Als critici van Israël verliezen, is het de schuld van ‘de Joden’

Een van de oudsten van de Arabische lobby in de Verenigde Staten is James Zogby, die al decennialang propagandeert tegen Israël en de pro-Israëlische lobby. 

Zogby heeft zich met succes ingeburgerd bij de leiders van de Democratische Partij, maar blijft gefrustreerd door het falen om Israël in de steek te laten en de terroristen en mensenrechtenschenders te steunen die de Palestijnse nationale beweging hebben geleid. En net als antisemieten geeft hij de joden de schuld.

Het is de schuld van de Joden!”

Zogby richtte het Arab American Institute op, waarvan hij hoopte dat het het antwoord van de Arabische lobby op AIPAC zou zijn, maar het heeft geen deuk in Amerika’s tweeledige steun voor Israël. 

Zogby heeft functies gekregen van vice-president Al Gore en president Barack Obama, en was plaatsvervangend campagneleider voor de presidentiële campagnes van Jesse Jackson. Hij heeft herhaaldelijk en tevergeefs geprobeerd om kritiek op Israël op de platforms van de Democratische Partij in te voeren. 

Als een bondgenoot van senator Bernie Sanders (I-Vt.), Zogby en andere tegenstanders van Israël probeerde hij het opnieuw in 2020, maar Joe Biden verwierp de poging om te verwijzen naar Israëls “bezetting” van de Westelijke Jordaanoever of hulp aan het land te verlenen.

In augustus klaagde Zogby over wat volgens hem de invloed was van ‘donker geld’ – in het bijzonder joods geld – op het falen van senator Nina Turner in de staat Ohio om een ​​open zetel te winnen in het 11e congresdistrict van Ohio. Turner is een progressief die de campagne van Sanders co-voorzitter was en veel van de standpunten van ‘The Squad‘ deelt, inclusief hun kritiek op Israël.

Zogby is boos dat pro-Israëlische Amerikanen hun democratische recht gebruikten om geld bij te dragen aan haar tegenstandster, Shontel Brown, die tegen BDS is en de hulp aan Israël stopzet. Tijdens de mei-gevechten tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, veroordeelde Brown de terroristische organisatie en sprak op een pro-Israël rally, terwijl Turner berichtten van IfNotNow retweette door beroep te doen op het State Department “te zeggen #SaveSheikhJarrah en #EndApartheid.

Het deed denken aan de Joden die de schuld kregen toen ‘pro-Arabische’ Republikeinen werden verslagen door pro-Israëlische kandidaten. Zogby merkt terecht op dat AIPAC en de pro-Israëlische gemeenschap de eer opeisen voor het verslaan van twee van de meest anti-Israëlische leden van het Congres: afgevaardigde Paul Findley en senator Charles Percy. 

Hij moet echter ook erkennen dat er andere, minder snode redenen waren waarom de twee mannen verloren: de zwarte stem keerde zich tegen Percy en de herindeling maakte het district van Findley democratischer.

Dit wetende en toegevend, tart Zogby niettemin het idee dat de Democratische Meerderheid voor Israël (DMFI) de verkiezingen in Ohio heeft beïnvloed door 1,6 miljoen dollar te investeren in advertenties tegen Turner en 0,4 miljoen dollar om Brown te steunen. Hij beweert dat DMFI “het voortouw heeft genomen in het verslaan van kandidaten die zich verzetten tegen onvoorwaardelijke steun aan Israël.

Het idee dat Amerikanen die geloven in een sterke relatie tussen de VS en Israël blinde steun eisen, is belachelijk. Zelfs AIPAC is af en toe kritisch geweest over het Israëlische beleid en degenen in het Congres die hetzelfde doen, zijn niet allemaal tegen herverkiezing. 

Senator Bob Menendez (DN.J.), een van Israëls sterkste aanhangers, bekritiseerde bijvoorbeeld Israël voor “militaire acties die resulteerden in de dood van onschuldige burgers in Gaza, evenals Israëlische doelwitten van gebouwen waarin internationale media zijn ondergebracht.” 

Hij trok te snel conclusies voordat hij over het gebouw hoorde. The Associated Press werd gebruikt door Hamas; desalniettemin zal hij niet worden tegengewerkt door aanhangers van Israël (accepteer misschien enkele Republikeinen om partijdige redenen).

Degenen die worden tegengewerkt door de pro-Israëlische gemeenschap – en waarom zouden ze dat niet zijn – zijn antisemieten zoals vertegenwoordigers Ilhan Omar (D-Minn.) en Rashida Tlaib (D-Mich.), en leden die delegitimiteit willen delegitimeren Israël door BDS te steunen of die de hulp voor defensieve programma’s zoals Iron Dome willen stopzetten.

Leden van de Democratische Partij zijn boos op Israël omdat het zich verdedigt tegen de raketaanvallen en aanslagen van de Palestijnen

Reguliere democraten, waaronder president Biden, zijn van mening dat onze twee landen zowel waarden als belangen delen. Ze erkennen dat de BDS-beweging antisemitisch is en contraproductief voor het streven naar vrede. Ze verwerpen eenzijdige kritiek op Israël, en ze vinden niet dat Israël de middelen moet worden ontzegd die het nodig heeft om zichzelf te verdedigen. 

Progressieven eisten daarentegen dat de financiering voor Iron Dome zou worden geschrapt van een uitgavenrekening, wat leidde tot de introductie van afzonderlijke wetgeving om $ 1 miljard te verstrekken om de raketvoorraad van Israël aan te vullen. Dat wetsvoorstel werd aangenomen met een overweldigende meerderheid van 420-9, met slechts acht Democraten (inclusief Tlaib en Omar) die nee stemden.

Zogby vermeldt niet dat Turner’s campagne ongeveer $ 4,5 miljoen heeft opgehaald en uitgegeven in vergelijking met Brown’s ongeveer $ 2,1 miljoen of dat Turner Brown met maar liefst 35 punten had geleid maar met bijna zes verloor.

Zelfs terwijl ze de rol van ‘donker geld’ verontrustend noemt, moet Zogby toegeven, zoals het geval was in de Percy- en Findley-races, dat Joodse bijdragen niet de reden waren dat ze verloor. Ongeveer 5 procent van de kiezers in het district is joods en 53 procent is zwart. Net als Turner is Brown zwart en had hij zowel steun van die gemeenschap als van joden.

Turner werd gezien als iemand die, net als leden van ‘The Squad’, de agenda van de president niet krachtig zou steunen. Tijdens de presidentiële campagne noemde ze Biden in feite ‘een kom met sh**’. Bijgevolg was het Brown die werd gesteund door Hillary Clinton, House Majority Whip Jim Clyburn (DS.C.), en de Congressional Black Caucus en zijn voorzitter, Rep. Joyce Beatty (D-Ohio). Het was in Zogby’s eigen woorden, een “klassieke ‘progressieve versus gematigde’ strijd.”

Toch zegt Zogby dat hervorming van de campagnefinanciering nodig is om te voorkomen dat Amerikanen kandidaten steunen die Israël steunen in plaats van ‘een evenwichtiger Amerikaans beleid’. Het is niet verrassend dat hij er geen probleem mee lijkt te hebben dat J Street en anderen geld uitgeven om de kandidaten te steunen die hij verkiest.

Net als andere tegenstanders van Israël, zal Zogby nooit begrijpen waarom Amerikanen kandidaten steunen die erkennen dat er één democratie in het Midden-Oosten is, en dat dit de enige provincie is die onze waarden en belangen deelt. Hij kan niet begrijpen waarom ze de radicale islamitische terroristen in Gaza en de autoritaire in Ramallah, die zo corrupt is, niet steunen dat 80 procent van de Palestijnen wil dat hij aftreedt.

Zogby denkt dat peilingen erop wijzen dat Amerikanen zich van Israël afkeren, dus het moet weer een verpletterende klap voor zijn fantasie zijn geweest om te horen dat de Democratische president Amerika’s ijzersterke steun voor Israël opnieuw bevestigt tijdens zijn ontmoeting met de Israëlische premier en naar bijna elke Democraat in de Het Huis stemde om Israël extra hulp te bieden op hetzelfde moment dat zijn handvol bondgenoten bezuinigingen voorstelden.

Hoe campagnes worden gefinancierd is een serieus probleem; Het feit dat Zogby Joodse bijdragen als een probleem beschouwt, is echter nog een voorbeeld van de normalisering van antisemitisme door uiterst links van de Democratische Partij

Zolang aanhangers van Israël zich aan de regels houden, hebben ze het recht in onze democratie om de kandidaten te steunen die volgens hen het beste hun waarden en standpunten vertegenwoordigen.

Bronnen:

  • naar een artikel van Mitchell Bard “When critics of Israel lose, it’s ‘the Jews’ fault’” van 30 september 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)
  • h/t “Tiki S.