Wat schuilt er achter de obsessie jegens Amerikaanse hulp aan Israël?

President Joe Biden en vice-presidente Kamela Harris van de Democratische Partij

Hoewel vice-president Kamala Harris opvallend afwezig was in haar vermeende rol bij het beveiligen van de landsgrens, vond ze onlangs tijd voor een spontaan bezoek met studenten aan de George Mason University in Virginia. 

Tijdens die bijeenkomst bracht een van de tendentieuze studenten, duidelijk geschoold in de heterodoxie waarin onderdrukten en onderdrukkers alle discussies over de wereld bezielen, de kwestie van het Palestijns-Israëlische conflict aan de orde.

De studente, die zichzelf identificeerde als Jemenitisch en Iraans, trok Harris’ bewering in twijfel dat activisme, vermoedelijk zelfs door wakkere activisten zoals zijzelf, kan leiden tot substantiële verandering.

“U bracht naar voren hoe de macht van het volk en demonstraties en organisatie zeer waardevol zijn in Amerika,” vertelde de student aan de vice-president, “maar ik zie dat er in de zomer in astronomische aantallen protesten en demonstraties zijn geweest die Palestina steunen,” verwijzend naar de wijdverbreide veroordeling van Israël die plaatsvond in de nasleep van het mei-conflict in Gaza als gevolg van het overspoelen van Israëlische buurten door Hamas met raketten die bedoeld waren om Joden te doden.

“Maar een paar dagen geleden waren er fondsen toegewezen om Israël te blijven steunen”, vervolgde de student, en voegde eraan toe, met woorden die niet werden gecorrigeerd door de VP en die vervolgens van vele kanten bekritiseerd werden, “wat mijn hart pijn doet omdat het etnische genocide en ontheemding van mensen is, hetzelfde als in Amerika, en ik weet zeker dat u zich hiervan bewust bent.”

Harris werd ronduit veroordeeld voor het niet corrigeren van de student toen ze suggereerde dat Israël genocide pleegde en een inheems volk verdreef, wat de student vergeleek met Amerika’s behandeling van indianen, en in plaats daarvan verzachtte hij haar door te zeggen dat “jouw stem, jouw perspectief, jouw ervaring , uw waarheid mag niet worden onderdrukt.”

Dat denken – dat er veel waarheden kunnen zijn en dat ‘verhalen’ feiten kunnen vervangen bij het beoordelen van wereldaangelegenheden of welk ander onderwerp dan ook – is natuurlijk wijdverbreid op universiteitscampussen, net als het valse verhaal dat Israël genocide pleegt tegen de altijd gekwetste Palestijnen, wier aantal, in tegenstelling tot de genocide-smaad, is gegroeid van ongeveer een half miljoen bij de oprichting van Israël tot zo’n 5-6 miljoen vandaag.

De vice-president heeft sindsdien haar reactie op de beladen verklaringen van de student teruggedraaid en haar steun aan de Joodse staat opnieuw bevestigd, maar in de commentaren was nog een verontrustende laster die herhaaldelijk tot uiting kwam in aanvallen op Israël. 

Nadat de studente verwees naar de recente stemming over de financiering van Iron Dome toen ze opmerkte dat “ . . . een paar dagen geleden waren er fondsen toegewezen om door te gaan met het steunen van Israël”, breidde ze dat idee uit door toe te voegen dat “veel belastinggeld wordt toegewezen voor de financiering van het leger, of het nu gaat om het steunen van Saoedi-Arabië of in Palestina.”

Eén ding is duidelijk in het gedrag en de retoriek van de haat-Israëlische menigte: ze zijn er bedreven in geworden om zich obsessief en alleen op Israël te concentreren, hoe het zich gedraagt, wie de slachtoffers zijn, welke mensen- en burgerrechten het zou ontnemen de Arabieren, en welke misdaden tegen de menselijkheid het blijft begaan in zijn brute, onwettige bezetting van het land van een inheems volk. 

En een belangrijk onderdeel van die ontleding van elk onderdeel van Israëls bestaan ​​is de hoeveelheid hulp die de Joodse staat ontvangt van de Verenigde Staten, ‘veel belastinggeld’, zoals de studenten het uitdrukken, zo’n 3,4 miljard dollar per jaar.

De korte gedachtewisseling tussen de vice-president en de student George Mason is nog een ander voorbeeld van hoe, wanneer Israël erbij betrokken is, normaal ongeïnteresseerde mensen experts worden op het gebied van de oorlogsregels en het aantal lijken van degenen die door Joden zijn gedood en zich plotseling alleen maar meer bekommeren om het beoordelen van de juiste niveaus van Amerikaanse hulp die aan één buitenlandse staat worden uitgedeeld, in een poging te beslissen welke niveaus van hulp, indien van toepassing, acceptabel zijn.

Belastingbetalers die toekijken hoe hun gekozen functionarissen stemmen over een 2700 pagina’s tellende infrastructuurwet van meerdere biljoenen dollars – een wetsvoorstel dat cruciale items omvat als $ 5 miljard voor schoolbussen met een lage/nuluitstoot en $ 2,5 miljard aan subsidies voor groene energie voor scholen en niet-winsten lijken alleen de waarde van federale investeringen in twijfel te trekken wanneer die fondsen zijn bestemd voor wapens die Israël zullen helpen zichzelf te verdedigen tegen de genocidale jihadisten die het omringen.

Bedenk ook dat de Amerikaanse militaire hulp aan Israël in wezen een jus is voor Amerikaanse defensie-aannemers, aangezien Israël contractueel verplicht is meer dan driekwart van de Amerikaanse hulp die het ontvangt te gebruiken voor de aankoop van wapens en verdedigingssystemen van de VS. gebaseerde bedrijven. 

Miljarden aan buitenlandse hulp aan Israël zullen daarom minder snel onderhevig zijn aan corruptie en fraude; het kan en zal bijvoorbeeld niet zijn weg vinden naar de Zwitserse bankrekeningen van leiders zoals Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit (wiens vermogen wordt geschat op $ 100 miljoen), of, erger nog, voor gebruik in de Palestijnse gebieden weerzinwekkend pay-to-slay-programma waarin ongeveer $ 170 miljoen aan hulp die aan het Palestijnse leiderschap werd gegeven, werd omgeleid om premies te betalen voor de psychopaten en hun families die zichzelf martelen om Joden te vermoorden in naam van de jihad.

Er kan een eerlijk debat zijn over welke landen hulp moeten krijgen en in welke bedragen, maar één ding over onze steun aan Israël is opmerkelijk: in het hele bestaan ​​van de Joodse staat heeft de VS nooit de laarzen van een Amerikaanse soldaat aan de grond gezet om specifiek Israël te verdedigen. 

Hoewel we loyaal zijn geweest in materiële steun en het leveren van inlichtingen, diplomatie en bewapening aan Israël, zijn er geen Amerikaanse levens verloren gegaan bij de verdediging ervan. 

Vergelijk dat bijvoorbeeld eens met de menselijke kosten van onze onlangs beëindigde operaties in Afghanistan, waar sinds 2001 meer dan 2.300 Amerikaanse soldaten werden gedood en 20.660 gewond raakten.

De kritiek op de militaire hulp van de VS aan Israël was een terugkerend thema op universiteitscampussen als onderdeel van de campusoorlog tegen de Joodse staat en toen Israël in mei van dit jaar de raketaanvallen vanuit Gaza, gericht op Joodse wijken, begon te onderdrukken, in plaats van de acties van Israël te steunen om zijn burgers te beschermen tegen de moorddadige agressie van Hamas-terroristen.

Studenten en docenten van tientallen universiteiten hebben solidariteitsverklaringen afgegeven met de Palestijnse Arabieren. En de kwestie van de Amerikaanse hulp aan Israël was een punt van aandacht in veel van die verklaringen, samen met een eis dat het bedrag ofwel zou worden verlaagd, ofwel helemaal zou worden geëlimineerd.

Een voorbeeld van dit sentiment is te vinden in de Verklaring van Palestijnse studentengroepen aan de Harvard University over geweld tegen Palestijnen” van 12 mei jongstleden, waarin de wakkere studenten “onze verontwaardiging wilden uiten over de laatste golf van door de Israëlische staat gesanctioneerd geweld tegen Palestijnen.

Bovendien beweren ze dat de Verenigde Staten medeplichtig zijn aan het onrecht dat zij waarnemen door de belangrijkste financier van Israëls agressie en militarisme te zijn. “De Verenigde Staten zijn geen passieve externe waarnemer van het aanhoudende koloniale geweld van kolonisten tegen Palestijnen, maar een actieve deelnemer“, luidde de tendentieuze verklaring. 

Israël is de grootste cumulatieve ontvanger van Amerikaanse buitenlandse en militaire hulp. In 2016 hebben de Verenigde Staten het grootste militaire hulppakket goedgekeurd dat ooit aan een land is gegeven, met een bedrag van 38 miljard dollar aan militaire hulp in de komende tien jaar.

In een opiniestuk van 18 mei in de Daily Princetonian , “Princeton University community statement of solidariteit met het Palestijnse volk“, publiceerden studenten en afgestudeerde studenten, samen met zo’n 25 Princeton-faculteiten, een soortgelijke verklaring vol met soortgelijke ahistorische, valse of overdreven beweringen over Israël en zijn gedrag.

De verklaring suggereerde dat, hoewel de auteurs het verlies aan mensenlevens aan beide kanten betreurden, “we ook het ‘tweezijdig’- en ‘gelijkmatigheid’-verhaal weigeren dat de betekenisvolle verschillen tussen Israël negeert en verbergt – een van de zwaarst gemilitariseerde staten in de wereld die jaarlijks 3,8 miljard dollar aan militaire hulp ontvangt van de Verenigde Staten – en een Palestijnse bevolking die zich verzet tegen bezetting en onderdrukking.

Het toezicht op de fondsen die naar de Joodse staat stromen, is natuurlijk niet beperkt tot de academische wereld. In juli bracht een pro-Palestijnse lerarengroep, New York City Educators for Palestine, een fel anti-Israëlische verklaring uit omdat, bazuinden ze, “we geen andere keuze hebben dan ons uit te spreken tegen het onrecht dat wordt begaan tegen het Palestijnse volk.

Bijzonder verfoeilijk was de suggestie in de verklaring dat de hulp aan Israël zou moeten stoppen en dat de hulp een voorbeeld is van Joden die New Yorkse belastingbetalers geld ontnemen dat in eigen land zou kunnen worden uitgegeven. “Meer dan 3,8 miljard dollar aan belastinggeld financiert jaarlijks de aankoop van wapens door het Israëlische leger“, staat in de verklaring. 

New York City alleen al geeft bijna $ 145 miljoen dollar [sic] per jaar aan het Israëlische leger . . . . Dit is geld dat is afgenomen van de families van New York City door een kernmacht met een van de technologisch meest geavanceerde legers ter wereld. We kunnen gewoon niet zwijgen terwijl geld voor onze families en kinderen hier in plaats daarvan naar het terroriseren van families en kinderen in het buitenland gaat”, met andere woorden, Joden nemen geld van New Yorkers om willekeurig “gezinnen en kinderen” te terroriseren zonder rechtvaardiging.

En elke noodzaak voor Israël om zich te verdedigen tegen de vele vijanden die het kwaad wensen, wordt gewoon genegeerd, alsof de militaire hulp die de VS elk jaar aan Israël geven niet gebaseerd is op het feit dat moorddadige Arabische agressie tegen Israël een feit is sinds de geboorte Joodse staat.

Deze wakkere opvoeders, zoals de studenten en docenten die soortgelijke gevoelens uiten over hulp aan Israël, hebben blijkbaar geen probleem met de enorme bedragen aan Amerikaanse hulp die in 2020 worden gegeven, bijvoorbeeld aan landen als Afghanistan, Egypte ($ 1,445 miljard), Irak ( $ 1,017 miljard), Jordanië ($ 2,388 miljard) en Oekraïne (meer dan $ 1,5 miljard aan veiligheidshulp tussen 2014 en 2019), landen die geen betrouwbare strategische en diplomatieke partners zijn en niet nuttig zijn in het delen van technologie en inlichtingen op de manier waarop Israël is en doet.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft in het geval van Afghanistan onlangs gemeld dat de totale militaire uitgaven van ons land van oktober 2001 tot december vorig jaar $ 825 miljard bedroegen, nog niet eens met nog eens $ 130 miljard uitgegeven aan wederopbouwprojecten, voor een totaal van iets minder dan een biljoen dollar voor een land dat, na al dat bloed en die schatten, bijna onmiddellijk na onze terugtrekking is teruggekeerd naar een middeleeuwse theocratische staat onder Taliban-heerschappij.

En de Amerikaanse hulp beperkt zich uiteraard niet tot het Midden-Oosten. Het Internationaal Instituut voor Strategische Studies heeft een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat de Verenigde Staten jaarlijks zo’n 36 miljard dollar besteden aan het in stand houden van een militaire aanwezigheid en capaciteit in Europa. 

Meer dan 170.000 medewerkers in actieve dienst worden momenteel ingezet op overzeese locaties in zo’n 140 landen, een aanwezigheid die de Amerikaanse belastingbetaler in 2020 naar schatting meer dan $ 24 miljard heeft gekost.

Er wordt ook zelden melding gemaakt van het feit dat sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog Amerikaanse troepen in Japan en in Zuid-Korea zijn sinds het uitbreken van de Koreaanse oorlog. Het prijskaartje voor die militaire aanwezigheid loopt in de miljarden.

De recente poging van de Congressional “Squad” om de financiering van Iron Dome, de defensieve technologie die Israël in staat stelt om binnenkomende raketten die door Hamas vanuit Gaza zijn gelanceerd, te neutraliseren, teniet te doen, gaf heel duidelijk aan dat voor Israël-haters – in de politiek, de academische wereld, vakbonden, NGO’s, en andere elite-instellingen en -organisaties – het is niet genoeg om alleen Israëls vermogen te ontnemen om zichzelf te verdedigen met offensieve wapens en militaire technologie.

Ze onthulden zelfs dat hun pathologische afkeer van de Joodse staat zo fundamenteel is voor hun ideologie dat ze probeerden, tevergeefs, om Israël een defensief wapen te ontnemen dat zowel Joodse als Arabische levens redt. Het probleem is dus duidelijk niet het bedrag in dollars dat de VS aan hulp aan Israël geven – zoals het in vergelijkbare bedragen doet met veel andere landen over de hele wereld.

Degenen die geobsedeerd zijn door het bestaan ​​zelf van Israël, en die zich uitsluitend focussen op Israël en op wat het ontvangt van de Amerikaanse belastingbetalers, terwijl ze onverschillig zijn of onwetend zijn over hulp die aan andere, minder verdienende landen wordt gegeven, onthullen dat hun antisemitische verlangen om te verminderen of te elimineren financiering aan de Joodse staat kan alleen worden gemotiveerd door één verraderlijke impuls: een verlangen om Israël, de Jood der naties, te verzwakken en schade toe te brengen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Dr. Richard L. Cravatts “What’s behind the obsession with U.S. Aid to Israel?” van 4 oktober 2021 op de site van Arutz Sheva
  • h/t “Tiki S.