Palestijnse leider Abbas Zaki: ‘Wij zijn de èchte boodschappers van vrede’

Abbas Zaki, lid van het Centraal Comité van Fatah, de politieke factie van PA-voorzitter Mahmoud Abbas, zei dat China de wereld gaat leiden en dat het de Palestijnse positie ondersteunt, wat die ook moge zijn.

Zaki deed zijn opmerkingen in een openbare toespraak die op 29 september 2021 op Palestina TV werd uitgezonden.

Zaki legde uit dat het is gebleken dat de Israëli’s ‘kl**tzakken‘ zijn, dat ze apartheid beoefenen, dat ze moordenaars en ‘boodschappers zijn van instabiliteit‘, terwijl de Palestijnen ‘vredesboodschappers‘ zijn. Hij zei verder dat Amerika zijn houding ten opzichte van de Palestijnen moet heroverwegen.

In de woorden van Abbas Zaki:

Ik weet dat er serieuze verandering gaande is in Europa, en zelfs in de VS. Vergeet het opkomende kamp niet, dat aan jouw kant staat – het Chinese kamp. China gaat de wereld leiden, en het verkondigt: ‘Er is Kan geen stabiliteit en vooruitgang zijn zonder de bevrijding van Palestina, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad.”

Ze zeiden ook dat ze alles accepteren wat de Palestijnen accepteren. Met andere woorden, als we morgen besluiten koppig te zijn en willen dat we onze eis “[Palestina] van de [Jordaanse] rivier tot aan de [Middellandse] Zee” laten vallen, zij dat goed zouden vinden. Ze kennen ons en zij weten dat we niet suïcidaal zijn en dat we Israël de gifpen druppel voor druppel willen laten inslikken.

[De Israëli’s] beweerden dat hun leger een defensieve kracht is – oh, de ellende! – en dat [Israël] een oase van democratie is, maar het bleek dat ze kl**tzakken zijn, dat ze apartheid [praktiseren] en dat ze moordenaars zijn, terwijl wij de onderdrukten zijn. De wereld zal opnieuw ontdekken dat wij de boodschappers van vrede zijn, terwijl [de Israëli’s] de boodschappers van instabiliteit zijn. Amerika moet zijn standpunt heroverwegen, anders wordt het irrelevant.

Bronnen:

  • naar een artikelFatah Official Abbas Zaki: Israelis Are Sons Of Bitches, Murderers; They Are Messengers Of Instability, While We Are Messengers Of Peace” van 29 september 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)