Simchat Torah in Hebron: Palestijnen worden woest van beelden van dansende Joden aan Grot der Patriarchen

Hebron, 29 september 2021 aan de Grot der Patriarchen. De Palestijnse pers blokletterde: “Ontheiliging van de Ibrahimi-moskee. Grote aantallen kolonisten in het toegeëigende gedeelte en de buitenste binnenplaatsen van de campus

Onderstaande video worden beelden getoond van Joden die afgelopen woensdag 29 september ’21 Simchat Torah in Hebron vierden.

Blijkbaar veroorzaakten deze videobeelden van dansende Joden voor veel angst en frustratie bij onverdraagzame Arabieren die geloven dat Joden moeten worden verbannen uit de op een na heiligste plaats van het Jodendom.

Zelfs de oprichter van een zogeheten ‘mensenrechten organisatie’ hekelde de ‘kuddes kolonisten die Talmoedische rituelen uitvoeren” aan de Grot der Patriarchen in Hebron die door de moslims in hun islamiseringsdrift de Ibrahimi Moskee wordt genoemd.

Al Jazeera heeft enkele reacties op deze video bijeen gesprokkeld.

Deze tweeter die ze benadrukten zei:

De zonen van Khazar dansen rond de Ibrahimi moskee begraafplaats van Ibrahim (vzmh) patriach van de Arabieren. Deze Europese Joden die geen connectie hebben met onze vader Ibrahim (vzmh) testen de grenzen van de Arabieren.

De Khazar-mythe is een antisemitische theorie die zegt dat de meeste Joden niet echt Joden zijn.

Het Palestijnse Ministerie van Begiftigingen en Religieuze Zaken veroordeelde de viering en beweerde dat “extremistische groeperingen de Joodse feestdagen gebruikten om de moskee te ontheiligen door middel van massale invallen, religieuze kleding dragend, in een poging om Talmoedisch gebed te verrichten en op de grond liggend, opzettelijk de gevoelens uitlokkend van moslims.

Want waarom zouden joden een feestdag willen vieren zonder opzettelijk de gevoelens van moslims op te wekken?

Maar misschien wel de meest veelzeggende opmerking kwam van Ramy Abdu, de oprichter en voorzitter van de Euro-mediterrane mensenrechtenmonitor, die verklaringen heeft afgelegd aan de VN. 

We hebben de anti-Israëlische vooringenomenheid van de organisatie laten zien, maar zijn commentaar laat er geen twijfel over bestaan ​​dat de mensenrechten van joden hem niet aangaan.

Abdu twitterde: “Vandaag bij zonsopgang bestormen kuddes kolonisten met de steun van de bezettingstroepen de Ibrahimi-moskee in Khalil al-Rahman en verrichten talmoedische gebeden!

Voor deze ‘mensenrechtenexpert’ zijn joden in groepen geen mensen, maar ‘kuddes’ dieren. Het verrichten van Joodse gebeden (die vrijwel allemaal “Talmoedisch” zijn) is een schande. Joden hebben geen enkel recht op hun eigen heilige plaatsen. 

Tientallen reacties vervloeken de Joden omdat ze het lef hebben om te dansen – en dat is hoe Simchat Torah wordt gevierd. 

Een mensenrechtenleider zet aan tot geweld tegen Joden. En niemand zegt er iets over.

Deze nieuwssite vertelt zelfs dat de Joden het heiligdom hebben omgebouwd tot een ‘discotheek’. 

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “‘Human Rights organization’ founder decries “herds of colonists performing Talmudic rituals” at Cave of the Patriarchs (update)” van 30 september 2021 op de blog van Elder of Ziyon
  • h/t “Tiki S.