Giulio Meotti: ‘Multiculturele barbaren ontdoen Frankrijk van zijn Joden’

Het intellectuele leven wordt ondermijnd door de alliantie van twee messianismen, het islamisme en een linkerzijde wiens hoofdactiviteit het opsporen van slechte denkers is. Een intellectueel leven waar het niet langer een kwestie is van kiezen tussen dwaling en waarheid, maar tussen goed en kwaad”.

Zo definieert de grote Franse historicus Georges Bensoussan in Le Figaro de ‘greep’ van het islamisme op de publieke opinie. Zijn “fout” vier jaar geleden was dat hij op de radio verklaarde dat moslimimmigranten antisemitisme van jongs af aan absorberen als moedermelk. Sindsdien is voor de hoofdredacteur van het Memorial of the Shoah in Parijs de galg van processen en persoonlijke aanvallen geopend.

Bensoussan vertelt Le Figaro wat er met de Joden in Frankrijk gebeurt:

“Om veiligheidsredenen hebben Joodse kinderen massaal het openbaar onderwijs opgegeven. In de wijken heerst een klimaat dat herinnert aan de slechtste herinneringen aan de Joodse Maghreb. Het is een Franse nederlaag en geen Joodse nederlaag, omdat de hele Franse samenleving wordt bedreigd door wat de Joden vandaag bedreigt. Voor de afstammelingen van Joden die de Arabische wereld hebben verlaten, is het antisemitisme van de ‘buurten’ opnieuw een nachtmerrie. Het is een trauma om overweldigd te worden door een klimaat van vervolging dat erachter werd gedacht en dat hen veroordeelt om een ​​nieuwe exodus te ondergaan, in het buitenland of in Frankrijk zelf: zo heeft de Seine-Saint-Denis 80% van zijn Joodse bevolking verloren in twintig jaar”.

Bensoussan geeft andere indrukwekkende cijfers:

“Meer dan 500 districten in Frankrijk zijn ‘gevoelig’ verklaard. Om het botweg te zeggen, we hebben het over enkele miljoenen mensen die onderworpen zijn aan de islamitische wet. En de onmogelijkheid om deze sociale en migratieramp in woorden uit te drukken , als ze niet het risico lopen voor de rechter te worden gesleept, de situatie verergert en de collectieve depressie voedt”.

In twintig jaar tijd heeft meer dan 20 procent van de Franse joden Frankrijk verlaten. De Joodse gemeenschap van Toulouse telde 20.000 mensen. Vandaag zijn er nog 10.000 over en de loco-burgemeester van Toulouse, Aviv Zonabend, zei dat “de toekomst van het Joodse volk in Europa hopeloos is“.

In 1977 waren er 700.000 Joden in Frankrijk. Sindsdien zijn ze gehalveerd. In het afgelopen decennium hebben “60.000 van de 350.000 Joden Ile-de-France verlaten“, hekelde Sammy Ghozlan, voorzitter van het Bureau national de vigilance contre l’antisémitisme, die naar Netanya verhuisde.

In Seine-Saint-Denis is 40 procent van de inwoners islamitisch. Resultaat? Historische joodse gemeenschappen zoals La Courneuve, Aubervilliers, Stains, Pierrefitte-sur-Seine, Trappes, Aulnay-sous-Bois, Le Blanc-Mesnil en Saint Denis zijn voorbij. In Pierrefitte is er in slechts een paar jaar tijd een daling van 50 procent.

Door het gebrek aan veiligheid zijn er in plaatsen als Courneuve waar 600 tot 700 joodse gezinnen woonden er nu minder dan 100. In een buitenwijk ten zuiden van Parijs, Kremlin-Bicêtre, met 25.000 inwoners. 25 procent is tegenwoordig moslim. Tot 1990 was 10 procent van de bevolking joods, tegenwoordig slechts 5 procent.

De afgelopen twintig jaar heeft er in Frankrijk een echte vrijwillige etnische zuivering plaatsgevonden. Dit is de lijst van de achteruitgang van Joodse gezinnen in veel districten:

 • Stains van 250 tot 50
 • Saint-Denis van 350 tot 100
 • La Courneuve van 300 tot 80
 • Le Blanc-Mesnil van 300 tot 100
 • Pantin van 1200 tot 700
 • Rosny-sous-Bois van 300 tot 200
 • Bondy van 300 tot 100
 • Livry-Gargan van 200 tot 130
 • Aulnay sous-Bois van 600 tot 100
 • Clichy 400 tot 80
 • Neuilly-sur-Marne van 275 tot 100

Een ongekende uittocht. Moslims komen binnen, Joden vluchten en noemen het “multiculturalisme”.

De Fransen bedachten een uitdrukking van grotesk cynisme: “samenleven”. Als de massale islamitische immigratie doorgaat, zal het voorbij zijn voor Europese Joden. En de geschiedenis heeft aangetoond dat Joden zijn als de kanarie in een kolenmijn, die op de grond valt voordat anderen het methaan en de koolmonoxide voelen. Iedereen zou zich zorgen moeten maken over deze cijfers, ook al is de stijging van de Franse immigratie naar Israël goed voor de Joodse staat.

Omdat in dezelfde jaren ook de kerken van Frankrijk werden verbrand, werden zijn priesters (Jacques Hamel) als zijn gelovigen gedood (Basiliek van Nice) en werden zes grote kathedralen in brand gestoken om “onbekende” oorzaken (Notre Dame, Nantes, Rennes, Saint- Sulpice, Lavaur en Pontoise). Elke dag worden er gemiddeld twee Franse kerken geschonden.

Liberalen houden er niet van, maar de multiculturele barbaren nemen de uitdrukking “joods-christendom” zeer serieus.

Bronnen:

 • naar een artikel van Giulio Meotti “Multicultural barbarians are emptying France of its Jews” van 5 oktober 2021 op de site van Arutz Sheva