de post over het aftellen van het Iraanse regime op zijn Telegram-kanaal: 

Vice-president Rezaee: als Israël een fout maakt, “zal het regime de 10.000 Joden die in Iran wonen anders behandelen”

Mohsen Rezaee in een ongekende bedreiging voor de Iraanse joden! In een ongekende toespraak nam Mohsen Rezaee, [president] Ebrahim Raisi’s plaatsvervanger voor economische zaken, de Iraanse Joden in gijzeling en waarschuwde dat ze zouden worden gestraft door het [Iraanse] regime als Israël een fout maakt!

“Rezaee vertelde leden en directeuren van [de ideologische organisatie] Tharollah Teheran: ‘De Israëlische regering weet heel goed dat als het een fout maakt, het regime de 10.000 Joden die in Iran wonen anders zal behandelen.’

Elementen in de Islamitische Republiek [van Iran] hebben in het verleden Israëlische burgers en steden zoals Tel Aviv en Haifa bedreigd om de Israëlische dreiging het hoofd te bieden, maar dit is de eerste keer dat een hoge [Iraanse] regeringsfunctionaris de Joden bedreigt, die al duizenden jaren in Iran wonen.

In eerdere verklaringen dreigde Rezaee 1.000 Amerikanen als gijzelaars te nemen in het geval van een Amerikaanse aanval op Iran en voor elk van hen een losgeld van $ 1 miljard van de VS te eisen.

Rezaee: neem 1.000 Amerikaanse gijzelaars voor losgeld om de Iraanse economie te stimuleren

Op 10 juni 2021 tweette de Iraanse journalist in de VS, Masih Alinejad, een videoclip waarin de toenmalige presidentskandidaat Rezaee te zien was in een Iraanse televisie-uitzending waarin werd opgeroepen tot het oplossen van de economische problemen van Iran door 1.000 Amerikanen te gijzelen en miljarden dollars losgeld voor hen te eisen.

Opgemerkt moet worden dat het Amerikaanse ministerie van Justitie in juli 2021 onthulde dat vier leden van de Iraanse inlichtingendienst die naar Iran waren gevlucht, hadden geprobeerd mevrouw Alinejad uit haar huis in New York te ontvoeren en naar Iran te brengen. Mevrouw Alinejad voert een online campagne om Iraanse vrouwen aan te moedigen hun hoofddoek af te doen.”

Bronnen:

  • naar een artikelIranian Opposition Telegram Channel: Iranian Vice President Mohsen Rezaee Warns That Iran Will Take Action Against ‘The 10,000 Jews Living In Iran’ If Israel ‘Makes A Mistake’” van 12 oktober 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)