Palestijnen tegen premier Bennett: ‘Bezetting is terrorisme’

Nabil Abu Rudeineh, woordvoerder van PA-president Mahmoud Abbas, spreekt op een persconferentie in Ramallah in Samaria, Israël op 5 december 2017 (Flash90)

Nabil Abu Rudeineh, de officiële woordvoerder van Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), viel zondag premier Naftali Bennett aan, die de oprichting van een Palestijnse staat uitsluit op grond van het feit dat het een staat van terreur zou zijn.

In reactie op deze opmerkingen zei Abu Rudeineh dat “de bezetting de essentie van terrorisme is” en Bennetts benadering geeft uitdrukking aan de kolonialistische visie die zich verzet tegen vrede en stabiliteit.

De woordvoerder beweerde ook dat de Palestijnse staat met zijn hoofdstad, Oost-Jeruzalem, een door de VN erkende staat is en de goedkeuring of afwijzing van Bennett niet nodig heeft, omdat het Palestijnse volk zijn rechten niet opgeeft en niet toegeeft aan druk.

Abu Rudeineh benadrukte dat “echte vrede” niet zou worden bereikt tot het einde van de bezetting en via de routekaart die is opgesteld door “president” Mahmoud Abbas in zijn recente toespraak bij de VN, waarin hij duidelijk maakte dat het Palestijnse volk toegewijd zou blijven aan hun rechten en nationale beginselen.

Omslag van het boek van Grant Rumley en Amir Tibon “The Last Palestinian: The Rise and Reign of Mahmoud Abbas” uit 2017 [beeldbron: Amazon]

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “PA to Bennett: Occupation is terrorism” van 10 oktober 2021 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.