President Joe Biden negeert de Palestijnse steun aan terroristen

Ondanks het besluit van de regering-Biden om de financiële steun aan de Palestijnen te hervatten en te werken aan de heropleving van het “vredesproces” met Israël, blijven de meeste Palestijnen Hamas steunen, de Palestijnse terroristische groepering die het bestaansrecht van Israël niet erkent.

De toespraak van de regering-Biden over het bereiken van een “tweestatenoplossing” lijkt geen indruk te maken op veel Palestijnen. Volgens een recente opiniepeiling zijn zij van mening dat deze oplossing niet langer praktisch of haalbaar is. Deze Palestijnen, zo blijkt uit de peiling, geven er de voorkeur aan een “gewapende strijd” tegen Israël te voeren.

In zijn recente toespraak voor de 76 ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, gaf de Amerikaanse president Joe Biden uiting van het beleid van zijn regering in de richting van het Israëlisch-Arabisch conflict en hij zei :

“De inzet van de Verenigde Staten voor de veiligheid van Israël staat buiten kijf. En een steun – onze steun voor een onafhankelijke, Joodse staat is ondubbelzinnig. Maar ik blijf geloven dat een tweestatenoplossing de beste manier is om Israël – de toekomst van Israël te verzekeren als een Joodse, democratische staat die in vrede leeft naast een levensvatbare, soevereine en democratische Palestijnse staat.”

Ironisch genoeg, op dezelfde dag dat Biden zijn toespraak hield op de Algemene Vergadering van de VN, toonde een andere opiniepeiling die op 21 september werd gepubliceerd door het Palestijnse Centrum voor Beleid en Onderzoeksonderzoek opnieuw aan dat veel westerlingen geen idee hebben van de werkelijke houding van het Palestijnse publiek.

De bevindingen van die peiling bevestigden dat een meerderheid van de Palestijnen Hamas en andere terroristen blijft zien als hun helden en rolmodellen. De resultaten bevestigden ook dat een meerderheid van de Palestijnen blijft geloven dat geweld en terrorisme de beste en enige manier zijn om met Israël om te gaan.

Met dergelijke opvattingen is het veilig om aan te nemen dat de Palestijnse staat die de regering Biden naast Israël hoopt te vestigen, zal worden gecontroleerd door de door Iran gesteunde terreurorganisaties zoals Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, wiens verklaarde doel is om Israël te vervangen door een islamitische staat na het doden of verdrijven van zoveel mogelijk Joden uit hun thuisland.

De resultaten van de peiling leiden tot de onmiskenbare conclusie dat de Palestijnen Biden vertellen dat zijn voorgestelde “tweestatenoplossing” verre van de beste manier is om vrede en veiligheid in het Midden-Oosten te waarborgen.

De Palestijnen zeggen dat de “tweestatenoplossing” de beste manier is om hun missie om Israël te vernietigen, te vergemakkelijken en te bespoedigen. Helaas, althans voor de nabije toekomst, zou dat hoogstwaarschijnlijk een niet-oplossing zijn die uiteindelijk het gebied zou kunnen destabiliseren en de Verenigde Staten zou aantrekken.

De Palestijnen maken door hun standpunten duidelijk dat een Palestijnse staat in elk deel van de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook zal worden gebruikt als een lanceerplatform om al het land te “bevrijden“, van de rivier de Jordaan tot de Middellandse Zee.

Wat belangrijk is om te onthouden is dat er al een semi-onafhankelijke Palestijnse staat bestaat in de Gazastrook, van waaruit Israël zich in 2005 volledig heeft teruggetrokken. Deze autonome staat, sinds 2007 gecontroleerd door Hamas en andere jihadistische groepen, is al gebruikt als lanceerplatform dit jaar om tienduizenden raketten en brandgevaarlijke ballonnen op Israël af te vuren .

Als het Israëlische leger en de Joodse kolonisten zich niet langer in de Gazastrook bevinden, waarom blijven de Palestijnen dan raketten en andere projectielen op Israël afvuren? Het antwoord is simpel: de Palestijnen willen de Joden niet alleen uit de Gazastrook verdrijven, maar uit heel Israël.

De belangrijkste bevindingen van de peiling zijn onder meer een dramatische afname van de steun voor de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, en een toename van de populariteit van Hamas, evenals een toegenomen steun voor terrorisme tegen Israël.

Deze ontdekking verbaast degenen die bekend zijn met de oorlogszuchtige anti-Israël retoriek die dag in dag uit wordt geklonken door Palestijnse leiders, media, moskeepredikers en politieke activisten niet.

Terwijl de regering-Biden met Abbas en zijn team praat, eist volgens de peiling bijna 80% van het Palestijnse publiek het aftreden van hun president.

Uit hun eis blijkt dat een overweldigende meerderheid van de Palestijnen geen vertrouwen heeft in Abbas en waarschijnlijk elk vredesakkoord dat hij met Israël tekent, zal verwerpen. Ten eerste zal iedereen die een vredesovereenkomst met Israël tekent, worden beschouwd als een verrader en op dezelfde slechte manier worden beloond als de Egyptische president Anwar Sadat, die een vredesverdrag met Israël ondertekende en werd vermoord. Het is een gevolg waarmee Abbas bekend is:

“Het verlaten van de cirkel van strijd tegen het zionisme is hoogverraad, en vervloekt zij hij die een dergelijke daad begaat.” (Hamas-handvest, artikel 32)

Zij weten ook dat Abbas, die nu in de 17 e jaar van zijn termijn van vier jaar, geen mandaat heeft om ook maar iets te ondertekenen met om het even wie. De resultaten van de peiling laten zien dat de meeste Palestijnen Abbas zien als een onwettige leider die niet langer de meerderheid van zijn volk vertegenwoordigt.

Kortom, de Palestijnen vertellen de regering-Biden en de rest van de wereld dat het tijdverspilling is om op Abbas als leider te vertrouwen om een ​​vredesakkoord met Israël aan zijn volk te verkopen.

Nog een cruciale bevinding waarmee de regering-Biden en andere internationale partijen rekening moeten houden: Hamas en de tegenstanders van Abbas zullen winnen bij nieuwe Palestijnse presidents- en parlementsverkiezingen.

Deze onthulling verbaast ook niemand die bekend is met de Palestijnse arena en is blijkbaar de reden dat Abbas eerder dit jaar besloot om de parlements- en presidentsverkiezingen die gepland waren op 22 mei en 30 juli af te blazen. Abbas heeft geen peiling nodig om hem te vertellen dat zijn rivalen in Hamas en andere Palestijnse groeperingen hem met een aardverschuiving in het stemhokje zouden verslaan.

Abbas en zijn regerende Fatah-factie moeten nog herstellen van de verbluffende nederlaag die ze hebben geleden door Hamas bij de Palestijnse parlementsverkiezingen van 2006. Minder dan een jaar later gooide Hamas leden van de Palestijnse Autoriteit van Abbas van de hoogste verdiepingen van hoge gebouwen in Gaza, waardoor Abbas en de PA teruggedreven werden naar de Westelijke Jordaanoever. Sindsdien heeft Abbas niet alleen zijn huis in Gaza niet kunnen bezoeken, maar in 2014 probeerde Hamas ook een volledige staatsgreep tegen hem uit te voeren.

De resultaten met betrekking tot nieuwe verkiezingen zijn het beste bewijs dat een toekomstige Palestijnse staat zal worden gecontroleerd door een terroristische groepering wiens handvest alle Arabieren en moslims openlijk oproept om een ​​islamitische staat te creëren:

“De Islamitische Verzetsbeweging is een vooraanstaande Palestijnse beweging, wiens trouw aan Allah is, en wiens manier van leven de islam is. Ze streeft ernaar om de banier van Allah over elke centimeter van Palestina te hijsen.” (Artikel 6)

Het Hamas-handvest belooft ook de jihad (heilige oorlog) tegen Israël te voeren:

“De dag dat de vijanden een deel van het moslimland in beslag nemen, wordt Jihad de individuele plicht van elke moslim. In het licht van de usurpatie door de Joden is het verplicht dat de vlag van Jihad wordt gehesen.” (Artikel 15)

“De gelederen zullen sluiten, strijders voegen zich bij andere strijders, en massa’s overal in de islamitische wereld zullen naar voren komen als antwoord op de plicht en luid verkondigen: ‘Heil aan Jihad!’. Deze kreet zal de hemel bereiken en zal blijven weerklinken totdat de bevrijding is bereikt, de indringers overwonnen en de overwinning van Allah tot stand komt.” (Artikel 33)

En om een ​​onderhandelde regeling af te wijzen:

“[Vrede]-initiatieven en zogenaamde vreedzame oplossingen en internationale conferenties zijn in tegenspraak met de principes van de Islamitische Verzetsbeweging… Die conferenties zijn niet meer dan een middel om de ongelovigen te benoemen tot scheidsrechters in de landen van de islam.. Er is geen oplossing voor het Palestijnse probleem behalve door Jihad. Initiatieven, voorstellen en internationale conferenties zijn slechts tijdverspilling, een oefening in zinloosheid.” (Artikel 13)

Als de presidentsverkiezingen vandaag werden gehouden, zou Hamas-leider Ismail Haniyeh 56% van de stemmen ontvangen , tegenover 34% voor Mahmoud Abbas.

Als Abbas niet meedeed aan de verkiezingen, zouden de Palestijnen stemmen op Marwan Barghouti, een terroristische leider die vijf keer levenslang in de Israëlische gevangenis zit voor zijn rol in een reeks terreuraanslagen tegen Israël, waarbij ten minste vijf mensen werden vermoord, bijna twee decennia geleden.

Haniyeh en Barghouti zijn populair onder Palestijnen vanwege hun betrokkenheid bij terrorisme tegen Israël. Palestijnen zijn blijkbaar ontevreden over Abbas omdat ze vinden dat hij niet genoeg doet om terroristische aanslagen tegen Israël uit te lokken.

Ironisch genoeg – het Midden-Oosten kan er nogal wat van leveren – terwijl Biden tijdens de Algemene Vergadering van de VN sprak over zijn visie op een “tweestatenoplossing”, de peiling (die op dezelfde dag van de toespraak werd gepubliceerd) ) ontdekte dat 62% van het Palestijnse publiek tegen het concept van de “tweestatenoplossing” is.

Uit de peiling bleek ook dat 39% van de Palestijnen de voorkeur geeft aan een “gewapende strijd” tegen Israël. Bovendien is een grote meerderheid van 61% tegen en onvoorwaardelijke hervatting van de Israëlisch-Palestijnse vredesonderhandelingen.

In misschien wel de grootste ironie lijkt het besluit van de regering-Biden om de financiële hulp aan de Palestijnen te hervatten en de Amerikaanse betrekkingen met Abbas en de Palestijnse leiding te vernieuwen de Palestijnen niet in vervoering te brengen. 

Een ruime meerderheid zeggen dat ze niet willen zien Palestijnse leiders omgaan met de Amerikaanse president en zijn team helemaal. Volgens de peiling is 58% van de Palestijnen totaal gekant tegen een terugkeer naar de dialoog met de Amerikaanse regering onder president Biden. 

Bovendien gelooft 49% niet dat de verkiezing van Biden en de hervatting van de Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit de deur openzetten voor een terugkeer naar de Israëlisch-Palestijnse onderhandelingen in het kader van de ‘tweestatenoplossing’.

De resultaten van de peiling benadrukken opnieuw de grote kloof tussen de percepties en wensen van de regering Biden en de internationale gemeenschap, en de realiteit van de Palestijnse situatie.

Degenen die blijven praten over een “tweestatenoplossing” houden niet alleen zichzelf voor de gek, maar brengen ook de veiligheid van het Midden-Oosten in gevaar door te proberen nog een terroristische staat te stichten, vooral zo kort na het debacle van de overgave van de VS aan de Taliban in Afganistan.

Hier is een goedbedoeld advies voor Biden en andere wereldleiders: voordat je het idee van vrede en veiligheid koppelt aan het idee van een ‘tweestatenoplossing’, probeer de Palestijnen te geloven als ze zeggen dat ze de voorkeur geven aan ‘gewapende strijd’. 

Probeer de Palestijnen te geloven als ze zeggen dat ze zouden stemmen op elke leider die geweld en terrorisme tegen Israël steunt. Probeer te geloven, wanneer de Palestijnen zeggen dat ze vrede met Israël verwerpen, dat ze echt menen wat ze zeggen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Bassam Tawil “Biden Ignores Palestinian Support For Terrorists” van 4 oktober 2021 op de site van The Gatestone Institute
  • h/t “Tiki S.